В някои случаи потребителите на системата Webmoney решават да изтрият профила си. Тази необходимост може да възникне, например, ако дадено лице напусне друга държава, в която WebMoney не се използва. Във всеки случай можете да изтриете WMID по два начина: като се свържете с услугата за сигурност на системата и посетите Центъра за удостоверяване. Нека разгледаме всеки от тези методи по-подробно.

Как да премахнете чантата на WebMoney

Преди да изтриете редица условия трябва да бъдат изпълнени:

 1. На портфейлите не трябва да има валута. Но ако решите да използвате първия метод, т.е. като подадете заявление до службата за сигурност, самата система ще предложи да изтеглите всички пари. И ако сте решили да посетите Атестационния център лично, уверете се, че сте изтеглили всички пари във Вашия Пазител.
 2. Урокът: Как да теглите пари от WebMoney

 3. Кредитът ви не трябва да се регистрира в WMID. Ако сте издавали заем и не сте го върнали, няма да можете да изтриете профила си. Можете да проверите това в програмата WebMoney Keeper Standard в секцията " Заеми ".
 4. бутона на заеми в WebMoney Kiper Standard

 5. Не трябва да има издадени от вас заеми. Ако има такива, трябва да получите задължение по тях. За целта се използва форматът Paymer. За повече подробности относно използването му вижте Уики ,
 6. Вашият WMID не трябва да бъде съден и предявен. Ако има такива, те трябва да бъдат затворени. Как може да се направи това зависи от конкретна претенция или иск. Например, ако друг участник в системата ви съди за неизпълнение на задълженията, той трябва да бъде изпълнен, така че участникът да приключи искането си. Проверете дали има оплаквания относно WMID, страница на арбитража , Там в съответното поле трябва да въведете 12-цифрен WMID и да кликнете върху бутона " Преглед на претенциите ". Следва страница с броя на делата и подадените искове, както и друга информация за въведения WMID.
 7. заявете страницата за потвърждение в Webmani

 8. Трябва да имате пълен достъп до програмата WebMoney Keeper Pro. Тази версия е инсталирана на компютъра. Упълномощаването в него става чрез използване на специален файл с ключове. Ако сте загубили достъп до него, следвайте инструкции за възстановяване на достъпа до WebMoney Keeper WinPro , На тази страница ще трябва да подадете поетапно заявление за предоставяне на нов файл с клавишите.

Ако всички тези условия са изпълнени, можете безопасно да премахнете чантата Webmoney.

Метод 1: Кандидатстване за отказ от услуга

Тук се има предвид, че трябва да се свържете със системата за сигурност на системата и да кандидатствате за постоянно изтриване на сметката. Това се прави на Страница за отхвърляне на услугата , Преди да преминете към него, не забравяйте да влезете в системата.

Урокът: Как да влезете в чантата на Webmoney

Както споменахме по-горе, ако на някой от портфейлите ще има поне малко пари, те ще трябва да бъдат изтеглени насилствено. Ето защо, когато отидете на страницата "отказ на услуга", ще има само един бутон " Поръчка за изтегляне на банката ". След това изберете желания изходен метод и следвайте инструкциите на системата.
бутон Поръчайте изтегляне от банката на страницата на молбата за отказ от услугата
Когато парите бъдат оттеглени, върнете обратно към същата страница за приложението. След регистрацията потвърдете решението си с помощта на паролата за SMS или системата E-num. След изтичането на седем дни от датата на подаване на заявлението, сметката ще бъде безвъзвратно изтрита. През тези седем дни можете да подадете отказ от вашето заявление. За да направите това, незабавно създайте ново повикване за услуга. За да направите това, включете създаване на страница на жалбата изберете в първото поле " Техническа поддръжка на WebMoney " и след това следвайте инструкциите на системата. В жалбата си подробно опишете причината за подаване на заявление за анулиране и отмяната му.
като се обжалва пред техническата поддръжка Webmoney
Когато парите се изтеглят от всички портмонета, функцията за подаване на заявка за отказ от услугата ще бъде достъпна и в WebMoney Kiper Standard. За да го видите, отворете настройките (или просто кликнете върху WMID), след което отидете в секцията " Профил ". В горния десен ъгъл ще има бутон с допълнителни функции (вертикална елипсис).
Кликнете върху него и изберете опцията " Изпрати заявка за отказ от услуга " в падащия списък.
отказа за обслужване в Kipere

Метод 2: Посетете Центъра за удостоверяване

Всичко тук е много по-лесно.

 1. Намерете най - близкия Център за сертифициране в страница за контакти , За да направите това на тази страница, достатъчно е да изберете вашата страна и град. Въпреки че в Русия и Украйна има само един такъв център. В Русия, той е в Москва, на Cowboy Вал Street, и в Украйна - в Киев, в близост до метростанция Levoberezhnaya. Има 6 в Беларус.
 2. страница на сертифициращите центрове Webmoney

 3. Вземете паспорта, запомнете или напишете някъде WMID и отидете в най-близкия Център за сертифициране. Там ще трябва да предоставите на служителя на центъра своите документи, идентификатор (WMID) и с негова помощ да напишеш своето собствено приложение.
 4. Тогава принципът е същият - чакате седем дни, а ако промените решението си, напишете обжалване пред службата за поддръжка или отидете отново в Центъра за сертифициране.

Струва си да се каже, че WMID не може да бъде заличена завинаги в директния смисъл на думата. Изпълнението на горепосочените процедури ви позволява да откажете услугата, но цялата информация, въведена по време на регистрацията, все още е в системата. В случай на инсталиране на измама или подаване на съдебни дела за затворен WMID, служителите на системата все още ще се обръщат към своя собственик. Ще бъде много лесно да направите това, защото за регистрация участникът посочва информация за местопребиваването и паспортните си данни. Всичко това се проверява в правителствени агенции, така че измамата в WebMoney е невъзможна.