Как да анимирате USB флаш устройство

Сега много компании активно се занимават с производството на преносими USB устройства. Има редица известни марки, които са се утвърдили на пазара. Въпреки това, дори и с най-надеждното устройство, понякога възникват проблеми, които принуждават потребителя да използва допълнителен софтуер за възстановяване на носителя. Като част от тази статия бихме искали да поговорим за наличните методи за „съживяване“ на флаш устройство от някои общи компании.

Възстановяване на USB стикове от различни производители

В почти всички случаи, при проблеми с четенето на устройството, не можете да направите, без да използвате софтуер на трети страни, но понякога помагат и стандартните инструменти на операционната система. Това обаче зависи не само от тежестта на възникналата грешка, но и от съществуващия модел, защото трябва да намерите свой собствен подход към всеки от тях.

дословно

Бих искал да започна с представители на Verbatim, защото използвайки примера на този производител, можете да поправите други модели, които не са в този списък, които са разработени на контролера на модела IT1167. Веднага си струва да се отбележи, че тази компания има собствен софтуер, наречен HDD Formatter. Той форматира устройството, възстановявайки повредени сектори и презаписвайки файловата система, което позволява на устройството да се върне към нормална работа.

Дословни методи за възстановяване на флаш устройството

Освен това има много други решения на трети страни, които са идеални за възстановяване на флаш дискове от Verbatim. Ако един изпитан инструмент не доведе до резултат, определено трябва да използвате друг, защото всички те работят по различни алгоритми. Подробни инструкции за всички налични методи за реанимация на USB устройство от разглежданата компания можете да намерите в другата ни статия, като кликнете върху връзката по-долу.

Повече подробности: Дословно възстановяване на флаш устройство

SanDisk

Със сигурност почти всеки потребител е срещал модели на флаш памети SanDisk по рафтовете на местните магазини. Този производител отдавна се е наложил на пазара, пускайки бързи и надеждни устройства. В допълнение, те имат собствен софтуер, който ви позволява да „съживите“ счупено устройство. Тя се нарича SanDisk RescuePRO, а пробната версия се разпространява безплатно на официалния уебсайт.

Методи за възстановяване на флаш устройство SanDisk

Много инструменти на трети страни отказват да работят с устройства от SanDisk поради използването на нестандартен контролер. Само някои от тях са в състояние да възстановят производителността. Това включва Инструмент за формат за съхранение на USB диск и форматиращ силициев мощност. Ще намерите инструкции за работа с тези програми на следния линк.

Повече подробности: Доказани методи за възстановяване на флаш устройство SanDisk

A-Data

A-Data наскоро навлезе на международния пазар на продажби, но вече успя да спечели популярност. Грешките и грешките на файловата система на флаш дискове от A-Data се коригират доста просто и бързо с помощта на собствена помощна програма или онлайн услуга. Второто решение ще бъде най-полезно за онези потребители, които не искат да запушат компютъра с допълнителни файлове и искат да реанимират възможно най-бързо флаш устройството. Пълноценният софтуер, наречен A-DATA USB Flash Disk Utility, ще осигури повече функционалност и ще реши сложни грешки във файловата система или структура на устройството.

Методи за възстановяване на флаш устройства от A-Data

Разгледаните по-рано модели са трудни за възстановяване с помощта на стандартния инструмент на Windows, почти всички опити приключват, без да доведат до резултат. Нещата обаче са малко по-добри с устройствата с A-Data. Определено трябва да се опитате да използвате функцията на Windows, за да установите производителността на устройството. Ако това не помогне, винаги можете да изтеглите допълнителен софтуер от независими разработчици.

Повече подробности: Ръководство за възстановяване на флаш-данни с данни

Transcend

Друго добре познато име е Transcend. Всеки потребител ще намери флаш устройство, подходящо по обем и скорост от тази компания на достъпна цена. Освен това те разполагат с още три официални инструмента за работа с дискове. Функционалността им включва и възстановяване чрез различни методи, така че потребителят определено ще намери подходяща опция за себе си и ще може да го изтегли безплатно на компютър.

Методи за възстановяване на флаш устройство

Има и други програми, ако официалните по някаква причина не възстановиха устройството. В този списък вече няма познати от прегледаните производители на комунални услуги, така че препоръчваме да се запознаете подробно с всеки от тях, като отидете на следващия ни материал, за да изберете най-доброто решение и успешно да възстановите флаш устройството от Transcend.

Повече подробности: 6 изпитани метода за възстановяване на флаш устройство Transcend

Kingston

Kingston предоставя на своите собственици две различни програми. Първият от тях се нарича MediaRECOVER и позволява не само форматиране на устройството, но и напълно изтриване на файловата система с по-нататъшно възстановяване. Втората помощна програма - Kingston Format Utility - работи с абсолютно всички модели флаш устройства, започвайки от най-старите. Функционалността му включва само форматиране, но също така ви позволява да реанимирате счупено оборудване.

Методи за възстановяване на Kingston Flash Drive

Други решения на трети страни са по-малко ефективни, но все още приложими. Същото важи и за инструмента за форматиране, вграден в Windows. Официалните програми обаче ще продължат да бъдат приоритетни опции, тъй като това ще спести време в случай на отказ на други инструменти.

Повече подробности: Инструкции за възстановяване на Kingston Flash Drive

Силиконова мощност

Silicon Power е компанията, която пусна най-големия брой собственически софтуер, който ви позволява да "съживите" USB-устройства. Следователно в почти всички случаи не можете да използвате софтуер на трети страни. Всеки официален инструмент е заточен за определени контролери, инсталирани във флаш устройството, така че преди да изтеглите, определено трябва да разберете този параметър, за да получите напълно работеща програма. Другият ни автор в статия, използваща връзката по-долу, описа подробно принципа на взаимодействие не само с всички собствени програми, но и с някои трети страни.

Методи за възстановяване на флаш устройства от компанията

Повече подробности: Възстановяване на силиконово захранване със силиконова мощност

Сега сте запознати с методите за възстановяване на флаш устройства от различни производители. Ако изведнъж не сте намерили необходимата компания в този списък, препоръчваме ви да се запознаете с всички решения, описани в други компании, за да намерите подходящото за вашето устройство.