SSD

Ако отдавна сте престанали да използвате DVD устройство в лаптопа си, тогава е време да го замените с чисто нов SSD. Не знаехте ли, че това е възможно? Тогава днес ще ви разкажем подробно как да направите това и какво ще бъде необходимо за това.

Как да инсталирате SSD вместо DVD-устройство в лаптоп

Така че, като претеглихме всички плюсове и минуси, стигнахме до извода, че оптичното дисково устройство вече е допълнително устройство и би било добре да се постави SSD вместо това. За да направите това, имаме нужда от самия диск и от специален адаптер (или адаптер), който по размер ще се побере идеално на мястото на DVD устройството. По този начин, не само ще бъде по-лесно за нас да свържем диск, но и случаят с лаптопа ще изглежда по-естетически.

Подготвителен етап

Преди да купите такъв адаптер, струва си да се обърне внимание на размера на вашия диск. Конвенционалното задвижване е с височина 12,7 мм, а има и ултра тънки задвижвания с височина 9,5 мм.

Дисков адаптер

Сега, когато имаме подходящ адаптер и SSD, можете да продължите с инсталацията.

Изключете DVD устройството

Първото нещо, което трябва да направите, е да изключите батерията. В случаите, когато батерията не е подвижна, ще трябва да извадите капака на лаптопа и да изключите съединителя на батерията от дънната платка.

В повечето случаи, за да премахнете устройството, не е нужно напълно да разглобявате лаптопа. Достатъчно е да развиете няколко винта, а оптичното устройство лесно се отстранява. Ако не сте напълно уверени във вашите способности, по-добре е да търсите видео инструкции директно за вашия модел или да се свържете с специалист.

Премахване на устройството

Инсталиране на SSD

След това изгответе SDS за инсталацията. Няма специални трудности, достатъчно е да изпълните три прости стъпки.

  1. Поставете диска в слота.
  2. Адаптерът има специален контакт, има съединители за захранване и предаване на данни. В него се вмъкваме нашето шофиране.

    Сложихме SSD в гнездото

  3. Secure.
  4. Като правило дискът е фиксиран със специален разделител, както и няколко болта отстрани. Вмъкваме дистанционното и затегнете болтовете, така че нашето устройство е здраво закрепено на място.

  5. Прехвърлете допълнително закрепване.
  6. След това извадете специалния монтаж от устройството (ако има такъв) и го преместете с адаптера.

    Допълнително закрепване

Това е, нашият диск е готов за инсталация.

Сега остава да поставите адаптера от SSD в лаптопа, затегнете болтовете и свържете батерията. Включваме лаптопа, форматираме новия диск и след това може да прехвърли операционната система от магнитния диск, а последният може да се използва за съхранение на данни.

Прочетете още: Как да мигрираме операционната система и програмите от HHD към SSD

заключение

Целият процес на подмяна на DVD-ROM с твърд диск отнема няколко минути. В резултат на това получавате допълнително устройство и нови функции за вашия лаптоп.