Прекъсването на бутона за захранване на лаптоп е често срещан проблем за много потребители. Тази ситуация води до невъзможност за стартиране на устройството. Би било по-правилно да ремонтирате бутона, но не винаги е възможно да го направите ръчно или веднага да го вземете в ремонтен център за ремонт. Можете да стартирате устройството без този бутон и това става по два прости начина.

Стартирайте лаптопа без бутона за захранване

Не препоръчваме разглобяване на лаптопа и опит за поправка на бутона, ако никога преди не сте работили с такова оборудване. Неправилните действия могат да повредят други компоненти. По-добре е да използвате услугите на специалисти или да включите лаптопа без бутон. Понякога само горната част на бутона се счупва, докато превключвателят остава непокътнат. За да стартирате устройството, трябва само да натиснете превключвателя с удобен обект.

Захранващ превключвател на лаптоп

Вижте също: Ние разглобяваме лаптопа у дома

Метод 1: Меню за зареждане

Почти всички съвременни преносими компютри са оборудвани със специален бутон, който ви позволява да управлявате специално меню. Най-често се намира някъде отстрани на кутията или в горната част близо до дисплея и се натиска с пръст или игла. Можете да включите лаптопа с него, както следва:

 1. Внимателно изучете корпуса на устройството или намерете описанието в инструкциите, за да намерите желания бутон.
 2. Старт на бутона "Бутон за зареждане" в горната част на кутията на лаптопа

 3. Пригответе игла или клечка за зъби, ако тя е поставена в тялото.
 4. Бутон "Старт" Бутон "Бутон" от страната на лаптопа

 5. Кликнете върху него веднъж и изчакайте стартирането на менюто. На екрана трябва да се появи малък син прозорец. Навигирайте в него с помощта на клавишите със стрелки, изберете "Normal Startup" и натиснете Enter .
 6. Стартиране на лаптоп с помощта на менюто за стартиране

След известно време операционната система ще бъде заредена успешно. Разбира се, можете да използвате този бутон през цялото време, но това не винаги е удобно и причинява някои трудности. Поради това е по-добре да зададете определени параметри чрез BIOS. Прочетете повече за тях по-долу.

Метод 2: Функция за включване

По-добре е да се грижите за това как да включите лаптопа предварително, ако бутонът за стартиране се счупи. В допълнение, този метод ще бъде полезен за тези, които стартират системата чрез Boot Menu. Трябва само да зададете определени параметри и можете да включите лаптопа от клавиатурата. Следвайте инструкциите:

 1. Влезте в BIOS чрез Boot Menu или по друг удобен начин.
 2. Повече подробности: Как да влезете в BIOS на компютъра

 3. Отворете раздела "Настройка на управлението на захранването" или "Захранване" . Името на секциите може да варира в зависимост от производителя на BIOS.
 4. Преминете към управлението на захранването в BIOS

 5. Намерете елемента "Power ON" и задайте стойността на "Any Key" .
 6. Избиране на клавиша за стартиране на лаптопа в BIOS

 7. Сега можете да рестартирате устройството, точно преди да излезете, не забравяйте да запазите настройките.

Поради промяната на този параметър пускането на лаптопа вече може да се извърши, като се натисне абсолютно всеки клавиш от клавиатурата. След като поправите бутона за захранване, можете да върнете обратно настройките по същия начин, ако тази конфигурация не ви харесва.

Днес сме демонтирали две възможности, благодарение на които мобилният компютър е включен без съответния бутон. Такива методи позволяват да не се разглобява устройството за ръчен ремонт и да не се пренася спешно в сервизен център за ремонт.

Вижте също: Как да заредите батерията на лаптоп без лаптоп