IOS

Как да рестартирате iPad, ако той замръзне

iPads често се използват за изтегляне на голям брой приложения и филми. Понякога таблетката не може да издържи натоварването и да спре да работи. Естествено, няма нужда да го носите в услугата, просто рестартирайте.

Рестартиране на IPad

Въпреки че системата iOS е известна със своята гладка и гладка работа, понякога устройствата на Apple се задържат и забавят. Ако ipad е замразен, ще ви помогне лесно или принудително рестартиране или възстановяване на фабричните настройки.

Когато iPad не се включи след приключване на работата, проверете дали е достатъчно заредена. За да направите това, свържете таблета към мрежата. Ако на екрана се появи икона, както е показано на екрана по-долу, изчакайте 5-10 минути за необходимото презареждане, за да го включите.

IPad Индикатор за ниска батерия

Вижте също: Как да отключите iPad, ако сте забравили паролата си

Метод 1: Стандартно рестартиране

Ако сривът в системата е незначителен, нормално рестартиране с бутона за захранване може да помогне. Тя се намира на горния панел на устройството. Натиснете и задръжте, докато се появи прозорецът, в който се изписва “Turn Off” .

Бутон за захранване на кутия за iPad, за да рестартирате системата

Плъзнете превключвателя надясно, за да изключите iPad. Ако устройството е загряло, изчакайте малко и след това натиснете и задръжте отново бутона “Power” , докато се появи логото на Apple.

Процес на изключване на IPad при окачване

В някои случаи самото обаждане на този прозорец помага на таблета да „излезе” и да започне да работи. В този случай натиснете иконата за кръст и се върнете в началния екран.

Метод 2: Hard Reboot

Понякога iPad може да не реагира на натискане на бутона за захранване, а след това трябва да прибегнете до хардуерно нулиране. За да направите това, ще трябва да натиснете и задържите за 10 секунди два бутона: "Home" и "Power" .

Едновременно натискане на бутоните Home и Power, за да се рестартира iPad

Не се препоръчва използването на такъв рестарт много често, тъй като има възможност за повреждане на системните файлове. Следователно, не злоупотребявайте с този метод.

Вижте също: Ами ако iphone е замръзнал

Метод 3: Ремонт на iPad

Радикален начин, ако другите не помогнаха. С ниска производителност има смисъл напълно да рестартирате устройството. След това всички отрицателни фактори ще бъдат премахнати и презаписани. В същото време най-новата версия на фърмуера ще бъде инсталирана на iPad, което също може да подобри производителността на системата и да предотврати замръзване.

Възстановете iPad чрез iTunes, когато устройството виси

Преди да пристъпите към възстановяване, препоръчваме да направите резервно копие, за да запазвате данни от устройството. Как да направите това, можете да прочетете в нашата статия. След цялата процедура потребителят може да конфигурира iPad като нов.

Още подробности: Как да архивирате iPhone, iPod или iPad

Възстановяването на устройството може да се извърши както в качи и в програми на трети страни. Подробни инструкции за правилното възстановяване на iPad с помощта на различен софтуер са описани в следващата статия. Препоръчваме ви да използвате iTunes, тъй като той има функция за възстановяване, когато таблетката виси.

Още подробности: Софтуер за възстановяване на IPhone

В случаите, когато iPad няма достатъчно памет или е тежко натоварване на системата, тя може да виси. Рестартирането и възстановяването могат да разрешат проблема, без да губят данни.