В днешно време, когато смартфони, таблети и социални мрежи се превърнаха в неразделна част от ежедневието, много потребители имат проблеми с управлението на безброй контакти. Тази статия разглежда няколко ефективни начини за запазване на данни, с които можете да забравите завинаги проблемите, свързани с намирането на правилните телефонни номера.

Съхранявайте контакти в Android

Опитайте се да използвате правилните данни на хора и компании, когато ги въвеждате в телефонния указател, тъй като в бъдеще това ще ви помогне да избегнете объркване. Също така решете предварително къде ще съхранявате тези данни. Ако контактите ви са синхронизирани с онлайн акаунт, това ще бъде по-лесно по-късно преместете ги на друго устройство , За да запазите телефонни номера, можете да използвате приложения или приложения от трети страни. Кой вариант е по-добър - да изберете, въз основа на възможностите на устройството и вашите собствени нужди.

Метод 1: Контакти в Google

Този метод е подходящ за тези, които използват поща Google , Така че можете да получите препоръки за добавяне на нови контакти въз основа на кого отговаряте и лесно да намерите желаните данни от всяко устройство.

Прочетете още: Създайте профил в Google

Изтеглете Google Контакти

 1. Инсталирайте приложението. Кликнете върху знака плюс в долния десен ъгъл.
 2. Добавете контакт в Google

 3. Горният ред показва адреса на профила, където ще бъде запазена картата за контакт. Ако имате няколко профила, изберете този, който ви е необходим, от падащия списък, като кликнете върху стрелката.
 4. Избиране на профил в Google

 5. Въведете данните в съответните полета и кликнете върху "Запазване" .
 6. Въвеждане на информация за връзка с Google

Този метод е удобен, защото винаги можете да намерите всички контакти на едно място и да ги получите от всяко устройство. И това означава, че вече няма да има нужда от внос, износ и други манипулации. Същевременно ще трябва да предприемете мерки за укрепване на сигурността на Вашата сметка и, най-важното, да не забравите паролата от нея. Можете също така да запазвате телефонни номера в профила си в Google чрез други приложения.

Прочетете още: Как да синхронизирате контакти с Android с Google

Метод 2: Вграденото приложение "Контакти"

Вграденото приложение за управление на контакти за Android е лесна за използване, но функционалността може да варира в зависимост от версията на системата.

 1. Пуснете приложението: може да се намери на началния екран или в раздела "Всички приложения".
 2. Свържи се с Android

 3. Кликнете върху знака плюс. Обикновено то се намира в горния или долния десен ъгъл на главния прозорец на приложението.
 4. Добавете контакт за Android

 5. Ако се покаже диалогов прозорец, изберете профила или запазете местоположението. Обикновено можете да записвате в Google или на устройството си.
 6. Избиране на местоположение за връзка за Android

 7. Въведете първото име, фамилия и телефонен номер. За да направите това, докоснете съответното поле за въвеждане и, като използвате клавиатурата, отпечатайте данните.
 8. Въведете данни за контакти в Android

 9. За да добавите снимка, докоснете иконата с изображението на камерата или контура на лицето.
 10. Добавяне на снимка за връзка към Android

 11. Кликнете върху Добавяне на поле, за да въведете допълнителна информация.
 12. Въвеждане на допълнителни данни за контакти за Android

 13. Кликнете върху "OK" или "Запазване" в горния десен ъгъл на екрана, за да запазите създадения контакт. На някои устройства този бутон може да изглежда като отметка.
 14. Съхраняване на контакт в Android

Новият ви контакт е запазен и готов за използване. За удобство можете да добавяте често използвани телефонни номера към "Любими" , за да можете бързо да ги намерите. В някои устройства функцията за добавяне на пряк път за контакт към началния екран за бърз достъп също е налице.

Метод 3: Запазете номера в дилъра

Вероятно един от най-честите и лесни начини за запазване на телефонни номера, налични на всяко устройство.

 1. Отворете приложението Телефон с иконата под формата на слушалка. Обикновено се намира в лентата с инструменти за бърз достъп или в раздела Всички приложения .
 2. Приложението призовава Android

 3. Ако цифровата клавиатура не се покаже автоматично, кликнете върху иконата за набиране. В противен случай преминете директно към следващия елемент.
 4. Dialer Dialer Икона

 5. Наберете желания номер - ако този номер не е в контактите ви, ще се появят допълнителни опции. Кликнете върху "Нов контакт" .
 6. Нов бутон за връзка в приложението Повиквания

 7. В отворения прозорец изберете запазеното място, въведете име, добавете снимка и запазете, както е описано по-горе (вижте раздел "Вградени контакти").
 8. По същия начин можете да запазите номерата на входящите повиквания към вас. Намерете желания номер в списъка с повиквания, отворете информацията за обаждането и кликнете върху знака плюс в долния десен или горния ъгъл.

Метод 4: Истински телефон

Удобен и функционален мениджър за контакти, на разположение безплатно Play Market , С него можете лесно да запазвате телефонни номера, да ги импортирате и експортирате, да изпращате данни към други приложения, да създавате напомняния и т.н.

Изтегляне на True Phone

 1. Изтеглете и стартирайте приложението. Отворете раздела "Контакти" .
 2. Табът за контакти на True Phone

 3. Кликнете върху знака плюс в долния ляв ъгъл на екрана.
 4. Добавяне на истински телефонен контакт

 5. Кликнете върху стрелката, за да изберете мястото за запазване в падащия списък.
 6. Избиране на местоположението на истинския телефонен контакт

 7. Въведете името и фамилията и кликнете върху OK .
 8. Въвеждане на истинските данни за връзка с телефона

 9. Въведете телефонния номер и кликнете върху OK .
 10. Въведете телефонния номер на True Phone

 11. Докоснете в горната част на екрана с главна буква, за да добавите снимка.
 12. Добавяне на снимка с истински контакт

 13. Кликнете върху отметката в долния ляв ъгъл на екрана, за да запазите данните.
 14. Запазване на истински телефонен контакт

Приложението ви позволява да зададете отделни тонове на звънене, да обединявате и прекъсвате контактите, както и да блокирате повиквания от определени номера. След като запазите данните, можете лесно да ги споделите в социалните мрежи или да ги изпратите по SMS. Голямо предимство е подкрепата на устройства с две SIM карти.

Прочетете още: Приложения за обаждания с Android

Що се отнася до контактите, въпросът тук не е в качеството, а в количеството - колкото повече от тях, толкова по-трудно е да се справим с тях. Основните трудности, с които се сблъскват потребителите, са свързани с прехвърлянето на базата данни за контакти към новото устройство. Използването на специално разработени приложения ще ви помогне да се справите с тази задача. И какъв начин да съхранявате телефонните номера, които използвате? Споделяйте опита си в коментарите.