Браузърът на Mozilla Firefox е много популярен сред потребителите, както в Русия, така и в чужбина, преди всичко поради голямата възможност за работа с различни добавки и приставки. Но само тази възможност служи като източник за проникване в браузъра на различни заплахи от вирусна природа. Последствията от проникването на вируси могат да бъдат появата на изскачащи прозорци и нежелани ленти с инструменти за посоката на рекламата. Нека да разберем как да блокирате рекламирането в Mozilla с помощта на Toolbar Cleaner.

Изтеглете Toolbar Cleaner

Сканираща система

Преди да започнете да проверявате системата и интернет браузърите за вируси, трябва да затворите прозорците на всички браузъри. В противен случай сканирането няма да стартира, но просто ще се появи съобщение, с което се иска да затворите всички браузъри.

Щом стартираме Toolbar Cleaner, когато прозорците на браузъра се затворят, те автоматично сканират за наличието на нежелани ленти с инструменти и плъгини.

Сканиране за браузъри Почистване на лентата с инструменти

Скоро очите ни се представят с резултата от сканирането. Както можете да видите, не е изненадващо, че в браузъра на Mosil има много реклами, тъй като този интернет браузър има доста голям брой ленти с инструменти и приставки от трети страни.

Резултатите от сканиращите браузъри в Toolbar Cleaner

Премахнете нежеланите ленти с инструменти

За да изключите рекламирането в Mozilla, трябва да премахнете нежеланите приставки и ленти с инструменти. Но преди да започнем процеса на изтриване, ще прегледаме списъка отново. Може би някои ленти с инструменти в Mozilla ще бъдат полезни за нас. Обратно на тези елементи премахнете отметката.

Прилагане на действие в инструмента за почистване на лентата с инструменти

След като оставихме всичко необходимо, кликнете върху бутона "Изтриване".

Премахнете нежеланите ленти с инструменти в инструмента за почистване на лентата с инструменти

Процесът на почистване на браузъра Mozil от нежелани рекламни добавки започва. След като завършите почистването и стартирате браузъра, той ще бъде чист от ненужните ленти с инструменти.

Прочетете още: програми за премахване на реклами в браузъра

Премахването на лентите с инструменти в браузъра на Mozilla с помощта на Toolbar Cleaner е доста проста и интуитивна, което прави този инструмент много популярен сред потребителите.