Към днешна дата официалният клиент на VKontakte за Android предоставя огромен брой възможности, но съдържа и някои недостатъци. Поради това много разработчици на трети страни пускат и поддържат активно своите модифицирани версии на приложението, една от които е VK Coffee. Като част от допълнителните инструкции ще разгледаме процедурата за инсталиране на този софтуер на устройство с Android.

Инсталиране на VK Coffee на Android

Разглежданата процедура може да бъде разделена само на две стъпки в строг ред, като първо настроите смартфона и едва след това инсталирате програмата. Някои стъпки обаче могат да се различават или да бъдат пропуснати изцяло в зависимост от телефона и операционната система.

Прочетете също: Как да инсталирате приложения на Android

Стъпка 1: Подгответе телефона си

Във всяка версия на Android OS не можете да инсталирате приложения от APK файлове по подразбиране, тъй като без подходящо внимание те могат да навредят на устройството. За да се появи тази възможност, ще е необходимо да се направят редица промени в системните параметри на смартфона, докато действията са коренно различни в по-старите и по-новите версии на платформата, както и в зависимост от собствената обвивка.

Android 7 и по-нови версии

 1. В по-старите версии на Android, до седмата, необходимата опция е представена като една и съща за всички APK файлове на телефона, независимо от начина на получаване. На първо място, отворете "Настройки" и отидете на страницата "Безопасност" в блока „Устройство“.
 2. Отидете в Настройки за сигурност на Android

 3. Тук трябва да намерите и активирате функцията "Неизвестни източници" с помощта на плъзгача или отметката. Новите настройки се прилагат автоматично, така че можете да преминете направо към следващата стъпка след това.
 4. Активиране на неизвестни източници в Настройки на Android

Android 8 и по-нови версии

 1. Ако използвате една от по-новите версии, започвайки с Android 8, ще трябва да разрешите отваряне на APK файлове за конкретно приложение като браузър. За да направите това, разширете "Настройки", Изберете раздел „Приложения и известия“ и отидете на "Разширени настройки".
 2. Отидете на Разширени настройки за приложения за Android

 3. Тук трябва да докоснете елемента "Специален достъп" и след това отидете на подраздел „Инсталиране на неизвестни приложения“.
 4. Отидете в настройките за неизвестни приложения на Android

 5. Тогава ще бъде достатъчно под желаната опция да използвате плъзгача, за да активирате опцията „Разрешаване на инсталирането от този източник“.
 6. Активиране на инсталирането на неизвестен източник на Android

След стъпките, предприети и в двата случая, всеки APK на телефона ще се превърне в инсталационен файл, който ви позволява да добавите приложението към списъка с инсталиран софтуер.

Стъпка 2: Инсталирайте приложението

Подобно на много други програми на трети страни, които нарушават частично лицензионното споразумение VKontakte, VK Coffee не може да бъде изтеглен от Google Play Store... Вместо това ще трябва да използвате един от ресурсите на трети страни, било то официалният уебсайт, форумът w3bsit3-dns.com или друг доверен източник. В същото време не забравяйте, че уебсайтът на разработчика е най-добрият вариант така или иначе.

Изтеглете VK Coffee за Android

 1. Отидете на официалния уебсайт на приложението и на главната страница в блока "Сегашна версия" щракнете "Изтегли"... Като алтернатива можете да използвате огледалата, представени тук на Google диск или Yandex Disk.
 2. Изтегляне на VK Coffee от официалния уебсайт на Android

 3. След потвърждаване на изтеглянето в браузъра, изтеглянето ще започне. Можете да проследите състоянието на процедурата, както и да получите достъп до крайния файл от раздела „Изтегляния“.
 4. Процесът на изтегляне на VK Coffee от официалния уебсайт на Android

 5. Докоснете реда с желаното APK приложение в горния раздел и след като прочетете списъка със софтуерни изисквания, в долната част на екрана щракнете върху "По-нататък"... След това процедурата за инсталиране може да започне с помощта на бутона "Инсталирай".

  Отидете на инсталирането на VK Coffee на Android

  При всяка версия на операционната система Android последващият процес отнема не повече от 30 секунди, като впоследствие се предоставя известие за успех. Докоснете бутона "Свършен" или „Отваряне“за излизане от съоръжението за обработка на APK.

 6. Процесът на инсталиране на VK Coffee на Android

Тъй като въпросното приложение се доставя само с един файл, който е еднакво съвместим както със стари, така и с по-нови версии на платформата, инсталацията трябва да бъде ясна.Освен това винаги можете да използвате резервни връзки.

Представеният от нас метод за инсталиране, както вече споменахме, е единствената налична в момента опция поради липсата на софтуер в Play Store. Ако ситуацията се промени в бъдеще, което е малко вероятно, ще се опитаме да актуализираме това ръководство своевременно.