Както знаете, Photoshop е мощен графичен редактор, който ви позволява да обработвате снимки с всякаква сложност. Благодарение на огромния потенциал този редактор стана много популярен в различни области на човешката дейност.

И една от тези области е създаването на пълноправни визитки. Освен това нивото и качеството им ще зависи само от въображението и познанията на PhotoShop.

Изтеглете Photoshop

В тази статия ще разгледаме пример за създаване на обикновена визитна картичка.

И както обикновено, ще започнем с инсталирането на програмата.

Инсталиране на PhotoShop

уеб инсталатора изтегля файлове с Photoshop

За това изтеглете инсталатора на Photoshop и го стартирайте.

Моля, имайте предвид, че инсталационната програма за уеб се изтегля от официалния сайт. Това означава, че всички необходими файлове ще бъдат изтеглени през интернет по време на инсталирането на програмата.

За разлика от повечето програми, инсталирането на PhotoShop е различно.

Упълномощаване в Adobe Creative Cloud

След като уеб инсталационната програма изтегли необходимите файлове, трябва да влезете в услугата Adobe Creative Cloud.

Описание на креативния облак

Следващата стъпка е малко описание на "креативния облак".

Инсталиране на Adobe PhotoShop CC

И едва след това започва инсталацията на Photoshop. Продължителността на този процес ще зависи от скоростта на вашия интернет.

Колко сложно е изглеждало редакторът първоначално, всъщност създаването на визитна картичка в PhotoShop е съвсем проста.

Създаване на оформление

създайте нов проект във Photoshop

На първо място трябва да зададем размера на нашата визитна картичка. За тази цел използваме стандартния стандарт, а при създаването на нов проект ние посочваме размерите от 5 см височина и 9 см ширина. Фонът ще бъде настроен на прозрачен, а останалите ще бъдат оставени по подразбиране

Добавете фон към визитката си

Настройване на градиента за фон в Photoshop

Сега да дефинираме фона. За да направите това, направете следното. От лявата страна на лентата с инструменти изберете инструмента градиент.

В горната част ще се покаже нов панел, който ще ни позволи да настроим методите за запълване и тук можете да изберете вече наличните опции за градиент.

За да запълниш фон с избрания градиент, трябва да нарисуваш линия във формата на нашата визитка. Освен това, няма значение в каква посока да се проведе това. Експериментирайте с попълването и изберете подходящата опция.

Добавяне на графики

След като фонът е готов, можете да продължите с добавянето на тематични изображения.

Създайте нов слой във Photoshop

За да направите това, създайте нов слой, така че по-късно да е по-лесно да редактираме визитната картичка. За да създадете слой, трябва да изпълните следните команди в главното меню: Layer - New - Layer, а в прозореца, който се появява, задайте името на слоя.

Разрешаване на списъка със слоеве във Photoshop

За да превключвате между слоевете по-късно, кликнете върху бутона Слоеве, който се намира в долната дясна част на прозореца на редактора.
За да поставите снимка във формата на визитната картичка, просто преместете файла директно върху картата. След това, като задържите клавиша Shift, мишката променя размера на снимката и я премества на желаното място.

Добавете снимка към вашата визитка в Photoshop

По този начин можете да добавите произволен брой изображения.

Добавяне на информация

Сега остава само да добавите информация за връзка.

Добавяне на информация към визитната ви карта във Photoshop

За да направите това, използвайте инструмента, наречен "Хоризонтален текст", който се намира в панела вляво.

След това изберете областта за нашия текст и въведете данните. В този случай можете да форматирате въведения текст. Изберете желаните думи и променете шрифта, размера, подравняването и други параметри.

Прочетете още: софтуер за създаване на визитни картички

заключение

По този начин, чрез сложни действия, ние създадохме проста визитна картичка, която вече може да бъде отпечатана или просто да бъде запазена като отделен файл. И можете да запазите както в обичайните графични формати, така и във формата на проекта Photoshop за по-нататъшно редактиране.

Разбира се, ние не разгледахме всички налични функции и възможности, тъй като има доста от тях. Така че не се страхувайте да експериментирате с ефектите и настройките на обектите и след това ще имате прекрасна визитна картичка.