Има много начини за попълване на чантата WebMoney. Това може да бъде направено с помощта на банкова карта, специални терминали в магазините, сметки за мобилни телефони и други средства. В същото време е важно да се разбере, че комисионите за прехвърляне на средства ще бъдат много различни в зависимост от избрания метод. Да разгледаме всички налични до момента методи за попълване на профила в Webmoney.

Как да попълним Webmoney

За всяка валута съществуват различни начини за попълване на профила. Например, чантата, в която се съхранява аналог на валутата на Bitcoin (WMX), може да бъде попълнена, като се прехвърли еквивалент на еквивалента на гаранта за съхранение. Но за всичко в ред.

Метод 1: Банкова карта

Поставете пари в чантата във всяка валута, освен за WMX (Bitcoin) и WMG (златни ленти), можете да използвате банкова карта. Можете да направите това, без да излизате от дома си в онлайн режим. В повечето случаи таксата за трансфер е 0% и записването става незабавно. Към началото на 2017 г. комисионата за суми под 2800 рубли (или еквивалент) е 50 рубли. Това означава, че ако прехвърлите към сметката 2500 рубли, само 2450 WMR ще бъдат кредитирани и ако 3000, тогава 3000 WMR ще бъдат кредитирани.

Преди да заредите профила си, моля, влезте в WebMoney.

Урокът: Как да влезете в чантата на WebMoney

За да презаредите профила си в Webmoney с банкова карта, изпълнете следните стъпки:

 1. Отидете страницата за попълване на профила , изберете валутата на попълване (например ще използваме WMR). След това изберете последователно елементите " От банкова карта " и " От банкова карта онлайн ".
 2. изборът на попълване с помощта на банкова карта на страницата с начините за попълване на Webmoney

 3. Въведете в съответните полета сумата, номера на картата, часа на нейната работа, CVC кода (три цифри на гърба на картата) и кликнете върху бутона " Buy WMR ".
 4. WebMoney презареждане страница с банкова карта

 5. След това ще отидете на банковата си страница или на страницата за потвърждение на операцията Visa или MasterCard. Там ще трябва да въведете паролата, която ще се появи в SMS съобщението. Когато въведете тази парола, транзакцията ще бъде потвърдена и парите ще бъдат депозирани в портфейла ви.

Метод 2: Чрез терминал или банкомат

Преди да възстановите профила си през терминала, проверете терминалите, поддържащи тази услуга. Например, ще използваме терминала за QIWI Wallet. Това са в повечето супермаркети и малки магазини.

 1. Кликнете върху " Плащане за услуги ", след което изберете "Електронна търговия" . Сред всички услуги намерите WebMoney. Ако няма такъв елемент, използвайте търсене.
 2. избор на WebMoney в терминала Kiwi

 3. Въведете номера на кесията и кликнете върху бутона " Препращане ". Въведете телефонния си номер (не се изисква във всички случаи). Телефонът ще получи специален код в SMS съобщението. Въведете го в съответното поле, като използвате клавиатурата на екрана. Прикрепете към акцептора на сметката и кликнете върху бутона " Плащане ". Въведената сума ще се покаже на екрана, като се вземе предвид комисионната.

потвърждаване на портфейла Webmoney през терминала Kiwi
След известно време парите ще отидат в портфейла Ви Webmoney.

Някои банки дават възможност да вкарват пари в WebMoney чрез своите банкомати. Това важи само за Русия. Целият процес изглежда почти същият като при терминалите. За да видите списък с банки, които предоставят тази възможност, отидете на страница с банки за попълване на портфейла ,

Метод 3: Интернет банкиране

Всички големи банки в Русия, Украйна и други страни имат свои собствени онлайн системи за управление на парите. В Русия най-известната такава система е Sberbank Online, в Украйна - Privat24. Така че, тези системи дават възможност да се вкарват пари в сметката на WebMoney. Комисиите на руските банки са на разположение на на Бюрото за финансови гаранции ,

Всяка интернет банкова система има собствен алгоритъм за попълване на чантата WebMoney. Всички методи за WMR-портмонета могат да се видят на адрес: страница на банките и платежни услуги , За WMU-портфейлите наличните системи за интернет банкиране са изброени в страница, описваща как да купувате WMU ,

Да разгледаме например използването на системата Sberbank Online.

 1. Влезте в системата и отидете на раздела " Трансфери и плащания ". Намерете раздела " Електронни пари " и кликнете върху него.
 2. елемент Електронни пари в системата Sberbank онлайн

 3. Сред всички налични системи за електронни плащания намерете елемента " WebMoney " и кликнете върху него.
 4. елемент WebMoney в системата Sberbank онлайн

 5. Попълнете всички полета във вида, който се показва. Нуждаете се от малко информация:
  • картата, от която ще се извърши трансферът;
  • номер на чантата;
  • сума пари.

  След това кликнете върху бутона "Напред" в долната част на отворената страница.

 6. като въведете подробности за попълване на сметката WebMoney в системата Sberbank онлайн

 7. На следващата страница всички въведени данни ще бъдат показани отново за проверка. Ако всички данни са правилни, кликнете върху Продължи отново.
 8. потвърждаване на данните в системата Sberbank онлайн

 9. Кликнете върху бутона " Потвърждаване чрез SMS ".
 10. Потвърждение на данни чрез SMS в системата Sberbank онлайн

 11. Телефонът ще получи кода. Въведете го в съответното поле и кликнете върху "Напред" отново.
 12. въвеждане на парола от SMS в онлайн системата на Sberbank

 13. След това на страницата, на която е извършено плащането, ще се покаже съобщение и парите ще бъдат кредитирани в профила Ви. Ако желаете, можете да кликнете върху надписа "Отпечатване на чек".
 14. извършено плащане в WebMoney в системата Sberbank онлайн

Готово!

Метод 4: Електронни пари

За да обменяте електронни пари в WebMoney, има услуга на Exchange. В момента можете да обменяте заглавните страници за WebMoney на PayPal и Yandex.Money. Например, нека да анализираме как да обменяме Yandex.Money за WMR.

 1. На страница на услугата на топлообменника изберете услугата Yandex.Money за WMR и обратно. По същия начин можете да изберете различна услуга в зависимост от валутата, която имате.
 2. Страница за услуги на Exchenger

 3. Освен това ще видите предложения от други кореспонденти относно покупката и продажбата на Yandex.Money. Обърнете внимание на таблицата отдясно. Полетата, от които се нуждаем, са " Има РУБ " и " Нуждаем се от WMR ". Първият показва колко кореспондентът трябва да бъде прехвърлен в акаунта Yandex.Money, а във втория - колко рубли ще прехвърли в сметката ви в WebMoney. Изберете желаната оферта и кликнете върху нея.
 4. Exchenger услуга страница за Yandex.Money

 5. Първо, системата ще изисква от вас да добавите кореспондент към списъка с доверени лица. За да направите това, изберете чанта от списъка и кликнете върху бутона " Добавяне ". В появилото се меню в раздела "Портмонета" кликнете върху надписа " Инсталиране ".
 6. Добавяне на кесия към доверения списък, когато прехвърляте от Yandex.Money

 7. След това се появява бутонът за прехвърляне на пари. Кликнете върху него и ще бъдете отведени до системата Yandex.Money. Ако няма една оферта, която ви е удобна, кликнете върху бутона " Купете WMR " вляво страница на топлообменник за Yandex.Money ,
 8. бутон купи WMR на мястото на топлообменника за Yandex.Money

 9. На следващата страница посочете следното:
  • посока на обмен;
  • размера на Yandex.Money в RUB;
  • размера на WebMoney в WMR;
  • номер на чантата Webmoney;
  • размера на застрахователната премия (необходима е в случай на измама);
  • данни за контакт - телефонен номер и адрес на електронна поща;
  • времето за изпращане (за което изпращате пари в Yandex.Money сметка) и получавате пари (в WebMoney);
  • забележка, изискваното ниво на кореспонденция и сертификат, който може да бъде приет за транзакцията;
  • номер на сметка в Yandex.Money.

  Когато въведете тези данни, поставете отметка пред надписа " Съгласен съм ..." и кликнете върху бутона " Прилагане сега ". След това остава да изчакате, докато някой се съгласи с вашите условия. В този случай ще бъдете уведомени за това. Ще трябва да прехвърлите пари в посочената Yandex.Money сметка и да изчакате сумата, която да бъде получена от вашата чанта Webmoney.

страница за обмен на приложения

Метод 5: От акаунт за мобилен телефон

Трябва незабавно да се каже, че в този случай, по-скоро големи комисии - 5% или повече.

 1. Отидете страница с начини за попълване , Изберете валутата и след това елемента "От мобилния телефон ". Изберете например WMR.
 2. елемент с мобилен телефон на страницата с начини за допълване на профила webmoney

 3. Кликнете върху бутона " Зареждане " под заглавието " Включете чантата на WebMoney ".
 4. Уеб страница с опции за презареждане на WebMoney от телефона

 5. На следващата страница въведете следното:
  • номер на кесията, към която ще бъдат кредитирани средствата;
  • мобилния телефонен номер, от който ще бъдат отписани средствата;
  • размерът на трансфера;
  • кода за потвърждение от снимката.

  След това кликнете върху бутона " Плащане " в долната част на отворената страница.

страница за въвеждане на подробности за попълване на профила в WebMoney от телефона
След това средствата ще бъдат кредитирани от мобилния телефон към профила в WebMoney.

Метод 6: В бокс офиса

Този метод е наличен само за WMR портмонета.

 1. Отидете страница със списъка на адресите на търговските вериги "Svyaznoy" и "Euroset" , Кликнете върху хипервръзките на желаната мрежа. Изберете например " Свързано ".
 2. страница с връзки към адресите на търговските вериги

 3. На страницата на мрежата за продажба на дребно изберете града си, като кликнете върху етикета на региона по подразбиране. След това картата ще покаже всички адреси на магазини в избрания град.
 4. страница с адресите на магазините

 5. След това вземете пари в брой, отидете на избраната точка за получаване на плащането, кажете на консултанта, че искате да попълнете Webmoney. Операторът ще ви каже какво да правите след това.

Метод 7: В банковия клон

 1. Първо, отново отидете страница с начини за попълване , изберете валутата и елемента " От банковия отдел ".
 2. през банковия бранш сред опциите за попълване на WebMoney

 3. На следващата страница изберете елемента " Парични каси ..." (поставяме отметка до него).
 4. избор на опцията за попълване на сметката Webmoney в банката

 5. След това посочете размера на попълване на профила. Подробностите за трансфера ще бъдат показани по-горе. Кликнете върху " Напред ".
 6. формата на прехвърляне на пари в Web Money чрез банка

 7. Кликнете върху надписа " Поръчка за плащане", за да отпечатате формуляра. Сега е просто да отидете до най-близката банка с печатен формуляр, да дадете на банката служител в брой и изчакайте, докато операцията приключи.

превод от банка до сметка в Webmoney

Метод 8: Превод на пари

WebMoney работи и със системи за парични преводи - Western Union, CONTACT, Anelik и UniStream. И вие трябва да работите с тях по същия начин, както с Yandex.Money и други електронни валути. За тях работи точно същата услуга за обмен.

 1. На страница с методите за попълване изберете валутата и елемента " Money Transfer ". На следващата страница, под желаната система за превод на пари, кликнете върху бутона " Избор на приложение ...". Ако не искате да преглеждате всички съществуващи приложения, кликнете върху бутона " Изпращане на ново приложение ". Ще има точно същото поле за създаване на приложение, с което вече работихме, когато прехвърлихме средства от Yandex.Money.
 2. страница с системи за парични преводи

 3. Ако решите да прегледате съществуващи приложения, ще видите списък с наличните приложения. Кликнете върху желания и прехвърлете парите.

Метод номер 9: Пощенска поръчка

Този метод е налице само за попълване на WMR. В Русия можете да прехвърляте пари в сметката си чрез руската пощенска служба. В този случай времето за прехвърляне ще отнеме около пет работни дни (не се вземат предвид събота и неделя).

 1. На страница с парични поръчки кликнете върху иконата Post of Russia.
 2. икона на руската поща на страницата за превод на пари

 3. След това задайте чантата за попълване и сумата. Когато това стане, кликнете върху бутона " Поръчка ".
 4. страница, показваща сумата и портфейла за попълване чрез пощата на Русия

 5. На следващата страница попълнете всички полета, отбелязани с червени звездички. Повечето от тях ще бъдат взети от техния сертификат. Кликнете върху бутона "Напред" в долната част на отворената страница.
 6. формата на регистрация на прехвърлянето по пощата на Русия

 7. Приложението е формализирано, сега е необходимо да имате хартия във вашите ръце, от която да отидете на пощата в Русия. След това кликнете върху надписа " Кликнете тук, за да изтеглите формуляра ".
 8. страница на формуляра за прехвърляне чрез Новата поща

 9. След това отидете на пощата с отпечатания формуляр, дайте на служителя на пост заедно с парите и изчакайте, докато стигнат до профила ви.

Метод 10: Специални карти

Този метод е наличен за попълване на различни видове портмонета и можете да ги купите на територията на Русия, Украйна, Естония и други страни. За да купите тези карти, има само два начина:

 1. Отидете страница на Дилъри на WebMoney , Посочете града си и вижте къде във вашия град можете да си купите такива карти. След като отидете в избрания магазин и си купите карта.
 2. Страницата с картата, където са посочени адресите на дилърите за продажба на карти на Webmoney

 3. Отидете начална страница , Изберете най-добрия дилър по ваше мнение, кликнете върху него, той ще отиде на неговия сайт. Кликнете върху желаната карта и направете поръчка (посочете адреса за доставка).

страница със списък на компаниите, които предоставят доставка на карти у дома
За да активирате картата, отидете на Платформа за обслужване на клиенти , посочете подробностите за закупената карта, номера на кесията и ключа от снимката. Кликнете върху бутона " Осребряване " в долната част на отворения прозорец.
Страница с платежни услуги

Метод 11: Услуги за обмен на трета страна

Има огромно количество услуги за обмен на трета страна, с изключение на стандартния топлообменник. Те ви позволяват да попълвате профила си в Webmoney, като използвате същите Yandex.Money, Perfect Money, PayPal, AdvCash Paxum, Privat24 и много други системи. На промяна на сайта можете да видите списък с повече от 100 онлайн обменници. За пример, нека използваме сервизен обменник1 ,

 1. Посочете валутата или услугата, от която ще бъдат отписани средствата.
 2. Посочете вида на чантата Webmoney, към която ще бъдат кредитирани средствата.
 3. Кликнете върху бутона " Промяна ".
 4. Посочете сумата, която ще дадете за обмена.
 5. сервизен топлообменник1

 6. На следващата страница въведете необходимите данни:
  • номер или сметка, от която ще бъдат отписани средствата;
  • кесия, за която ще бъдат кредитирани пари;
  • Име и имейл адрес.

  Поставете отметка в квадратчето до " Прочетете правилата " и кликнете върху бутона " Потвърждаване на обмена ".

 7. посочване на подробности за обмен на място на топлообменник1

 8. След това ще бъдете пренасочени към сайта на системата, от чиято сметка парите ще бъдат отписани.

Метод 12: Прехвърляне към поръчителя на гаранта

Този метод е налице само за валути, наречени Bitcoin.

 1. Отидете страница на работа с WMX и кликнете върху бутона " Въвеждане на PTS ".
 2. страница на работа с Bitcoin в WebMoney

 3. На следващата страница кликнете върху знака " Получаване " в близост до номера на чантата си за WMX.
 4. презареждане на страницата WMX чантата

 5. Ще бъде получен конкретен адрес, на който трябва да бъдат прехвърлени Bitcoin средства. Сега отидете в контролния панел на тази валута, отидете на " Изход " и посочете адреса, получен в предишната стъпка.

Както можете да видите, пускането на пари в сметката на WebMoney е доста лесно. Можете да го направите много бързо.