С програмата UltraISO много потребители са запознати - това е един от най-популярните инструменти за работа с преносими носители, графични файлове и виртуални устройства. Днес ще разгледаме как да напишем изображение на диск в тази програма.

UltraISO е ефективен инструмент, който ви позволява да работите с изображения, да ги записвате на USB флаш устройство или диск, да създавате стартиращо устройство от Windows, да монтирате виртуално устройство и много други.

Изтеглете софтуер UltraISO

Как да записвам изображение на диск с помощта на UltraISO?

1. Поставете диска, който искате да напишете на устройството, и след това стартирайте програмата UltraISO.

2. Ще трябва да добавите файл с изображение към програмата. Можете да направите това, като просто плъзнете файл в прозореца на програмата или чрез менюто UltraISO. За целта кликнете върху бутона "Файл" и отидете на "Отваряне" . В показания прозорец щракнете двукратно върху изображението на диска.

Как да запишете изображение на диск чрез UltraISO

3. Когато изображението на диска се добави успешно към програмата, можете да отидете направо в самия процес на запис. За да направите това, кликнете върху бутона "Инструменти" в заглавката на програмата и след това отидете на "Изображение на запис на компактдиск" .

Как да запишете изображение на диск чрез UltraISO

4. В показания прозорец ще се поставят няколко параметъра:

 • Диск. Ако имате две или повече свързани устройства, обърнете внимание на това, което съдържа записващото оптично устройство;
 • Скорост на записване. По подразбиране максимумът е зададен. най-бързо. За да се гарантира качеството на запис, обаче, препоръчваме да зададете параметър с по-ниска скорост;
 • Метод на записване. Оставете настройката по подразбиране;
 • Файлът с изображения. Тук е пътят към файла, който ще бъде записан на диска. Ако преди да е бил избран грешно, тук можете да изберете точния.
 • Как да запишете изображение на диск чрез UltraISO

  5. Ако имате презаписваем диск (RW), тогава ако той вече съдържа информация, той трябва да бъде изтрит. За да направите това, кликнете върху бутона "Изчистване". Ако имате напълно чист празен прозорец, прескочете тази точка.

  6. Сега всичко е готово за започване на запис, така че просто трябва да натиснете бутона "Запис".

  Имайте предвид, че можете също така да запишете диска за зареждане от ISO изображение, за да преинсталирате Windows например.

  Процесът ще започне да тече, което ще отнеме няколко минути. Веднага след като се потвърди записът, на екрана ще се покаже известието за края на процеса на записване.

  Прочетете още: Софтуер за запис на дискове

  Както можете да видите, UltraISO е изключително лесен за използване. С помощта на този инструмент можете лесно да записвате цялата интересна информация за сменяемите носители.