YouTube стана толкова популярен, изобщо не на ниско ниво. Най-важната роля играе факторът, че този сайт предоставя възможност да печелите истински пари за всички посетители, а тази статия ще изброи най-популярните методи за печелене на пари в YouTube.

Опции за приходи от YouTube

Преди да разглобите всеки отделен метод, заслужава да се отбележи, че по-долу няма да бъдат дадени подробни инструкции, ще бъдат предвидени само възможности за спечелване. За да намерите успех в осигуряването на приходи от съдържанието си, важно е да знаете другите нюанси на самия сайт в YouTube. Цялата необходима информация, която можете да намерите на нашия сайт ,

Метод 1: Партньорски програми

Приходите от филиалната програма включват няколко аспекта:

  • пряко сътрудничество с YouTube (осигуряване на приходи от YouTube);
  • медийни мрежи;
  • програми за препращане.

За да не създаваме объркване, ще разберем всеки от тях отделно.

Осигуряване на приходи от YouTube

Монетизирането предполага пряко сътрудничество с Младост. Това е най-честият начин да печелите пари от него. След като сте свързали осигуряването на приходи, във видеоклиповете Ви ще бъде добавена реклама, за която ще получите доход. Можете да прочетете повече за този вид доходи на нашия уебсайт.

Прочетете повече: Как да активирате осигуряването на приходи в канала си

Медийни мрежи

Медийните мрежи са втората възможност за това как можете да печелите пари от YouTube. Тя не е много по-различна от осигуряването на приходи - ще получите и пари за гледане на рекламите на партньорите. Основната разлика обаче е в другата: сътрудничеството няма да се води не с самата Ютуб, а с партньори извън нейните граници. Това от своя страна обещава други предложения, възможности и друг начин за сътрудничество.

Урокът: Как да се свържете с медийна мрежа в YouTube

Ето списъка на най-популярните медийни мрежи за днес:

Програми за препращане

Програмата за препратки - това е друг начин да печелите пари в YouTube, разбира се, трябва незабавно да се каже, че тя ще донесе печалба по-малко от горните два метода, но приходите от системата за препращане от медийни мрежи могат да се разглеждат като допълнителни приходи. Нека да разгледаме по-отблизо как работи.

Почти всеки потребител е запознат със системата за препращане по един или друг начин. Този подход е в арсенала на много услуги, сайтове и сайтове и същността му е да привлича повече регистрирани потребители с помощта на вас.

Тя работи много просто - поставяте уникалната си връзка за препращане, която ще прехвърли потребителя на регистрационната страница в медийната мрежа, а от дохода на всяко регистрирано лице ще получите процент. Но заслужава да се подчертаят няколко въпроса. Въпросът е, че всяка медийна мрежа има собствена система за препращане с различно изпълнение. Така че, може да има програма на три нива, а другата е на едно ниво.

на програмата за препращане в медийната мрежа

В първия случай ще получите процент не само от потребителите, които са се регистрирали с вашата връзка, но и от тези, които са регистрирани под линка на вашите реферали. Също така процентът на плащане е различен. При някои услуги може да бъде 5%, докато в други може да достигне 20%. Както и в предишния случай, тук е необходимо самостоятелно да се определи медийната мрежа, системата за препращане, в която ще се приближите по-добре.

Програмата за препращане в много отношения губи монетизация и пряко сътрудничество с медийните мрежи, защото с нейната помощ няма да е възможно да спечелите много пари. Ако обаче предпочитате да се свържете с медийна мрежа, ще можете да получавате допълнителни доходи.

Що се отнася до въпроса: "Какво да изберем: медийната мрежа или монетизирането на YouTube?", Тогава не е толкова просто. Всеки автор на неговия материал трябва да решава за себе си. Струва си да анализираме двата варианта и да определим кои условия са по-подходящи. Необходимо е също така да се отчете фактът, че периодично условията в партньорската програма се променят.

Метод 2: Директни поръчки от рекламодатели

След като се занимавахме с филиалната програма и всички видове приходи, които се предлагат в нея, се пристъпваме към следващия метод. Това предполага пряко взаимодействие с партньорите. Първоначално може да изглежда, че това е по-добре от предишната версия, но тук има клопки.

Както и в последно време, разделяме този начин на приходи на ключови аспекти, а именно:

  • Рекламни вложки във видео;
  • Връзки в описанието на видеоклипа;
  • Преглед на услуги или продукти;
  • Поставяне на продукти;
  • Коментари и харесвания.

За разлика от условията на партньорската програма, горепосочените действия могат да бъдат изпълнени паралелно, което значително увеличава приходите на YouTube.

Рекламни вложки във видео

Този вариант на приходите е най-популярният от всички по-горе. Точно сега, като отидете на YouTube и включвате видео на някой популярен видео блогър, с почти 100% вероятност, ще видите рекламна вложка. Обикновено това става в началото, в средата или в края на видеоклипа и съответно цената за него е различна. Тук например екранна снимка на клип от един автор, който в началото на видеото рекламира сайта RanBox:

рекламна вложка във видеоклипа в YouTube

Но нека разгледаме по-отблизо този метод.

Първо, веднага след регистрирането на собствения си канал, рекламодателят няма да дойде при вас сами. За това имате нужда, както казват те, да завъртите канала си. На второ място, цената за реклама е пряко пропорционална на вашата популярност. По принцип само тези два аспекта оказват влияние върху успеха на този метод.

За да увеличите шанса да привлечете рекламодатели към вас, препоръчително е да публикувате информация за контакт в описанието на канала си с бележка, че предоставяте тази услуга. Също така е добре да използвате социалните си мрежи (групи, обществени места и т.н.), като поставите там подобно послание.

След като рекламодателят се свърже с вас, остава само да обсъдите условията на транзакцията. Обикновено въвеждането на реклама във видеоклип може да се извърши по два начина:

  • Самият рекламодател ви осигурява рекламен материал (видеоклип) и го вмъквате в готовия си видеоклип (евтин начин);
  • Вие сами направите рекламно видео и го въведете във видеоклипа си (скъп).

Вие сами определяте цената, но е важно да запомните, че е безсмислено да вземете 50 000 евро за такава реклама, когато само 30 000 души са абонирани за вас.

Връзки в описанието на видеоклипа

Можете да кажете, че приходите на YouTube с помощта на рекламни връзки в описанието почти не се различават от вмъкването на реклами в самия видеоклип. Основната разлика е само в местоположението. Между другото, видео-блогърите често посочват веднага възможността за рекламиране, използвайки връзки в описанието, и повечето рекламодатели купуват двете версии наведнъж, за по-ефективна PR на своите продукти или услуги.

Можете да дадете пример със същия автор на видеоклипа, както преди. Описанието незабавно се свързва със сайта:

Спонсорирани връзки под видеоклип в YouTube

Отзиви за услуги и продукти

Този тип приходи напълно отговаря на тези канали, чието съдържание се състои от прегледи на различни услуги и продукти. Това обаче не означава, че каналите, отдалечени от този обект, не могат да печелят по този начин.

Долната линия е проста. Вие сключвате споразумение с рекламодателя, което означава отделяне на отделен видеоклип, посветен изцяло на техните продукти или стоки. В зависимост от условията, във видеото директно ще кажете на зрителите, че това е реклама или, обратно, да се направи тайна реклама. Вторият вариант, между другото, е много по-скъп.

Съвет: Преди да подпишете договор, трябва внимателно да разгледате продукта, който ще рекламирате, и да прецените дали си струва или не. В противен случай абонатите могат да реагират рязко на подобна реклама, след което да се откажат от вас.

Поставяне на продукти

Позиционирането на продукти на практика не се различава от предишния начин да печелите. Същността му се крие във факта, че авторът в видеото му препоръчва лично този или онзи продукт. Най-често рекламодателят ще му предостави конкретно своя продукт, така че във видеоклипа той може да го покаже на абонатите.

Също така може да се скрие разположението на продуктите. В този случай авторът просто изхвърля стоката някъде наблизо, но не кани публично зрителите да я използват. Но всички условия се договарят с рекламодателя към момента на сключване на договора.

Ето един пример за такава реклама:

позициониране на продукт във видеоклип в YouTube

Коментари и харесвания

Може би рекламирането чрез коментари и харесвания на автора е най-ниската платена реклама. Това не е случайно, защото ефектът от него е най-малкият. Но това е най-лесният начин за изпълнение. В действителност, рекламодателят ви плаща пари, за да сте сигурни, че сте викали или коментирали видеоклипа му.

заключение

Като обобщим всичко това, можете да видите, че опциите за получаване на директна поръчка от рекламодателите са много повече, отколкото в партньорската програма, но това не означава, че парите също са по-големи. Разбира се, и в двата случая сумата зависи от популярността на канала и неговите теми. А само възможността да се хареса на аудиторията решава колко ще спечелите от YouTube.

Ако обаче съчетаете всички гореупоменати методи за печелене и успешно ги продадете на рекламодателя, без съмнение ще можете, както казват те, да "разбиете банката". Освен това в интернет има специални услуги, при които собственикът на канала ще може лесно да намери рекламодателя. Едно от тях се разглежда EpicStars ,