IOS


Абсолютно всички притурки могат внезапно да започнат да се повредят. И ако това се случи с вашия Apple iPhone, първото нещо, което трябва да направите, е да го рестартирате. Днес ще разгледаме начини да изпълним тази задача.

Рестартирайте iPhone

Рестартирането на устройството е универсален начин за възстановяване на нормалната работоспособност на iPhone. И няма значение какво се е случило: приложението не започва, Wi-Fi не работи или системата напълно виси - няколко прости действия в повечето случаи решават много проблеми.

Метод 1: Нормално рестартиране

Всъщност, потребителят на всяко устройство е запознат с този начин на рестартиране.

 1. Натиснете и задръжте бутона за захранване на iPhone, докато на екрана се появи ново меню. Плъзнете плъзгача "Изключване" отляво надясно, след което устройството веднага се изключва.
 2. Изключване на iPhone

 3. Изчакайте няколко секунди, докато устройството се изключи напълно. Сега остава да го активирате: за тази цел, като натиснете и задръжте бутона за захранване, докато изображението се появи на екрана на телефона и изчака изтеглянето да приключи.

Метод 2: Принудително рестартиране

В тези случаи, когато системата не реагира, първият метод няма да извърши рестартирането. В този случай единственият изход от ситуацията е принудителното рестартиране. Допълнителните ви действия ще зависят от модела на устройството.

За iPhone 6S и по-млади

Един лесен начин за рестартиране с два бутона. За да го направите за iPhone модели, оборудвани с физически бутон "Начало" , достатъчно е едновременно да държите и задържите два бутона - "Начало" и "Мощност" . След около три секунди устройството изведнъж ще се изключи, след което телефонът ще започне автоматично.

Принудително рестартиране на iPhone 6S и по-млад

За iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Започвайки със седмия модел, iPhone загуби физическия бутон "Home" , поради което Apple трябваше да приложи алтернативен метод за принудително рестартиране.

Рестартирайте iPhone 7

 1. Натиснете и задръжте бутона за захранване за около две секунди.
 2. Без освобождаване на първия бутон, освен това натиснете и продължете да задържите бутона за намаляване на силата на звука, докато устройството изведнъж се изключи. Веднага след като освободите клавишите, телефонът ще започне автоматично.

За iPhone 8 и по-нови

По някакви причини, за Apple iPhone 7 и iPhone 8, Apple е въвела различни начини за принудително рестартиране - това е неясно. Фактът остава: ако притежавате iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, във вашия случай ще бъде извършено принудително нулиране (Hard Reset), както следва.

Принудително рестартиране на iPhone 8 и по-нови

 1. Задръжте натиснат бутона за увеличаване на звука и веднага го освободете.
 2. Натиснете бързо бутона за намаляване на силата на звука и го освободете.
 3. Накрая натиснете и задръжте клавиша за захранване, докато телефонът се изключи. Освободете бутона - смартфонът трябва незабавно да се включи.

Метод 3: iTools

И накрая, нека да разгледаме как можете да рестартирате телефона си чрез компютър. За съжаление, програмата качи без да има такава възможност, но получи функционален аналог - iTools ,

 1. Стартирайте iTools. Уверете се, че програмата е отворена в раздела " Устройство" . Непосредствено под изображението на устройството ви трябва да има бутон "Рестартиране" . Кликнете върху него.
 2. Презареждане на iPhone чрез iTools

 3. Потвърдете намерението си да презаредите притурката, като кликнете върху бутона "Ok" .
 4. Потвърждаване на презареждането на iPhone чрез iTools

 5. Непосредствено след това телефонът започва да се рестартира. Просто трябва да изчакате, докато се покаже екранът за заключване.

Ако сте запознати с други начини за рестартиране на iPhone, които не са включени в статията, не забравяйте да ги споделите в коментарите.