Нуждата от изпращане на текстово съобщение от вашия компютър до вашия мобилен телефон може да се случи по всяко време. Следователно, знаейки как да направите това може да бъде от полза за всички. Изпратете SMS от вашия компютър или лаптоп към вашия смартфон по много начини, всеки от които ще намери своя потребител.

SMS през уебсайта на оператора

В повечето случаи е отлична услуга, която се представя на официалния сайт на най-известните мобилни оператори. Този метод е подходящ за тези, които понастоящем нямат достъп до телефона си, но имат профил на уебсайта на техния оператор. Все пак всяка такава услуга има своя собствена функционалност и далеч не винаги е достатъчна да има предварително създадена сметка.

MTS

Ако вашият оператор е компания на MTS, няма да се изисква регистрация на частен офис. Но това не е толкова просто. Факт е, че въпреки че не е необходимо да имате готов профил на уебсайта на оператора, е необходимо да има телефон до инсталираната SIM карта.

Изпращане на SMS на уебсайта на MTS2

За да изпратите съобщение, използвайки официалния сайт на MTS, ще трябва да въведете мобилните номера на изпращача и получателя, както и самия SMS. Максималната дължина на такова съобщение е 140 знака и е напълно безплатна. След като въведете всички необходими данни, ще бъде изпратен код за потвърждение на номера на подателя, без който не е възможно процесът да бъде завършен.

Прочетете още: Моят MTS за Android

Код за потвърждение при изпращане на уебсайта на MTS

В допълнение към стандартните SMS, сайтът има възможност да изпраща MMS. Тя също е напълно безплатна. Съобщенията могат да се изпращат само до абонатни номера на MTS.

Изпращане на MMS на уебсайта на MTS

Отидете на изпращащия сайт на SMS и MMS за абонати на MTS

Освен това е възможно да изтеглите специална програма, която също ви позволява да изпълните всички горепосочени действия, без да посетите официалния уебсайт на компанията. В този случай обаче съобщенията вече няма да бъдат безплатни и тяхната цена ще бъде изчислена въз основа на вашия тарифен план.

Изтегляне на приложения за изпращане на SMS и MMS за абонати на MTS

мегафон

Както в случая с MTS, абонатите на Megafon не трябва да имат регистрирана лична сметка на официалния сайт, за да изпратят съобщение от компютъра. Но отново, на ръка трябва да има телефон с активираната компания за SIM карти. В този смисъл този метод не е напълно практичен, но в някои случаи все още действа.

Изпращане на SMS до уеб сайта на Megafon

Въведете номера на мобилния изпращач, получателя и текста на съобщението. След това въведете кода за потвърждение, който стигна до първия номер. Вашето съобщение е изпратено. Както в случая с MTS, този процес не изисква финансови разходи от потребителя.

Код за потвърждение при изпращане на уебсайта на Megafon

За разлика от услугата на уебсайта на MTS, функцията за изпращане на MMS на състезателя не се изпълнява.

Отидете на сайта за изпращане на SMS за Megafon

най-краткото разстояние

Най-удобният от горепосочените услуги е Beeline. Това обаче ще работи само ако абонатът на съобщението е адресатът на съобщението. За разлика от MTS и Megafon, тук е достатъчно да посочите само номера на получателя. Това означава, че не е необходимо да имате мобилен телефон под ръка.

Изпращане на SMS на сайта Beeline

След като въведете всички необходими данни, съобщението незабавно ще излезе без допълнително потвърждение. Цената на тази услуга е нула.

SMS изпратен до Beeline

Отидете на сайта, изпращайки SMS към Beeline номера

TELE2

Услугата на сайта TELE2 е толкова проста, колкото в случая с Beeline. Необходимо е само мобилният телефонен номер на TELE2 и, разбира се, текста на бъдещото съобщение.

Изпращане на SMS на уебсайта на TELE2

Ако трябва да изпратите повече от едно съобщение, тази услуга може да не работи. Това се дължи на факта, че тук е инсталирана специална защита, която не позволява да се изпращат много SMS от един IP адрес.

Отидете на сайта, изпращайки SMS към номера TELE2

Моята услуга "SMS кутия"

Ако по някаква причина горепосочените сайтове не ви харесват, опитайте други онлайн услуги, които не са обвързани с конкретен оператор, и предлагайте безплатно услугите си. В интернет има огромен брой такива сайтове, всеки от които има свои индивидуални предимства и недостатъци. Въпреки това, в тази статия ще разгледаме най-популярните и удобни от тях, което е подходящо за почти всички случаи на живот. Тази услуга се нарича My SMS Box.

Тук можете не само да изпратите съобщение до всеки мобилен номер, но и да проследявате чата с него. В този случай потребителят остава напълно анонимен на получателя.

Изпращане на SMS на уебсайта MySMSBox

По всяко време можете да изчистите кореспонденцията с този номер и да напуснете сайта. Ако говорим за недостатъците на услугата, тогава основният и може би единственият е труден процес за получаване на отговор от получателя. Човек, който получава SMS от този сайт, не може просто да му отговори. За да направите това, изпращачът трябва да създаде анонимен чат, връзката с който ще се покаже автоматично в съобщението.

Анонимен чат в MySMSBox

Освен това в тази услуга е налице колекция от готови съобщения за всички случаи, които можете да използвате безплатно.

Популярни SMS на MySMSBOX

Отидете в Моята SMS кутия

Специален софтуер

Ако по някаква причина не ви харесват горепосочените методи, можете също така да опитате специални програми, които са инсталирани на вашия компютър и ви позволяват да изпращате съобщения до телефоните безплатно. Основното предимство на тези програми е огромната функционалност, с която можете да решите много задачи. С други думи, ако всички предишни методи са разрешили само една задача - изпратете SMS от компютъра до мобилния телефон, тогава можете да използвате по-обширна функционалност в тази област.

SMS-Organizer

Програмата SMS-Organizer е предназначена за масово изпращане на съобщения, но, разбира се, можете да изпращате и да изпращате единични съобщения до желания номер. Тук се реализират много самостоятелни функции: от собствени шаблони и отчети до черния списък и използване на пълномощник. Ако не е нужно да изпращате съобщения, е по-добре да използвате други методи. В противен случай SMS-организаторът може да се съчетае перфектно.

Програмата за изпращане на SMS от компютъра SMS-Organizer

Основният недостатък на програмата е липсата на безплатна версия. За официална употреба трябва да закупите лиценз. Първите 10 съобщения обаче са предмет на пробен период.

Изтегляне на SMS-организатор

iSendSMS

За разлика от SMS-Organizer, програмата iSendSMS е предназначена за стандартно изпращане на съобщения без масово изпращане, освен че е напълно безплатна. Тук можете да актуализирате адресната книга, да използвате прокси сървър, анти-притурка и т.н. Основният недостатък е, че изпращането е възможно само за определен брой оператори въз основа на самата програма. И все пак този списък е доста обширен.

Програма за изпращане на SMS от iSendSMS

Изтеглете iSendSMS

ePochta SMS

SMS програмата за електронна поща е предназначена за изпращане на малки съобщения до необходимите номера. От всички по-горе методи, това е най-скъпо и непрактично. Като минимум, всичките му функции се плащат. Всяко съобщение се изчислява съгласно тарифния план. Като цяло този софтуер се използва най-добре само като краен вариант.

Изпращане на кратки съобщения в програмата ePochta SMS

Изтеглете ePochta SMS

заключение

Въпреки че проблемът с изпращането на SMS от персонален компютър към мобилни телефони не е толкова актуален в днешно време, все още има огромен брой начини за решаване на този проблем. Основното нещо е да изберете този, който ви подхожда. Ако имате близо до ръката си телефон, но нямате достатъчно пари за него, или не можете да изпратите съобщение по друга причина, можете да използвате услугата на оператора си. За тези случаи, когато телефонът не е близо - услугата My SMS Box или една от специалните програми ще работи перфектно.