Графичните редактори в нашето време са способни на много. С тях можете да промените снимката, да премахнете нещо от нея или да добавите някого. С помощта на графичен редактор можете да направите и да направите изкуство от нормална снимка и тази статия ще ви покаже как да направите изкуство от снимка в Photoshop.

Adobe Photoshop - Това е един от най-удобните и популярни графични редактори в света. Photoshop има безброй възможности, между които и създаването на поп арт фотография, което ще научим да правим в тази статия.

Изтеглете Adobe Photoshop

За да започнете, трябва да изтеглите програмата от връзката по-горе и да я инсталирате, което ще ви помогне това статия.

Как да направите поп изкуство стил в Photoshop

Подготовка на снимка

След инсталирането трябва да отворите снимката, от която се нуждаете. За да направите това, трябва да отворите подменюто "Файл" и да кликнете върху бутона "Отвори", след което в прозореца, който се показва, трябва да изберете необходимата ви снимка.

Отваряне на снимка за "Как да направите изкуство от снимка"

След това трябва да се отървете от фона. За да направите това, създайте дублиран слой, като плъзнете основния фон в иконата "Създаване на нов слой" и запълнете главния фон с бяло, като използвате инструмента "Попълване".

Дублиращ слой за това как да направите изкуство от снимка

След това добавете маска за слой. За да направите това, изберете желания слой и кликнете върху иконата "Добавяне на векторна маска".

Маска за това как да направите изкуство от снимка

Сега изтрийте фона с инструмента Eraser и приложете маска за слой, като кликнете с десния бутон върху маската.

Гума за създаване на изкуство от снимка

корекция

След като изображението е готово, е време да приложите корекцията, но преди това създайте дубликат на готовия слой, като го плъзнете до иконата "Създаване на нов слой". Направете нов слой невидим, като кликнете върху окото до него.

Сега изберете видимия слой и отидете на "Image-Correction-Threshold". В прозореца, който се показва, задайте най-подходящото за черно-бяло изображение.

Праг за това как да направите изкуство от снимка

Сега премахнете невидимостта от копието и задайте непрозрачността на 60%.

Дублирана прозрачност на слоя за това как да направите изкуство от снимка

Сега се върнете към "Image-Correction-Threshold" и добавете сенки.

Прагово копие за това как да направите изкуство от снимката

След това трябва да обедините слоевете, като ги изберете и натиснете комбинацията от клавиши "Ctrl + E". След това нарисувайте фон в цвета на сянката (грубо изберете). След това комбинирайте фон и оставащия слой. Можете също така да изтриете нежеланите или боядисване на черните части от изображението, от което се нуждаете.

Как да направите изкуство от снимка

Сега трябва да дадете на изображението цвят. За тази цел отворете градиента, който е в падащия списък на бутона за създаване на нов слой за настройка.

Карта на градиента за "Как да направим изкуство от снимката"

Кликването върху цветната лента отваря прозореца за избор на цвят и избира трицветен набор. След това за всеки квадрат изберете цвета, който искате.

Корекция на цвета за това как да направите изкуство от снимка

Всичко, портретът ви за поп изкуство е готов, можете да го запазите във формата, който ви е необходим, като натиснете клавиша "Ctrl + Shift + S".

Готов портрет за портрет за "Как да направим изкуство от снимката"

Прочетете още: Събиране на най-добрите компютърни програми за рисуване на изкуство

Видео урок:

Това е толкова хитър, но ефективен начин успяхме да направим портрет на поп арт във Photoshop. Разбира се, този портрет все още може да бъде променен, премахвайки ненужните точки и нередности, и ако искате да работите по този въпрос, ще ви е необходим инструментът "Молив" и го направете по-добре, преди да направите своя цвят на изкуството. Надяваме се, че тази статия ще ви бъде полезна.