IOS

Какви видео формати поддържа iPad?

Често таблетът се купува, за да гледате филми и телевизионни предавания на големия екран. Той не само ще осигури добър имидж, но и няма да развали гледката със спирачки и лагове. Можете да изтегляте видео файлове във всяко разширение, но дали всички те ще се играят на Aipad?

IPad видео формати

Можете да възпроизвеждате видеоклипове на таблет Apple по два начина: чрез вградения плейър и използване на приложения от трети страни от App Store. В последния случай броят на наличните формати за изтегляне и отваряне се увеличава значително.

Вижте също:
Приложения за изтегляне на видеоклипове на iPhone
Как да прехвърляте видео от компютър към устройство на Apple, като използвате iTunes

Стандарт MPEG-4

"Родният" видео формат на iPhone и iPad е MPEG-4 , който включва разширения като MP4 и M4V . Предимството на тези разширения е видео и аудио компресия без загуба на качество на изображението. Ако потребителят не желае да инсталира допълнителни приложения, конвертори и иска спокойно да се наслаждава на гледането, MPEG-4 видео файловете ще работят добре, тъй като те ще играят без спирачки и замръзвания.

Видео формати на IPAD

Вижте също: Конвертиране на AVI в MP4

Поддръжка за други формати

Въпреки факта, че iPad поддържа само MP4 и M4V видео, има начини да гледате филми и телевизионни предавания и с разширенията MKV и AVI, които са най-често срещаните днес. За да направите това, изтеглете приложението от App Store или конвертирайте файла в родния формат на Apple.

Вариант 1: Преобразуване

Този процес включва промяна на файловия формат на такъв, който се поддържа от плейъра на iPad. Това може да стане с помощта на специални програми на компютъра, както и чрез използване на онлайн конвертори. Въпреки това, в последния случай, потребителят може да срещне някакви ограничения, като например време на файла. По-подробно за това какви преобразуватели съществуват и как да ги ползваме, разказахме в следващите статии.

Още подробности:
Софтуер за конвертиране на видео
Конвертиране на видео файлове онлайн

Програма за конвертиране на видео на компютър

Освен това процесът на преобразуване може да се извърши на самото устройство чрез изтегляне на специални програми от App Store. Някои играчи предлагат и тази функция.

Още подробности: Приложения за конвертиране на видео на iPhone и iPad

Заявление за конвертиране на видео към iPad

Вариант 2: Играчи от трети страни

Можете да изтегляте и качвате видеоклипове на таблета в различни разширения, но повечето от тях няма да се възпроизвеждат чрез стандартния iPad плейър. За тази цел в App Store има много приложения, които изпълняват функцията на играч от различни видео формати. В статията по-долу са разгледани най-популярните решения за гледане на филми и телевизионни предавания на Aipad. Някои от тях предоставят на потребителя възможността да гледа видео директно от браузъра.

Още подробности: Най-добри играчи за iPhone и iPad

Приложението на трета страна на iPad на iPad, за да гледате видеоклипове в различни формати

За да гледате видео файлове без никакви проблеми, се препоръчва да се свалят филми с MP4 и M4V разширение, но има още един начин: трета страна плейър с поддръжка на популярни AVI , MKV и други.