Метод 1: App Store

Най-простият и по-важното универсален начин за деинсталиране на въпросната програма е да се използва стандартното хранилище на приложения, инсталирано по подразбиране на устройство с Android. Като правило този софтуер е обичайният Магазин за игриобаче може да има и други опции, които се различават по отношение на интерфейса, но предоставят подобни възможности.

Страница на Yandex.Launcher с Alice в Google Play Store

 1. Използвайте връзката по-горе, за да отидете на страницата на въпросното приложение и да кликнете "Изтрий" от лявата страна на страницата. Това действие ще трябва да бъде потвърдено чрез изскачащ прозорец.
 2. Отидете да деинсталирате Yandex.Loncher на страница в Google Play Store

 3. Изчакайте до приключване на процедурата, състоянието на която ще се покаже на екрана. В резултат на това бутонът трябва да се появи "Инсталирай" вместо „Отваряне“ и "Изтрий".
 4. Процесът на премахване на Yandex.Loncher на страница в Google Play Store

Процедурата по премахване по този начин отнема минимум време, тъй като в този случай няма нужда да се търси отделен раздел от системните настройки. Освен това действията ще бъдат идентични на всички устройства с най-новата версия на услугите на Google.

Метод 2: управление на пряк път

Почти всяко устройство с Android предоставя възможност за премахване на инсталиран софтуер с помощта на пряк път на началния екран или чрез пълния списък с приложения. Разбира се, този метод може да се използва за деинсталиране на Yandex.Launcher, чиято икона трябва да присъства по един или друг начин в един от следващите раздели.

 1. За да се отървете от посочената програма, използвайки пряк път на началния екран, намерете я и я задръжте за няколко секунди. Без да пускате, плъзнете го в горната област, обикновено подчертана с някакъв цвят.
 2. Премахване на Yandex.Loncher на Android чрез плъзгане и пускане

 3. Като алтернатива можете отново да задържите иконата Yandex.Loncher за известно време, докато се появи контекстното меню, чийто външен вид директно зависи от използваната обвивка. За да изтриете, докоснете линията „Разтоварване“ или "Изтрий".
 4. Премахване на Yandex.Loncher на Android чрез контекстното меню

 5. Можете отново да деинсталирате софтуера чрез пълния списък с приложения, като задържите иконата за няколко секунди, докато се появят контролите. В нашия случай процедурата се извършва с помощта на кръст в горния десен ъгъл на програмата.
 6. Премахване на Yandex.Loncher на Android чрез списъка с приложения

 7. Независимо от избраната опция, след предприетите действия ще се изисква потвърждение през изскачащ прозорец.
 8. Пример за процедурата за премахване на Yandex.Loncher на Android

Метод 3: Настройки на смартфона

Друг, малко по-удобен метод за премахване на Yandex.Loncher, който не изисква допълнителни приложения, е да се използват системните настройки на устройството с Android. Ще разгледаме процедурата като използваме като пример само една версия на операционната система, но във вашия случай действията могат да се различават поради различното местоположение и име на елементите.

Прочетете също: Правилно деинсталиране на приложения на Android

 1. Отворете системното приложение "Настройки" и през представеното меню отидете в раздела "Приложения"... Тук трябва да намерите и изберете програма Yandex Launcher, обикновено се намира в края на списъка.
 2. Отидете в приложението Yandex.Loncher в Настройки на Android

 3. След като отидете на страницата с информация за приложението, първо натиснете бутона "Спри се" и потвърдете принудителното прекратяване на процеса през изскачащия прозорец. Имайте предвид, че тази стъпка може да бъде пропусната, ако е налична следващата опция, за да кликнете първоначално.
 4. Принудително спиране на Yandex.Luncher в Настройки на Android

 5. След като се справите със спирането на софтуера, докоснете съседния бутон "Изтрий" и отново потвърдете чрез изскачащия прозорец, като докоснете "ДОБРЕ"... В резултат на това ще започне процедурата за деинсталиране на програмата, след което Yandex.Loncher ще изчезне от телефона заедно с всички свързани файлове.
 6. Процесът на премахване на Yandex.Loncher в Настройки на Android

Ако срещнете някакви проблеми по време на фазата на деинсталиране, най-добре е да използвате други решения.

Метод 4: Инструменти на трети страни

В допълнение към стандартните инструменти, предоставени от системата по подразбиране, можете да използвате приложения на трети страни като CCleaner, за да премахнете Yandex.Loncher.Това може да е от значение само в някои случаи, когато въпросната програма не е премахната по друг начин без видима причина.

Изтеглете CCleaner за Android

 1. Докато сте в приложението CCleaner, разгънете главното меню, като докоснете иконата в горния ляв ъгъл на екрана. След това в рамките на блока "Памет" трябва да отворите раздела "Приложения".
 2. Отидете в списъка с инсталирани приложения в CCleaner на Android

 3. Отидете в раздела „Инсталиран“ с помощта на навигационната лента изчакайте да се появи пълният списък и намерете реда Yandex Launcher... За да преминете към параметрите, просто докоснете тази програма.
 4. Потърсете Yandex.Loncher в списъка с приложения в CCleaner на Android

 5. След като излезете на екрана с подробна информация, използвайте бутона "Изтрий" и потвърдете деинсталацията с изскачащ прозорец. В резултат на това приложението ще бъде премахнато.
 6. Процесът на премахване на Yandex.Loncher чрез CCleaner на Android

Ако по някаква причина действията, описани в хода на статията, не са били достатъчни и Yandex.Loncher не е изтрит, можете да използвате по-радикални методи, включително свързване на вашия смартфон към компютър или възстановяване на настройките на устройството до фабричното състояние. Вече разгледахме такива решения, като използвахме като пример няколко други програми.

Повече информация: Премахване на несменяеми приложения на Android