IOS

Как да направите снимка на ipad

С помощта на iPad можете да запазите важна информация от уебсайт, социална мрежа или пратеник, като направите снимка на екрана. За да направите това, не се нуждаете от приложения на трети страни от App Store.

Създайте екранна снимка на iPad

Процесът на заснемане на екрана на таблета не се различава много от подобната функция на iPhone. Създаването и редактирането на екранни снимки на iPad също е представено като стандартна функция на iOS.

Метод 1: Стандартни функции на iPad

Когато създавате скрийншот на iPad, приложенията на трети страни обикновено не се използват, тъй като стандартните функции позволяват не само да заснемат екрана, но и да променят заснетото изображение в специален редактор.

Опция 1: Екранна снимка

Най-лесният и най-бързият начин, изискващ само наличието на работещи бутони "Power" и "Home" . Кликнете върху тях едновременно и екранната снимка автоматично ще бъде запазена в медийната библиотека на устройството.

Клавишна комбинация за правене на екранни снимки на iPad

След това отидете на "Снимки" и кликнете върху екрана, можете да отидете в секцията за редактиране, като докоснете "Редактиране" в горния десен ъгъл.

Превключване към редактиране на екранни снимки от iPad от папка "Снимки"

В iOS 11 и по-нови, разработчиците са добавили възможността да редактират снимка на екрана след като тя бъде създадена и запазена по-късно. Заснемането става и чрез комбинация от бутони, след което в долния ляв ъгъл се появява миниатюра, като кликнете върху която потребителят ще отиде в прозореца за редактиране. Тук можете да използвате специални инструменти за рисуване, както и да добавяте текст, надпис и различни форми към картината.

Инструменти за редактиране на скрийншот за iPad в iOS 11 и по-нови версии

Редактиране на яркостта, добавяне на ефекти, изрязване на изображения тук няма да работят. За да направите това, отидете на "Снимки" , кликнете върху желаната снимка и кликнете върху "Редактиране" .

След това можете да кликнете върху бутона "Готово", за да запишете в раздела "Снимки" на Aipad или "Споделяне" . В последния случай, скрийншот може да бъде изпратен по пощата, в бележки, социални мрежи и за печат.

Функция за споделяне при запазване на екранни снимки на iPad

Ако по някаква причина бутоните за изпълнение на метода не работят, преминете към следващия елемент.

Вариант 2: AssistiveTouch

Ако потребителят не желае да използва стандартната комбинация от бутони "Power" + "Home" или бутоните в момента са разбити, т.е. има друг изход. За да направите това, трябва да активирате функцията за показване на виртуален бутон на екрана. Използва се и ако искат да управляват устройството чрез жестове.

 1. Отворете настройките на таблета.
 2. Превключете на настройките на iPad, за да активирате AssistiveTouch

 3. Отидете в секцията “Basic” - “AssistiveTouch” .
 4. Отидете в раздела Общи на iPad, за да активирате функцията AssistiveTouch

 5. Плъзнете превключвателя надясно, за да активирате функцията. Уверете се, че опцията “Отворете меню” е зададена в настройките за действие в елемента “One-touch” . Сега от дясната страна на екрана има така наречен виртуален бутон. Кликнете върху него. В менюто, което се появява, докоснете "Устройство" .
 6. Активирайте функцията AssistiveTouch на iPad и отидете в менюто

 7. След това преминете към секцията "Още" .
 8. Отидете в раздела Още в менюто на AssistiveTouch на iPad

 9. Тук имаме нужда от елемент "Screenshot" . Ако кликнете върху нея, системата автоматично ще заснеме. Потребителят ще чуе отличителен звук. Можете да редактирате получения екран, като кликнете върху неговата икона в долния ляв ъгъл. Как да направим това и запишете резултата, ние описахме по-горе в параграфа за създаване на стандартен екран.
 10. Процесът на създаване на екранна снимка на iPad с помощта на функцията AssistiveTouch

Моля, имайте предвид, че ако зададете в настройките на функцията “One Touch” - “Screenshot” , виртуалният бутон на работния плот веднага ще направи снимка на екрана. Потребителят не трябва да влиза в специални раздели в менюто. Тази опция е полезна, ако бутонът се използва само за заснемане. В други случаи е по-добре да излезете от менюто "Отвори" .

Активиране на параметъра Screenshot за незабавно създаване на екранни снимки в AssistiveTouch

Метод 2: Използване на компютър

Много хора погрешно вярват, че скрийншот може да се направи само с помощта на самото устройство. ITools файловия мениджър предоставя на потребителите си възможността да създават и запазват скрийншоти от iPad в PNG формат, който осигурява висококачествено изображение.

Изтеглете iTools

Вижте също: Как да използвате iTools

 1. Изтеглете и отворете iTools и свържете Aypad към компютър чрез USB кабел.
 2. В програмата ще се появи свързан iPad екран. Кликнете върху „Снимка на екрана“ . Ако не е необходимо да записвате екрана на компютъра си, но да го копирате в клипборда, изберете съответната опция в менюто, като щракнете върху стрелката до секцията „Скрийншот“ .
 3. Функцията за създаване на скрийншот на iPad в програмата iTools

 4. В отворения прозорец изберете папката за запазване и кликнете върху „Запазване“. Екранната снимка ще бъде с разширението PNG .
 5. Процесът на създаване и запазване на снимки на екрана на iPad в програмата iTools

Вижте също: Преобразуване на PNG изображения в JPG

В статията анализирахме не само стандартните начини за създаване на скрийншот на iPad, използвайки самото устройство и компютър, но и възможността да редактирате изображения и да ги запазвате.