Както вече писахме в предишните статии, родният формат на AutoCAD DWG може да бъде прочетен с помощта на други програми. Потребителят не трябва да има инсталиран на компютъра AutoCAD, за да отвори и прегледа чертежа, създаден в тази програма.

Autodesk Developer Autodesk предлага на потребителите безплатна услуга за преглед на чертежи - A360 Viewer. Ще го опознаем по-близо.

Как да използвате A360 Viewer

A360 Viewer е онлайн инструмент за разглеждане на файлове в AutoCAD. Тя може да отвори повече от петдесет формати, използвани в инженерния дизайн.

Свързани теми: Как да отворите DWG файл без AutoCAD

Това приложение не се нуждае от инсталиране на компютъра, работи в браузъра, без да свързва различни модули или разширения.

За да видите чертежа, отидете на официалния уеб сайт на Autodesk и намерете софтуера A360 Viewer.

Как да използвате A360 Viewer 1

Кликнете върху бутона "Качете своя дизайн".

Изберете местоположението на файла си. Това може да е папка в компютъра ви или в хранилище в облак, като например DropBox или Google Drive.

Как да използвате A360 Viewer 2

Изчакайте, докато изтеглянето завърши. След това рисунката ви ще се покаже на екрана.

Как да използвате A360 Viewer 3

В инструмента за преглед ще можете да премествате, увеличавате и завъртате графичното поле.

Как да използвате A360 Viewer 4

Ако е необходимо, можете да измервате разстоянията между точките на обектите. Активирайте владетеля, като кликнете върху съответната икона. Посочете с кликванията на мишката, между които искате да измерите. Резултатът ще се покаже на екрана.

Как да използвате A360 Viewer 6

Активирайте Layer Manager за временно скриване и отваряне на слоеве, инсталирани в AutoCAD.

Как да използвате A360 Viewer 5

Други уроци: Как да използвате AutoCAD

Затова прегледахме A360 Viewer от Autodesk. Тя ще ви даде достъп до чертежите, дори и да не сте на работното място, което помага за по-ефективна работа. Той е елементарен в употреба и не отнема време за инсталиране и запознаване.