Обменът на информация в съвременния свят почти винаги се извършва в електронно пространство. Има необходими книги, учебници, новини и много други. Въпреки това, има моменти, когато например текстовият файл от Интернет трябва да бъде прехвърлен на обикновен лист хартия. Какво да направя в този случай? Отпечатайте текст директно от браузъра.

Отпечатване на страница от интернет на принтер

Отпечатване на текст директно от браузъра е необходимо в тези случаи, когато не може да се копира в документ на компютъра. Или просто няма време за това, тъй като трябва да се справим и с редактирането. Веднага е важно да се отбележи, че всички разглобени методи са подходящи за браузъра опера , но работи с повечето други уеб браузъри.

Метод 1: Комбинирайте клавишни комбинации

Ако печатате страници от интернет почти всеки ден, лесно можете да запомните специални клавишни комбинации, които активират този процес по-бързо, отколкото чрез менюто на браузъра.

 1. Първо трябва да отворите страницата, която искате да отпечатате. Той може да съдържа както текстови, така и графични данни.
 2. След това натиснете комбинацията от горещи клавиши "Ctrl + P" . Трябва да се прави едновременно.
 3. Непосредствено след това се отваря специално меню за настройки, което трябва да се промени, за да се постигне най-добрият резултат.
 4. Настройка за печат

 5. Тук можете да видите как завършени отпечатани страници и номерът им ще изглеждат. Ако нещо от това не ви е удобно, можете да опитате да го поправите в настройките.
 6. Остава само да натиснете бутона "Печат" .

Бутон за печат

Този метод не отнема много време, но не всеки потребител ще може да си спомни комбинацията от клавиши, което го прави малко по-трудно.

Метод 2: Менюто за бърз достъп

За да не използвате клавишите с горещи бутони, трябва да имате предвид метод, който много по-лесно се запомня от потребителите. И тя е свързана с функциите на менюто за бърз достъп.

 1. От самото начало трябва да отворите раздела със страницата, която искате да отпечатате.
 2. След това намираме бутона "Меню" , който по правило е в горния ъгъл на прозореца и кликнете върху него.
 3. Бутон за меню

 4. Извежда се падащо меню, където можете да преместите курсора на "Страница" , след което да кликнете върху "Печат" .
 5. Отпечатване чрез менюто

 6. След това има само настройките, чието значение е описано в първия метод. Също така се отваря визуализация.
 7. Последната стъпка е да натиснете бутона "Печат" .

В други браузъри "Print" ще бъде отделен елемент от менюто ( Firefox ) или да бъдете в "Разширени" ( Chrome ). Това завършва анализа на метода.

Метод 3: Контекстно меню

Най-лесният начин, който се предлага във всеки браузър, е контекстното меню. Долната линия е, че можете да отпечатате страницата само с 3 кликвания.

 1. Отворете страницата, която искате да отпечатате.
 2. След това кликнете върху него с десния бутон на мишката в произволно място. Основното нещо, което трябва да направите, не е върху текста, а не върху графичното изображение.
 3. Изберете опцията "Печат" от падащото меню.
 4. Отпечатайте от падащото меню

 5. Направете необходимите настройки, описани подробно в първия метод.
 6. Кликнете върху "Печат" .

Тази опция е по-бърза от другите и не губи функционалните си възможности.

Прочетете още: Как да отпечатате документ от компютър на принтер

По този начин ние разгледахме три начина за отпечатване на страница от браузър с помощта на принтер.