В браузъра много потребители посещават чужди уеб ресурси, което налага превод на уеб страници. Днес по-подробно ще обсъдим как в Mozilla Firefox можете да преведете страницата на руски език.

За разлика от браузъра Google Chrome, който вече има вграден преводач, в Mozilla Firefox няма такова решение. И за да дадете на браузъра функция за превод на уеб страници, ще трябва да инсталирате специална добавка.

Как да превеждам страници в Mozilla Firefox?

Помощ за превод на страницата в Mozilla ще бъде допълнение към Firefox S3.Google Преводач, който можете да изтеглите и инсталирате в браузъра си чрез препратка в края на статията. След като инсталацията приключи, рестартирайте браузъра.

Когато добавката е инсталирана в браузъра, можете да отидете направо в самия процес на работа. За да направите това, отидете на страницата на чужд уеб ресурс.

За да преведете цялото съдържание на страницата на руски, кликнете с десния бутон върху страницата и изберете "Преведете страницата" в контекстното меню.

Как да превеждам страница в Mozilla на руски

Добавката ще ви попита дали да инсталирате приставка за превод на уеб страници в браузъра, с която трябва да се съгласите, след което в прозореца ще има още една, което ще ви попита дали искате автоматично да превеждате страници за този сайт.

Как да превеждам страница в Mozilla на руски език

Ако изведнъж не е нужно да преведете целия текст на страницата, но да речем отделен откъс, просто го изберете с мишката, щракнете с десния бутон върху откъса и изберете елемента "Преведете избраната селекция" .

Как да превеждам страница в Mozilla на руски език

На екрана ще се покаже прозорец, който ще съдържа превод на избрания фрагмент.

Как да превеждам страница в Mozilla на руски език

S3.Google Преводач е неофициална, но много ефективна добавка за браузър за Mozilla Firefox, която ви позволява да превеждате страници на руски в Mozyl. Както подсказва името на добавката, преводачът на Google се основава на популярния Google Преводач, което означава, че качеството на превода винаги ще е на върха.

Изтеглете S3.Google Преводач за Mozilla Firefox безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт