С помощта на Yandex Money можете да правите покупки, да плащате глоби, данъци, комунални услуги, телевизия, интернет и много други неща, без да напускате дома си. Днес ще разберем как да направите покупка в интернет с помощта на услугата Jandex Money.

Докато сте на главната страница на Yandex Money, кликнете върху бутона "Стоки и услуги" или съответната икона в колоната отляво на екрана.

Как да плащате за покупки в Интернет чрез Yandex Money 1

На тази страница можете да изберете категорията, в която искате да платите за стоки и услуги. В горната част на страницата се събират популярни услуги и ако превъртите надолу, можете да видите всички групи категории.

Как да плащате за покупки в Интернет чрез Yandex Money 2

Прочетете още: Как да попълвате портфейла си в Yandex Money

Каталогът на фирмите, работещи с Yandex Money, е много голям. Изберете групата, която Ви интересува, например "Стоки и талони", като кликнете върху нейната икона.

Преди да отворите списък с компании, с които можете да платите с Yandex Money. Сред тях най-популярните онлайн магазини са AliExpress, Ozon.ru, Oriflame, RuTaoBao, Euroset и др.

Как да плащате за покупки в Интернет чрез Yandex Money 3

Отидете в правилния сайт на онлайн магазина и създайте пазарска кошница. Като начин на плащане изберете Yandex Money.

Когато потвърдите покупката, онлайн магазинът ще ви изпрати на страницата Yandex Money, където ще трябва да изберете - да дебитирате пари от електронен портфейл или карта, свързана с него. След това ще бъде достатъчно просто да потвърдите плащането с паролата си.

Прочетете още: Как да използвате Yandex Money услуга

Това е алгоритъмът за плащане за покупки, използващи Yandex Money. Разбира се, не е нужно да започнете да търсите продукти от главната страница всеки път. Ако онлайн магазинът, в който сте намерили правилния продукт, поддържате работа с Yandex Money - просто изберете този начин на плащане и следвайте съветите на сайта.