Отваряне на CSV файл чрез уеб услуги

CSV е текстов файл, който съдържа таблични данни. Не всички потребители знаят с какви инструменти и как могат да бъдат отворени. Но както се оказва, изобщо не е необходимо да инсталирате на компютъра си софтуер на трети лица - преглеждането на съдържанието на тези обекти може да бъде организирано чрез онлайн услуги, а някои от тях ще бъдат описани в тази статия.

Вижте също: Как да отворите CSV

Процедура на откриване

Не много онлайн услуги предлагат възможност не само за конвертиране, но и за отдалечено разглеждане на съдържанието на CSV файловете. Но такива ресурси съществуват. Ще говорим за алгоритъма за работа с някои от тях в тази статия.

Метод 1: BeCSV

Една от най-популярните услуги, която е специализирана в работата с CSV е BeCSV. Той може не само да прегледа посочения тип файл, но и да преобразува обекти с други разширения в този формат и обратно.

Онлайн услугата BeCSV

 1. След като отидете на началната страница на сайта, кликнете върху връзката по-горе, за да намерите блока „CSV Tool“ в долната част на лявата странична лента и кликнете върху елемента „CSV Viewer“ .
 2. Отидете в CSV зрителя на уебсайта на BeCSV в браузъра Opera

 3. На страницата, която се появява в блока с параметри „Избор на CSV или TXT файл“, кликнете върху бутона „Избор на файл“ .
 4. Отидете в прозореца за избор на файлове на уебсайта BeCSV в браузъра Opera

 5. Ще се отвори стандартен прозорец за избор на файл, в който ще бъдете преместени в директорията на твърдия диск, където се намира обектът, който ще се разглежда. Изберете го и кликнете върху „Отваряне“.
 6. Избиране на CSV файл в прозореца за избор на файл на уебсайта BeCSV в браузъра Opera

 7. След това съдържанието на избрания CSV файл ще се покаже в прозореца на браузъра.

Съдържанието на CSV файла се показва на уебсайта на BeCSV в браузъра Opera

Метод 2: ConvertCSV

Друг онлайн ресурс, на който можете да извършвате различни манипулации с обекти в CSV формат, включително да разглеждате съдържанието им, е популярната услуга ConvertCSV.

Онлайн услуга на ConvertCSV

 1. Отидете на главната страница на ConvertCSV на връзката, посочена по-горе. След това кликнете върху елемента "CSV Viewer и Editor" .
 2. Преминаване към зрителя и редактора на CSV файлове на сайта на СonvertCSV в браузъра Opera

 3. Отваря се раздел, в който можете не само да разглеждате, но и да редактирате CSV онлайн. За разлика от предишния метод, тази услуга в блока „Избор на вход“ предлага едновременно 3 опции за добавяне на обект:
  • Избиране на файл от компютър или от диск, свързан към компютър;
  • Добавяне на връзки към публикувани в интернет CSV;
  • Ръчно въвеждане на данни.

  Тъй като задачата, поставена в тази статия, е да прегледате съществуващ файл, в този случай първата и втората опции са подходящи, в зависимост от това дали обектът се намира: на твърдия диск на компютъра или в мрежата.

  Три опции за добавяне на CSV файл на уебсайта на ConvertCSV в браузъра Opera

  Когато добавяте CSV, хостван на компютър, кликнете върху опцията "Избор на CSV / Excel файл" в бутона "Избор на файл" .

 4. Отидете в прозореца за избор на файл на сайта на СonvertCSV в браузъра Opera

 5. Освен това, както при предишната услуга, в прозореца за избор на файл, който се отваря, отидете в директорията на дисковия носител, който съдържа CSV, изберете този обект и натиснете "Отвори" .
 6. Избиране на CSV файл в прозореца за избор на файл на уебсайта на ConvertCSV в браузъра Opera

 7. След като кликнете върху горния бутон, обектът ще бъде качен на сайта и неговото съдържание ще бъде показано в таблица директно на страницата.

  Съдържанието на CSV файла се показва на уебсайта на СonvertCSV в браузъра Opera

  Ако искате да видите съдържанието на файл, който се намира в World Wide Web, в този случай, пред опцията „Въведете URL адрес“, въведете пълния му адрес и кликнете върху бутона „Зареждане на URL“ . Резултатът ще бъде представен в таблична форма, както при зареждане на CSV от компютър.

Добавяне на CSV файл от интернет на сайта на СонвертСВ в браузъра Opera

От двете прегледани уеб услуги, ConvertCSV е малко по-функционална, тъй като позволява не само гледане, но и редактиране на CSV, както и изтегляне на изходния код от интернет. Но за просто преглеждане на съдържанието на обекта, възможностите на сайта BeCSV също ще бъдат достатъчни.