Реклама - един от ключовите инструменти за печелене на уеб администратори, но в същото време оказва негативно влияние върху качеството на сърфирането в мрежата за потребителите. Но не е нужно да издържате на всички реклами в интернет, защото по всяко време то може да бъде безопасно отстранено. За целта се нуждаете само от браузъра Google Chrome и следвайте инструкциите.

Изтриване на реклами в Google Chrome

За да деактивирате рекламирането в браузъра на Google Chrome, можете да се обърнете към помощта на разширението на браузъра, наречено AdBlock или използвайте програмата AntiDust , Ще ви разкажем повече за всеки от тези методи.

Метод 1: AdBlock

1. Кликнете върху бутона на менюто на браузъра и в отразения списък отидете в секцията "Допълнителни инструменти" - "Разширения" .

Как да премахнете рекламите в Google Chrome

2. На екрана се показва списък с инсталираните в браузъра ви разширения. Превъртете до самия край на страницата и кликнете върху връзката "Още разширения" .

Как да премахнете рекламите в Google Chrome

3. За да качите нови разширения, ще ви пренасочим към официалния магазин на Google Chrome. Тук, в лявата част на страницата, трябва да въведете името на желаната добавка за браузър - AdBlock .

Как да премахнете рекламите в Google Chrome

4. В резултатите от търсенето в блока "Разширения" разширението, което търсим, ще се покаже първо в списъка. Вдясно от него кликнете върху бутона "Инсталиране", за да го добавите в Google Chrome.

Как да премахнете рекламите в Google Chrome

5. Сега разширението е инсталирано във вашия уеб браузър и по подразбиране вече работи, което ви позволява да блокирате всички реклами в Google Chrome. Дейността на разширението ще бъде изписана с миниатюрна икона, която се появява в горната дясна част на браузъра.

Как да премахнете рекламите в Google Chrome

Отсега нататък рекламата ще изчезне напълно във всички уеб ресурси. Вече няма да виждате рекламни елементи, изскачащи прозорци, реклами във видеозаписи или други видове реклами, които пречат на удобното изучаване на съдържанието. Приятна употреба!

Метод 2: AntiDust

Нежеланите ленти с инструменти с рекламна природа имат отрицателен ефект върху удобството на работа в различни браузъри, а популярният интернет браузър Google Chrome не е изключение. Нека да разберем как да деактивирате рекламирането и грешно инсталираните ленти с инструменти в браузъра на Google Chrome, като използвате помощната програма AntiDust.

Компанията Mail.ru агресивно популяризира своите инструменти за търсене и обслужване, така че има често срещани случаи, когато заедно с някои инсталирани програми в Google Chrome е инсталирана нежелана лента с инструменти Sputnik Mail.ru. Бъдете внимателни!

Mail.ru Toolbar в Google Chrome

Mail.ru Toolbar в Google Chrome

Нека се опитаме да премахнем тази нежелана лента с инструменти, като използваме помощната програма AntiDust. Заграждаме браузъра и изпълняваме тази малка програма. След стартирането той сканира браузърите на нашата система във фонов режим, включително Google Chrome. В случай, че не се намерят нежелани ленти с инструменти, инструментът дори няма да се почувства по никакъв начин и незабавно се отказва. Но ние знаем, че в браузъра Google Chrome е инсталирал лентата с инструменти от Mail.ru. Ето защо виждаме съответното съобщение от AntiDust: "Сигурни ли сте, че искате да премахнете лентата с инструменти [email protected]?". Кликнете върху бутона "Да".

Предложението за премахване на лентата с инструменти в програмата AntiDust

AntiDust премахва и нежеланата лента с инструменти във фонов режим.

Следващия път, когато се отвори Google Chrome, както виждате, няма инструменти на Mail.ru.

Google Chrome без лентата с инструменти Mail.ru

Прочетете още: програми за премахване на реклами в браузъра

Премахването на реклами и нежелани ленти с инструменти от браузъра на Google Chrome с програма или разширение, дори за начинаещи, няма да бъде голям проблем, ако използва горния алгоритъм на действие.