Дисковото изображение е по същество виртуален диск, който може да ви е необходим в няколко ситуации. Например, когато трябва да запазите някаква информация от диск за по-нататъшно писане на друг диск или да го използвате като виртуален диск по предназначение, т.е. да го поставите във виртуално устройство и да го използвате като диск. Как да създадете такива изображения и къде да ги вземете? В тази статия ще се занимаем с това.

UltraISO е програма, предназначена не само за създаване на виртуални дискове, които без съмнение са необходими, но и за създаване на дискови изображения, които могат да бъдат "вмъкнати" в тези виртуални устройства. Но как можете да създадете дисково изображение? Всъщност всичко е просто, а по-долу ще разгледаме подробно този един от възможните методи.

Изтегляне на UltraISO

Как да направите дисково изображение чрез UltraISO

За начало трябва да отворите програмата и всъщност изображението е почти създадено. След отваряне, ще преименуваме изображението по ваш начин. За да направите това, щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на изображението и изберете "Rename".

Преименуване на изображение за статия Как да създадете дисково изображение в UltraISO

Сега трябва да добавите необходимите файлове към изображението. В долната част на екрана е Explorer. Намерете файловете, от които се нуждаете, и ги плъзнете в областта отдясно.

Добавяне на файлове за статия Как да създадете дисково изображение в UltraISO

След като сте добавили файловете към изображението, трябва да го запазите. За да направите това, натиснете комбинацията от клавиши "Ctrl + S" или изберете елемента от менюто "Файл" и след това кликнете върху "Запазване".

Запазване на изображение за статия Как да създадете изображение на диск в UltraISO

Сега е много важно да изберете формат. Най-добре е * .iso, защото този формат е стандартният формат на изображението UltraISO, но можете да изберете друг, ако не го използвате по-късно в UltraISO. Например * .nrg е изображението на програмата Nero , а форматът * .mdf е основният формат на изображението в Алхогол 120% ,

Избор на оформление за статия Как да създадете дисково изображение в UltraISO

Сега просто задайте пътя за запис и кликнете върху бутона "Запазване", след което процесът на създаване на изображението ще изтече и ще трябва само да изчакате.

Процесът на създаване на изображение за статия Как да създадете дисково изображение в UltraISO

Това е всичко! Така че по този прост начин можете да създадете изображение в програмата UltraISO. Можете да говорите за ползите от изображенията завинаги и в момента без тях е трудно да си представите, че работите на компютър. Те са заместители на дискове, плюс те могат да позволят да записват данни от диск, без изобщо да се използват. Като цяло, използването на изображения е достатъчно лесно да се намери.