IOS


Screenshot - снимка, която ви позволява да заснемете какво се случва на екрана. Такава възможност може да бъде полезна в различни ситуации, например за писане на инструкции, за определяне на постиженията на игрите, за показване на показаната грешка и т.н. В тази статия ще разгледаме по-отблизо как се създават екранните снимки на iPhone.

Създаване на екранни снимки на iPhone

Има няколко прости начина за създаване на екранни снимки. И подобно изображение може да се създава както директно на самия уред, така и чрез компютър.

Метод 1: Стандартен метод

Днес абсолютно всеки смартфон ви позволява незабавно да създавате скрийншотове и автоматично да ги запазвате в галерията. Такава възможност се появи на iPhone в най-ранните версии на iOS и остана непроменена в продължение на много години.

iPhone 6S и по-млади

Така че, първо, нека разгледаме принципа за създаване на екранни снимки на устройства с ябълки, които имат физически бутон "Начало" .

 1. Натиснете едновременно бутоните Power и Home и веднага ги освободете.
 2. Създаване на екранна снимка в iPhone 6S и по-млад

 3. В случай, че действието се извърши правилно, на екрана се появи светкавица, придружена от звука на затвора на камерата. Това означава, че изображението е създадено и автоматично записано във филма.
 4. В 11-та версия на iOS беше добавен специален редактор на екранни снимки. Можете да получите достъп до него веднага след като направите снимка от екрана - в долния ляв ъгъл ще се появи миниатюра на създаденото изображение, което трябва да изберете.
 5. Отваряне на екранна снимка в редактора на iPhone

  Редактор на Screenshot на iPhone

 6. За да запазите промените, кликнете върху бутона "Завършване" в горния ляв ъгъл.
 7. Запазване на редактирана екранна снимка на iPhone

 8. Освен това в същия прозорец екранната снимка може да се експортира в приложението, например, WhatsApp , За да направите това, кликнете върху бутона за експортиране в долния ляв ъгъл и изберете приложението, в което ще се премести изображението.

Експортирайте skrnshota в приложението на iPhone

iPhone 7 и по-големи

Тъй като най-новите модели на iPhone са загубили физическия бутон "Начало" , тогава описаният по-горе метод не е приложим за тях.

Създаване на екранна снимка на iPhone X

И можете да направите снимка на екрана на iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и iPhone X, както следва: едновременно задръжте и веднага освободете клавишите за увеличаване на звука и заключване. Светкавицата на екрана и характерният звук ще ви уведомят, че екранът е създаден и записан в приложението "Снимки" . Освен това, както при останалите модели iPhone, изпълняващи iOS 11 и по-нови, можете да преглеждате обработката на изображения във вградения редактор.

Метод 2: AssastiveTouch

AssastiveTouch - специално меню за бърз достъп до системните функции на смартфона. Тази функция може да се използва и за създаване на екранна снимка.

 1. Отворете настройките и отидете в секцията "Основни" . След това изберете менюто "Универсален достъп" .
 2. Универсален достъп до iPhone

 3. В нов прозорец изберете "AssastiveTouch" и след това преместете плъзгача близо до този елемент в активната позиция.
 4. Активиране на AssasiveTouch на iPhone

 5. На екрана се появява полупрозрачен бутон, натискането на бутона отваря менюто. За да направите екранна снимка чрез това меню, изберете секцията "Устройство" .
 6. Меню на хардуера в AssasiveTouch

 7. Докоснете бутона Още и след това изберете Screen Capture. Веднага след това ще се създаде екранна снимка.
 8. Създаване на екранна снимка в AssasiveTouch

 9. Процесът на създаване на екранни снимки чрез AssastiveTouch може значително да бъде опростен. За да направите това, върнете се към настройките на този раздел и обръщайте внимание на блока "Конфигуриране на действия" . Изберете желания елемент, например "One-Touch" .
 10. Конфигуриране на AssasiveTouch

 11. Изберете действие, директно се интересуваме от "Screenshot" . Отсега нататък, след еднократно щракване върху бутона AssassinTouch, системата веднага взема екранна снимка, която може да се види в приложението Снимки .

Бърза екранна снимка с AssasiveTouch

Метод 3: iTools

Лесни и прости скрийншотове могат да бъдат създадени чрез компютър, но за това трябва да използвате специален софтуер - в този случай ние ще се обърнем към помощ iTools ,

 1. Свържете iPhone към компютъра си и стартирайте iTools. Уверете се, че сте отворили раздела " Устройство" . Точно под изображението на притурката има бутон "Снимка" . Вдясно от него е миниатюрна стрелка, върху която се показва допълнително меню, където можете да зададете къде да се запази екранната снимка: в клипборда или директно до файла.
 2. Избор на начин за запазване на екранна снимка в iTools

 3. Избирайки например елемента "За файл" , кликнете върху бутона "Скрийншот" .
 4. Създаване на екранна снимка чрез iTools

 5. Появява се прозорецът на Windows Explorer, в който трябва само да посочите целевата папка, където ще бъде запаметена екранната снимка.

Запазване на екранна снимка от iTools

Всеки от тези методи ще създаде бързо екранна снимка. И какъв метод използвате?