Въпреки многото възможности за манипулиране на парите, Steam не е идеален за финансови въпроси. Имате възможност да попълвате портфейла си, да връщате пари за игри, които не сте се погрижили, да купите неща на търговския етаж. Но не можете да прехвърляте пари от една чанта на друга, ако имате нужда от нея. За да направите това, трябва да излезете и да използвате заобиколно решение, да прочетете кои от тях.


Можете да прехвърлите пари от Steam на друга Steam сметка по няколко начина на работа, ще разговаряме подробно за всеки от тях.

Обмен на елементи

Един от най-разпространените методи за прехвърляне на пари е да се обменят елементи от инвентара на Steam. Първо, трябва да имате сумата, която искате, в портфейла. След това трябва да купите за тези пари различни позиции на платформата за търговия Steam. Пазарът се предлага в най-горното меню на клиента. Ако сте нови за Steam, търговията на място може да не е налице. Как да получите достъп до платформата за търговия с Steam, прочетете в тази статия ,

Пазарна платформа Пара

Необходимо е да закупите няколко елемента на етажа за търговия. Най-добре е да закупите най-популярните продукти, защото получателят, на когото прехвърляте елементи, ще може бързо да ги продаде и по този начин да получите пари за портфейла си. Един от тези елементи са сандъците за играта CS: GO. Можете също така да купите ключове за Team Fortress или неща за най-популярните герои в Dota2.

Елементи на пазара за пара

След закупуването, всички елементи ще бъдат в инвентара ви. Сега трябва да направите размяна с профила на получателя, на когото искате да прехвърлите пари. За да обменяте неща с друг профил, е необходимо да го намерите в списъка с приятели и, като натиснете десния клавиш, изберете елемента "направи обмен".

Обмяна на оферта за потребителя на Steam

След като потребителят приеме офертата Ви, процесът на обмен ще започне. За да направите обмен, прехвърлете всички закупени елементи в горния прозорец. След това трябва да поставите отметка в квадратчето, което показва, че сте съгласни с тези условия на обмяна. Същото е необходимо, за да може потребителят да изпълнява от другата страна. След това просто трябва да натиснете бутона за потвърждение на обмена.

Процесът на обмен на елементи на Steam

За да се осъществи незабавно обмяната, трябва да свържете мобилния автентикатор Steam Guard към профила си, как да го направите, можете прочетете тук , Ако Steam Guard не е свързан към профила ви, трябва да изчакате 15 дни, преди да може да бъде потвърдена размяната. В този случай размяната ще бъде потвърдена с помощта на писмо, изпратено на вашия имейл адрес.

След потвърждаване на размяната всички елементи ще бъдат прехвърлени в друг профил. Сега остава само да се продават тези артикули на търговския етаж. За да направите това, трябва да отворите елементи за инвентара на Steam, това става чрез горното меню на клиента, в което трябва да изберете елемента "inventory"

Преминаване към инвентара на Steam

Ще се отвори прозорец с елементи, свързани с този профил. Нещата в инвентара са разделени на няколко категории в зависимост от играта, към която принадлежат. Също така има общи парни обекти. За да продадете елемента, трябва да го намерите в инвентара, като кликнете върху него с левия бутон на мишката и след това натиснете бутона "продаване на търговския етаж".

Бутонът за продажба на елемента на Steam

Когато продавате, трябва да зададете цената, на която искате да продавате този елемент. Препоръчително е да дадете препоръчителната цена, така че няма да загубите парите си. Ако искате да получите пари възможно най-бързо, а вие не се страхувате да губите малко по едно и също време, след това дръзко поставете цената на стоката на няколко копейки по-ниски от минималната цена на пазара. В този случай елементът ще бъде закупен в рамките на няколко минути.

След като всички продукти бъдат продадени, желаната сума ще се появи в чантата на сметката на получателя. Вярно е, че сумата може да се различава леко от изискуемото, тъй като цените на търговския етаж постоянно се променят и елементът може да стане по-скъп или, обратно, по-евтин.

Също така не забравяйте и комисията Steam. Не мислим, че спадът на цените или комисионната ще окажат значително влияние върху крайната сума, но бъдете готови да пропуснете няколко рубли и да вземете предвид това предварително.

Има още един по-удобен начин за прехвърляне на пари на Steam. Тя е много по-бърза от първата предложена опция. Също така, използвайки този метод, ще избегнете максимално загубата на пари чрез комисионни и спадове на цените.

Продажба на артикула на цена, равна на сумата, която ще бъде прехвърлена

От името, механиката на този метод вече е много ясна. Всеки потребител на Steam, който иска да получи пари от вас, трябва да постави всяка стока на търговския етаж, като постави цена, равна на тази, която иска да получи. Например, ако даден потребител иска да получи от вас сума, равна на 200 рубли и разполага с гърдите, той трябва да го продаде не за препоръчителните 2-3 рубли, а за 200.

За да намерите елемент на етажа за търговия, ще трябва да въведете името му в лентата за търсене, след което да кликнете върху неговата икона в лявата колона на резултатите. След това ще се отвори страница с информация за тази тема, всички налични оферти ще бъдат представени на нея, ще трябва само да намерите необходимия потребител, на когото искате да изпратите желаната сума. Намерете го, като прелиствате страницата на продукта в долната част на прозореца.

Закупуване на елемент на Steam за прехвърляне на пари

След като намерите тези оферти на етажа на търговията, кликнете върху бутона за покупка, след което потвърдете действието си. Така че получавате евтин артикул и потребителят получава сумата, която е посочил при продажбата. Предметът на договаряне лесно можете да се върнете на потребителя чрез размяната. Единственото нещо, което е загубено в една сделка, е комисиона под формата на процент от сумата на продажбата.

Това бяха основните начини за прехвърляне на пари между сметките на Steam. Ако знаете по-хитър, бърз и печеливш начин, споделете го с всички в коментарите.