Често потребителите се сблъскват с такъв проблем, че вградените високоговорители на лаптопа или свързаните външни устройства за възпроизвеждане звучат много тихо, а маржът на звука не е достатъчен. В този случай трябва да изпълните редица конкретни действия, които ще помогнат за леко увеличаване на звука и дори за подобряване на качеството на звука.

Увеличете силата на звука на лаптоп с Windows 7

Има няколко прости начина за увеличаване на силата на звука на устройството. В повечето случаи те не могат да дадат огромно увеличение, но бъдете сигурни, че като изпълните някоя от тях, почти сте сигурни, че ще увеличите обема с около двадесет процента. Нека да разгледаме по-отблизо всеки метод.

Метод 1: Програми за настройване на звука

Програмите за настройка на звука помагат не само да се редактират и да се коригират към конкретно оборудване, но в някои случаи може да се увеличи силата на звука. Този процес се извършва чрез редактиране на еквалайзера или чрез включване на вградените ефекти, ако има такива. Нека да разгледаме всички подробности в примера на програмата за звукова карта Realtek:

 1. Realtek HD аудио е най-често срещаният пакет от драйвери за звукови карти. Той се инсталира автоматично, когато изтегляте драйвери от диска, който се доставя с комплекта, или от официалния сайт на производителя. Освен това можете да изтеглите пакет от кодеци и помощни програми от официалния сайт.
 2. Изтегляне на Realtek HD аудио

  Прочетете още: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

 3. След инсталирането иконата "Realtek HD Manager" ще се появи на панела за уведомяване и щракнете два пъти върху нея с левия бутон на мишката, за да отидете на настройката.
 4. Иконата на Realtek HD Audio

 5. Трябва само да отидете в раздела "Звуков ефект" , където настройвате баланса на левия и десния високоговорител, задайте нивото на силата на звука и настройте еквалайзера. Инструкциите за настройка са същите като тези, които ще бъдат разгледани по-подробно в "Метод 3" .
 6. Конфигуриране на Realtek HD Audio Windows 7

След извършване на всички действия ще получите увеличение на обема от приблизително 20%. Ако поради някаква причина Realtek HD Audio не ви харесва или не е удовлетворена от ограничената му функционалност, препоръчваме ви да използвате една от другите подобни програми за настройка на звука.

Прочетете повече: Софтуер за настройка на звука

Метод 2: Програми за подобряване на звука

За съжаление, вградените инструменти и допълнителните програми за настройка на звука не винаги помагат да се увеличи силата на звука до желаното ниво поради липсата на необходимите редактируеми параметри. Следователно, най-добрият вариант в тази ситуация ще бъде използването на специален софтуер, който усилва звука. Нека да я анализираме по пример DFX аудио усилвател :

 1. На главния панел има няколко плъзгачи, които отговарят за дълбочината, обема, изходното ниво и възстановяването на звука. Можете да ги завъртите в реално време, като слушате промените. Това задава подходящия звук.
 2. Основният панел с настройки в DFX Audio Enhancer

 3. Освен това програмата има вграден еквалайзер. Ако го конфигурирате правилно, това ще помогне да се повиши нивото на звука. Най-често, обичайното усукване на всички плъзгачи е 100%.
 4. Многоекранен еквалайзер в DFX аудио усилвател

 5. Има списък с вградени профили на настройките на еквалайзера. Можете да изберете един от тях, който също ще ви помогне да увеличите силата на звука.
 6. Използване на предварителните настройки в DFX Audio Enhancer

Останалите програми работят грубо по същия начин. По-подробна информация за най-добрите представители на такъв софтуер можете да намерите в нашата статия.

Прочетете повече: Програми за подобряване на звука на вашия компютър

Метод 3: Стандартни съоръжения за ОС

Всички знаем за тази икона в областта за уведомяване като "Динамика" . Ако кликнете върху левия бутон на него, ще отворите малък прозорец, в който можете да регулирате силата на звука, като плъзнете лоста. Преди всичко, заслужава да се провери дали този лост е усукан от 100%.

Windows 7 ниво на звука

В същия прозорец обърнете внимание на бутона "Смесител" . Този инструмент Ви позволява да персонализирате звука във всяко приложение отделно. Затова е добре да се провери, особено ако проблемите със силата на звука се наблюдават в дадена игра, програма или браузър.

Смесител за Windows 7

Сега нека преминем към подобряването на звука със стандартните инструменти на Windows 7, ако лостовете вече са усукани 100%. За да конфигурирате, трябва:

 1. Кликнете върху "Старт" и отидете в "Контролен панел" .
 2. Windows 7 Контролен панел

 3. Изберете раздела Звук .
 4. Конфигуриране на Windows 7 Sound

 5. Веднага отивате в раздела "Възпроизвеждане" , където трябва да изберете активния високоговорител, щракнете с десния бутон върху него и отидете на "Properties" .
 6. Windows 7 Dynamics Properties

 7. В раздела "Нива" отново проверявайте дали звукът е усукан от 100% и кликнете върху "Баланс" . Трябва да се уверите, че балансът между лявото и дясното е същият, защото дори и малката отместване може да доведе до загуба на обем.
 8. Коригиране на баланса на Windows 7

 9. Сега трябва да отидете в раздела "Подобрения" и да поставите отметка в квадратчето "Еквалайзер" .
 10. Активиране на еквалайзера за Windows 7

 11. Остава само да се настрои еквалайзера. Има няколко подготвени профила, от които в тази ситуация се интересувате само от един "Мощен" . Не забравяйте да кликнете върху "Прилагане" след избирането.
 12. Избор на профил за еквалайзер на Windows 7

 13. В някои случаи това помага да създадете своя профил, като завъртите максимума на всички еквалайзери. Отворете прозореца за настройки, като кликнете върху бутона с три точки вдясно от изскачащото меню с профили.
 14. Ръчна настройка на EQ Windows 7

Ако след като извършите всички тези действия, все още сте недоволни от звука, тогава просто трябва да прибягвате до специални програми, за да настроите и увеличите силата на звука.

В тази статия разгледахме три начина за увеличаване на звука на лаптопа. Понякога вградените инструменти помагат, но понякога това не винаги е толкова много потребители, които трябва да изтеглят допълнителни програми. При правилна настройка звукът трябва да се усилва до 20% от първоначалното състояние.