Преинсталирането на операционната система не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Желаният резултат може да бъде постигнат по няколко начина. Става въпрос за инсталацията Windows 10 ще ви кажем днес.

Методи за преинсталиране на Windows 10

Общо има три основни начина да инсталирате най-новата версия на операционната система от Microsoft. Всички те се различават помежду си и имат свои собствени заслуги. Накратко ще опишем всеки от тях. По-подробно описание на всяко от тези решения ще намерите на връзките, които излизаме, като изброяваме методите.

Метод 1: Възстановяване на първоначалното състояние

Ако компютърът / лаптопът, работещ под Windows 10, започне да се забавя и решавате да преинсталирате операционната система, трябва да започнете с този метод. По време на процеса на възстановяване можете да запазите всички лични файлове или да ги върнете с пълно изтриване на информация. Имайте предвид, че след прилагането на този метод ще трябва да въведете отново всички лицензни ключове на Windows.

Възстановяване на оригиналното състояние на операционната система Windows 10

Прочетете повече: Възстановяване на Windows 10 в първоначалното й състояние

Метод 2: Възстановяване на фабричните настройки

Този метод е много подобен на предишния. С него все още можете да запазвате или изтривате лични данни. Освен това не се нуждаете от подвижни носители. Всички действия се извършват с помощта на вградените функции на Windows 10. Важна разлика от предишния метод е фактът, че в резултат на възстановяването лицензът на операционната система ще остане. Ето защо препоръчваме да използвате този тип преинсталация за потребители, закупили устройство с вече инсталирана операционна система.

Възстановете Windows 10 до фабричните настройки

Прочетете повече: Връщаме Windows 10 в състояние на фабрика

Метод 3: Инсталиране от носителя

Според статистиката този метод е най-популярен сред потребителите. Това не е изненадващо, защото в процеса не само можете да запазвате / изтривате лични данни, но и да форматирате всички дялове на твърдия диск. Освен това е възможно да се преразпредели напълно цялото налично пространство на твърдия диск. Най-важното и трудно нещо в описания метод е правилното записване на изображението на операционната система на носителя. В резултат на това преинсталиране, ще получите напълно чиста операционна система, която по-късно ще трябва да активирате.

Процесът на инсталиране на Windows 10 от устройството

Прочетете повече: Ръководство за инсталиране на Windows 10 от USB флаш устройство или диск

Използвайки тези методи, можете лесно и лесно да инсталирате отново Windows 10. Всичко, което трябва да направите, е да следвате всички инструкции и съвети, които са изброени във всеки от ръководствата на нашия уебсайт.