Днес има бързо изместване на плащанията в брой между хората и непаричните организации. Това несъмнено е по-удобно, по-бързо и по-безопасно при провеждане на различни финансови транзакции. Най-големите банки се опитват да отговорят на изискванията на времето и непрекъснато да подобряват софтуера за редовните си клиенти. Преди няколко години най-старата банка в Русия създаде своя собствена широко функционална онлайн система за обслужване на клиенти, Sberbank Online. Как да инсталирате такова приложение на вашето мобилно устройство или персонален компютър?

Инсталиране на Sberbank Online

За да се възползвате пълноценно от функциите на приложението Sberbank Online, за всеки от нас е достатъчно да изпълните само три задължителни условия. Първо: да притежавате пластмасово плащане или кредитна карта на Sberbank. Второ: бъдете собственик на мобилен телефон. Трето: трябва да активирате услугата за мобилна банка . След инсталирането на банковата програма можете да извършвате различни плащания, да правите парични преводи на физически и юридически лица, да управлявате сметките си, банкови карти, заеми и депозити. Нека се опитаме да инсталираме това приложение на смартфон и на компютър.

Метод 1: Инсталирайте Sberbank Online на вашия смартфон

Приложението от Sberbank е разработено специално за мобилни устройства, работещи с операционни системи Android и iOS, поради което при инсталирането на този софтуер на смартфон или таблет няма да имате особени затруднения. Всичко е елементарно проста и достъпно дори за начинаещ потребител.

 1. На мобилното си устройство отидете в онлайн магазина за приложения Пазар на Google Play (устройства в iOS - в App Store). За да направите това, докоснете съответната икона на екрана на смартфона.
 2. Пусни приложение Market на смартфон на Lenovo

 3. В полето за търсене започваме да въвеждаме името на програмата. В падащия списък изберете връзката, от която се нуждаем, за Sberbank Online.
 4. Търсене в приложения в Google Play Магазин

 5. Внимателно прочетете полезна информация и отзиви за инсталираното приложение. Ако всичко ви подхожда, можете да кликнете върху бутона "Инсталиране" .
 6. Инсталирайте Sberbank Online на вашия смартфон

 7. Приемаме необходимите разрешения, изисквани от монтажника. Това е необходимо потребителско действие.
 8. Разрешения за Sberbank Online

 9. Приложението започва да се изтегля от сървъра на магазина. Процесът отнема известно време в зависимост от скоростта на свързване към глобалната мрежа.
 10. Изтегляне на Sberbank Online

 11. След пълно изтегляне на инсталационния файл, инсталирането на приложението на смартфона автоматично започва. Продължителността на тази операция зависи от скоростта на устройството ви, но обикновено не е повече от минута.
 12. Инсталиране на приложението Sberbank Online

 13. Когато инсталацията на програмата завърши, трябва да отворите Sberbank Online за първи път.
 14. Отворете приложението Sberbank Online

 15. Срещаме и потвърждаваме потребителското споразумение за използването на мобилното приложение на Sberbank.
 16. Потвърдете споразумението в приложението Sberbank Online

  Останалите действия по издаване на разрешения за подаване на заявления и регистриране в тях могат да бъдат намерени в другата ни статия, посветена на инсталирането на онлайн банка на Android.

  Повече подробности: Как да инсталирате Sberbank Online за Android

Метод 2: Въведете Sberbank Online от компютър

Sberbank не съществува и никога не е имала специални приложения за устройства с операционни системи Windows и Linux. Така че внимавайте да инсталирате няколко емулатора, които предлагат съмнителни ресурси. Такава лекомислие може да доведе до заразяване на компютър или лаптоп с зловреден софтуер, разкриване на лични данни и загуба на средства. Но можете да получите от компютър към Sberbank Online.

 1. Във всеки интернет браузър посетете страницата за онлайн услуги на уеб сайта на Sberbank.
 2. Отидете на Sberbank Online

 3. В лявата част на раздела въведете потребителското име и паролата за достъп. Натискаме бутона "Вход" . Предаваме потвърждение чрез SMS-сигнал с петцифрен код, който идва на вашия мобилен телефон.
 4. Влезте в услугата Sberbank Online

 5. Ако всички ваши действия са верни, тогава всички функции на Sberbank Online ще бъдат напълно достъпни. Сега можете да използвате личния акаунт на клиента и да извършите необходимите операции с вашите финанси.

Страницата на Sberbank Online на уебсайта на Sberbank
В заключение, малко съвети. Не влизайте в Sberbank Personal Area чрез неофициални сайтове и не забравяйте да използвате софтуер за защита на вашите лични данни. Периодично променяйте данните за вход и паролата, за да влезете в Sberbank Online. Парите се печелят за полезни разходи и развлечения, а не да се губят от безразсъдство и обрив. Имате хубаво пазаруване!

Вижте също: Сбербанк Онлайн за iPhone