MorphVox Pro се използва за изкривяване на гласа в микрофон и добавяне на звукови ефекти към него. Преди да изпратите свой собствен, модифициран с MorphVox Pro, глас в програмата за комуникация или запис на видео, трябва да конфигурирате този аудио редактор.

В тази статия ще разгледаме всички аспекти на конфигурацията на MorphVox Pro.

Прочетете на нашия уебсайт: Програми за промяна на гласа в Skype

Стартирайте MorphVox Pro. Преди да отворите прозореца на програмата, който съдържа всички основни настройки. Уверете се, че микрофонът е активиран на вашия компютър или лаптоп.

Настройки на гласа

1. В областта "Voice Selection" има няколко предварително зададени гласови шаблони. Активирайте желаната настройка, например гласа на дете, жена или робот, като кликнете върху съответния елемент в списъка.

Направете бутоните "Morph" активни, така че програмата да умерява гласа и "Listen", така че да можете да чуете промените.

Конфигуриране на MorphVox Pro 1

Конфигуриране на MorphVox Pro 1

2. След като изберете шаблон, можете да го оставите по подразбиране или да го редактирате в полето "Tweak Voice". Добавете или извадете терена с плъзгача "Смяна на посоката на въртене" и регулирайте тона. Ако искате да запазите промените в шаблона, кликнете върху бутона Update Alias.

Конфигуриране на MorphVox Pro 2

Не използвате ли стандартни гласове и техните параметри? Няма значение - можете да изтеглите други онлайн. За да направите това, отидете на връзката "Получете повече гласове" в секцията "Избор на глас".

3. Използвайте еквалайзера, за да регулирате честотите на входящия звук. Еквалайзерът има няколко настроени шаблона за по-ниски и по-високи честоти. Промените могат да бъдат запазени и с бутона "Update Alias".

Конфигуриране на MorphVox Pro 3

Добавяне на специални ефекти

1. Задайте фоновите звуци, като използвате полето "Звуци". В секцията "Фондове" изберете типа фон. По подразбиране има две опции - "Уличен трафик" и "Търговска зала". Повече информация може да намерите в интернет. Регулирайте звука с плъзгача и натиснете бутона "Пусни", както е показано на екранната снимка.

Конфигуриране на MorphVox Pro 4

2. В полето "Гласови ефекти" изберете ефекти, които да обработват речта ви. Можете да добавите ехо, реверберация, изкривяване, както и вокални ефекти - groul, vibrato, tremolo и др. Всеки от ефектите се персонализира индивидуално. За да направите това, кликнете върху бутона "Ощипване" и преместете плъзгачите, за да постигнете приемлив резултат.

Конфигуриране на MorphVox Pro 5

Настройки на звука

За да регулирате звука, отидете в меню "MorphVox", "Preferences", в секцията "Sounds Settings", използвайте плъзгачите, за да зададете качеството на звука и неговия праг. Поставете отметки в квадратчетата "Анулиране на фона" и "Отмяна на ехо", за да заглушите ехото и нежеланите звуци на заден план.

Конфигуриране на MorphVox Pro 6

Конфигуриране на MorphVox Pro 7

Полезна информация: Как да използвате MorphVox Pro

Това е цялата настройка на MorphVox Pro. Сега можете да започнете диалог в Skype или да запишете видео с новия си глас. Докато MorphVox Pro не е затворен, гласът ще се промени.