След закупуването на стоки на Али започва най-дългия и най-труден процес - периодът на изчакване за доставка. Неговите условия могат да варират в зависимост от разстоянието на пратката. За да сте сигурни, че чакането наистина е оправдано, има възможност да наблюдавате пътуването на желаните стоки.

Проследяване на стоките

Много продавачи използват услугите на международни агенции за доставка. Най-често транспортирането се извършва на два етапа. На първо място се извършва пратката и транспортирането до страната на местоназначение. След това се изпраща пратка до руските доставки (обикновено пощата на Русия) с по-нататъшна доставка до точката на издаване в града на получателя.

Всеки парцел има собствен идентификационен номер, според който е посочен в документацията, затова е много лесно да проследите поръчката след плащане. Също така тези номера се използват за наблюдение на състоянието на товара и неговото местоположение. Този код обикновено се нарича "номер на песен" . Въвеждането му на интернет страницата на корабната компания ще ви позволи да разберете транспортната фаза и местоположението. Обикновено тази процедура се използва за проследяване.

По принцип съществуват два основни метода за мониторинг.

Метод 1: Услугата AliExpress

На сайта Али в повечето случаи се предоставя информация за състоянието на парцела.

  1. Трябва да преминете към потребителския си профил в ъгъла на сайта. В изскачащото меню отворете "Моите поръчки" .
  2. Моите поръчки на AliExpress

  3. Тук трябва да кликнете върху бутона "Проверка на проследяването" за съответния продукт.
  4. Проследяване на стоките на AliExpress

  5. Отваря се отчет, в който можете да видите маршрута и състоянието на пакета. Данните се предоставят тук, в зависимост от това доколко услугата за доставка следи доставката. Това може да бъде както обикновено "Изпратено-получено" , както и подробни бележки за всяка митница, проверка и т.н.

Начинът на изпращане на AliExpress

По правило повечето от услугите наблюдават само движението на парцела в рамките на органа на куриерската служба, посочен на Али. Например, когато доставяме товара на Русия, той се прехвърля на по-нататъшно движение в цялата страна чрез пощата на Русия. В някои случаи AliExpress не проследява работата на тази услуга, тъй като тя не е посочена като оригиналната при закупуване. Макар че наскоро това сътрудничество става все по-интензивно.

На AliExpress, както и на много други източници, информацията за доставка продължава да съществува известно време след пристигането на парцела. По-късно тя може да бъде разгледана и проучена отново. Например, това ще ви помогне да изчислите времето, за което следващата поръчка ще достигне, ако маршрутът е приблизително същият.

Метод 2: Източници от трети страни

По-точното наблюдение може да се получи ръчно, като се използва кода на песента.

Урокът: Как да получите кода за песен на AliExpress

Първо трябва да знаете къде е парцелът. Ако все още не е пристигнала в Русия, потърсете го на официалния уебсайт на услугата за доставка.

  1. Проследяването на AliExpress най-отдолу трябва да е информация за кода на трака и името на услугата за доставка.
  2. Име на фирмата на AliExpress

  3. Полученото име ще ви помогне да намерите официалния сайт на фирмата. В този случай това е "AliExpress Standard Shipping" . Чрез въвеждане на името във всяка търсачка, трябва да намерите официалния сайт или да работите с тази сервизна услуга. Ще бъдете помолени да въведете песен на съответния сайт.
  4. Проследяване на стоките с AliExpress през сайта

  5. Ако има налични данни, те ще бъдат предоставени. Състоянието на парцела ще се покаже, точките, които са маркирани, както и общата информация - вид, тегло и т.н.

Начинът на изпращане с AliExpress на сайт на трета страна

Също така, можете да продължите да правите заявка на сайта на руската поща. Това вече си струва да се направи, след като товарът е пристигнал на територията на страната.

Руски сайт за проследяване на поща

Обикновено данните за транспортирането до територията на Руската федерация се издават само на уебсайта на първичния превозвач, но впоследствие пощата на Русия прехвърля данните за вътрешната доставка и в крайна сметка в повечето случаи маршрутът за изпращане става пълен и от двата източника. Ако потребителят е регистриран там и е оставил информация за връзка (телефон, електронна поща), организацията ще ви уведоми за важните етапи на преместване чрез SMS и изпращане по електронна поща.

Метод 3: Мониторинг от Глобални мониторингови служби

Много услуги за доставка не започват собствени проследяващи услуги, а се свързват с вече съществуващи. Подобни ресурси, които работят незабавно с голям брой логистични компании, се наричат "глобални услуги за проследяване на товарите".

Например, помислете за един от тях - 17трак .

17 място

Услугата може да се използва както под формата на официален сайт, така и чрез мобилното приложение със същото име. Този ресурс ви позволява да проследявате едновременно до 10 различни номера на песните. Те трябва да бъдат въведени в съответния прозорец едно по едно във всеки ред.

17track

След като кликнете върху бутона "Проследяване" , наличната информация за парцелите ще бъде предоставена в най-подробната форма.

Начинът на изпращане с AliExpress на 17стъкла

Известен също като глобална услуга за мониторинг е сайтът Post2Go . В момента тази услуга работи с повече от 70 различни логистични компании.

Уебсайт на Post2Go

Ако информацията за кода не е издадена

И накрая, заслужава да се отбележи важният факт, че не винаги е възможно парцелът да се проследява лесно и незабавно. Много продавачи и доставчици могат да закъсняват информацията онлайн, може да има смущения в работата на сайтове и т.н. Така че, в процеса на изчакване на пакет, най-добре е да проверите състоянието на стоките за всички случаи и колкото е възможно по-често.

Ако стоките все още не са наблюдавани и дълго време не идват, струва си да се открие спор и да се изиска връщането на парите заедно с пълен отказ за закупуване.

Урокът: Как да отворите спор за AliExpress