Обикновено потребителите на онлайн магазини харчат много повече време за избора на стоката, отколкото за регистрирането на покупката си. Но често се налага да плащат. В тази връзка AliExpress предоставя широк спектър от опции за опции за плащане, така че клиентите лесно могат да правят покупки по всякакъв начин. Така че всеки потребител може да избере най-предпочитания вариант за него.

безопасност

AliExpress пряко си сътрудничи с различни платежни системи и източници, за да осигури не само най-широк избор на клиентите, но и да повиши степента на надеждност на микротрансферите.

Важно е да знаете, че след покупката парите не се прехвърлят на продавача, докато клиентът не потвърди получаването на стоката, както и удовлетворението от стоката. Защитата срещу прехвърлянето се осъществява след изтичането на срока на "защита на купувача" .

AliExpress не съхранява пари за собствените си сметки за бъдеща употреба! Единствената възможна форма на това действие е блокирането на средства до потвърждаване на покупката. В случай, че услугата ще предложи да запази валута в своя собствена - най-вероятно измамници се превръщат в сайт.

Плащане на стоки

Необходимостта от плащане на стоките се извършва на последния етап от поръчката.

Настройте плащането на AliExpress

Една от елементите е просто попълване на формуляра за покупка. Според стандарта системата предлага да плати чрез Visa карта. Потребителят може да кликне върху маркера "Друга опция" и да избере някоя от многото предложени. Ако в системата вече е съхранена банкова карта, този метод ще бъде описан по-долу. Ще трябва да посочите съответния надпис в долната част и да кликнете, за да отворите желания прозорец. Там можете да направите избор.

Плащане по други начини с приложена карта на AliExpress

След потвърждаване на факта за покупка парите ще бъдат изтеглени от посочения източник в изискваната сума. Както вече беше споменато, те ще бъдат блокирани на сайта, докато купувачът не получи поръчката и потвърди факта на удовлетворение от сделката.

Всеки от вариантите за плащане има своите предимства и недостатъци, както и характеристики.

Метод 1: Банкова карта

Най-предпочитаният вариант с оглед на факта, че тук допълнителната защита на трансферите се осигурява от самата банка. AliExpress работи с Visa и MasterCard.

Плащане с карта на AliExpress

От потребителя се изисква да попълни стандартния начин на плащане от картата:

 • Номер на картата;
 • Дата на изтичане на картата и CVC;
 • Име и фамилия на собственика, както е показано на картата.

След това парите ще бъдат прехвърлени за плащане на покупката. Услугата ще запази данните от картата, за да можете по-късно да платите от нея, без да попълвате отново формуляра, ако изберете подходящия елемент, когато въвеждате данните. Потребителят може също така да смени картата, ако е необходимо, като изберете опцията "Други начини на плащане" .

Метод 2: QIWI

QIWI е международна голяма платежна система, която е второстепенна само по популярност след банкови карти по отношение на честотата на използване. Процедурата за използване на QIWI е толкова просто.

Самата система ще изисква само телефонния номер, към който е прикрепен портфейлът QIWI.

Плащане чрез QIWI на AliExpress

След това потребителят ще бъде пренасочен към сайта на услугата, където ще са необходими допълнителни данни - начина на плащане и паролата. След въвеждането можете да направите покупка.

Плащане чрез QIWI

Важно е да се каже, че основното предимство на тази платежна система е, че Али не начислява комисионна за транзакции оттук. Но много минуси също. Смята се, че процедурата за прехвърляне на пари от QIWI към Али е най-амбициозната - случаите на двойно изтегляне са много чести, както и спирането на статута "изчакване за плащане" . Също така трансферите оттук са само в долари.

Метод 3: WebMoney

При плащане чрез услугата WebMoney веднага предлага да отидете на официалния сайт. Там можете да влезете в профила си и да извършите покупка, след като попълнете необходимия формуляр.

Плащане чрез WebMoney

WebMoney има много параноидна система за сигурност, така че при подписването на споразумение за сътрудничество с Али беше изискване услугата да бъде прехвърлена само на официалния сайт на платежната система и да не използва никакви преходни връзки. Това би могло да генерира много злоупотреби и да намали сигурността на клиентските профили на WebMoney.

Метод 4: Yandex.Money

Най-популярният вид плащане от интернет чантата в Русия. Системата предлага две възможности - директно и парично сетълмент.

Плащане чрез Yandex.Money на AliExpress

В първия случай потребителят ще бъде пренасочен към съответната форма, за да извърши покупка от портфейла. Също така е възможно да използвате банкова карта, свързана с чантата Yandex.Money.

Плащане чрез системата yandex.dengi

Във втория случай платецът ще получи специален код, който ще трябва да бъде платен от всеки наличен терминал.

При използването на тази платежна система много потребители отбелязват чести случаи на много дълъг трансфер на пари.

Метод 5: Western Union

Възможно е и възможността за използване на паричен превод с помощта на Western Union. Потребителят ще получи специални реквизити, за които ще е необходимо да се прехвърлят средствата за плащане в необходимата сума.

Плащане от Western Union

Тази опция е най-крайната. Първият проблем е, че плащанията се приемат само в щатски долари и по никакъв друг начин не се избягват допълнителни проблеми с обмяната на валута. Второто е, че плащанията се получават над определена граница. Малките играчки и аксесоари не могат да бъдат платени по този начин.

Метод 6: Банков превод

Метод, подобен на Western Union, само чрез банков превод. Алгоритъмът е напълно подобен - потребителят ще трябва да използва предоставените подробности, за да направи паричен превод в банковия клон, като сътрудничи с AliExpress, за да прехвърли сумата, необходима за покупка. Методът е най-подходящ за регионите, в които не са налице алтернативни начини на плащане, включително Western Union.

Метод 7: Сметка за мобилен телефон

Добра възможност за тези, които нямат алтернатива. След като въведете телефонния си номер във формуляра, потребителят ще получи SMS, за да потвърди плащането от профила на мобилния ви телефон. След потвърждение, необходимата сума ще бъде дебитирана от телефонната сметка.

Платете по телефона на AliExpress

Проблемът тук е нерегулираните комисии, размерът на които се определя от всеки оператор поотделно. Също така се съобщава, че случаите на прекъсвания с пристигането на SMS-потвърждение не са необичайни. Често при повторно искане за плащане съобщението може да дойде и след потвърждение парите се отписват с двоен размер и потребителят издава две поръчки. Единственият начин да излезете оттук е незабавно да се откажете от втория, което ще ви позволи да се върнете след известно време.

Метод 8: Плащане в брой

Последният вариант, който е за предпочитане при липсата на други методи. Потребителят ще получи специален код, който изисква плащане във всеки магазин, който работи с мрежата ALiExpress.

Плащане с пари в брой на AliExpress

Такива точки включват, например, веригата на дигиталните магазини "Svyaznoy" . Ще трябва да посочите номера на активния мобилен телефон. В случай че поръчката бъде анулирана или не е изпълнена по някаква причина, парите ще бъдат върнати на мобилния акаунт.

Забавянето на трансферите и комисионите зависи от това кой магазин и в кой район на страната е извършена операцията. Така че методът също се счита за изключително ненадежден.

За защита на потребителите

Всеки потребител, когато влиза в поръчката, попада под действието на "Защита на потребителите" . Тази система предлага гаранции, че купувачът няма да бъде измамен. Най-малкото, ако самият той ще направи всичко правилно. Предимства на системата:

 1. Системата ще задържи парите заключени и няма да ги прехвърли на продавача, докато купувачът не потвърди удовлетворението от получените стоки или до изтичането на срока на закрила - съгласно стандарта това е 60 дни. От групата стоки, които изискват специални условия за доставка, срокът на защита е по-дълъг. Също така, потребителят може да удължи периода на защита, ако е сключено споразумение с продавача за забавяне на стоката или за дълъг период на тестване на стоките.
 2. Потребителят може да получи парите обратно, без да обясни причината, ако поиска възстановяване преди изпращането на пакета. В зависимост от изчислителната система продължителността на връщането може да варира във времето.
 3. Парите ще бъдат върнати в пълен размер на купувача, ако парцелът не е достигнал, не е бил изпратен навреме, не е проследен или клиентът е бил доставен празен парцел.
 4. Същото важи и за получаването на стоки, които не съответстват на описанието на сайта или са посочени в приложението, доставено в непълна конфигурация, в повредена или дефектна форма. За тази цел ще бъде необходимо да се проведе пробна процедура чрез отваряне на спор.

Прочетете повече: Как да отворите спор за AliExpress

Но системата няма недостатъците, които обикновено се появяват след дълъг период на ползване на услугата.

 1. Първо, процедурата за връщане на средства почти винаги отнема известно време. Така че, ако съдбата принудени да откажат да закупят дори веднага след като направите поръчка, връщането получаването на пари ще трябва да почакат.
 2. На второ място, системата за плащане на стоки при получаване на пощенската служба все още не е изпълнена, а малко продавачи използват куриерската доставка лично на адреса. Това също усложнява някои други аспекти на търговията с Али. Този проблем е особено силен в малките градове.
 3. На трето място, цените винаги се основават на щатския долар и затова зависят от неговия процент. Докато жителите на страните, в които тази валута се използва като основна или най-често срещаната, не усещат промените, много други могат да почувстват забележима разлика в цената. Особено в Русия след значително увеличение на цената на щатския долар от 2014 г. насам.
 4. Четвърто, далеч от всички случаи решенията на специалистите на AliExpress са независими. Излишно е да се каже, че в проблемите с големите световни производители последните обикновено се опитват да срещнат купувача и да решават проблемите по най-удобния и безконфликтен начин. Въпреки това, ако те се намират в безкомпромисна позиция, специалистите по време на разрешаването на засилен спор могат да останат от страна на продавача, дори ако тежестта на доказване на правдата на клиента е наистина голяма.

Каквото и да е било, основно парите на купувача на AliExpress са в добри ръце. Освен това изборът на начините на плащане е голям и се предвиждат почти всички възможни ситуации. Това е една от причините за тази популярност на ресурса.