Актуализирането на антивирусни програми е доста важна част от компютърната сигурност. В крайна сметка, ако вашата защита използва остарели бази данни, вирусите лесно могат да поемат системата, тъй като нови, мощни злонамерени приложения се появяват всеки ден, които постоянно се променят и подобряват от създателите им. Ето защо най-добре е да имате най-новите бази данни и нова версия на антивирусната програма.

Kaspersky Anti-Virus се счита за един от най-мощните и надеждни инструменти за защита на пазара на антивирусни програми. Разработчиците непрекъснато работят върху подобряването на този софтуер, така че потребителите могат просто да актуализират и да не се притесняват за целостта на файловете си. По-късно в статията ще бъдат описани методите за актуализиране на вирусните бази данни и самата програма.

Актуализиране на базата данни

Базите данни, които се използват абсолютно без изключение, абсолютно всички антивируси, са важни за разпознаването на наличието на зловреден код. В края на краищата, без бази, вашата защита няма да може да намери и премахне заплахата. Antivirus не знае само по себе си да открива тези заплахи, които не са записани в неговите бази данни. Разбира се, той има евристичен анализ, но той не може да даде пълна гаранция, защото за да се справи с набелязаната заплаха, ти трябва бази. Това е порочен кръг, така че подписите трябва да се актуализират автоматично или ръчно, но редовно.

Метод 1: Актуализации на софтуера

Във всички антивируси е възможно да конфигурирате изтеглянето на актуализации и честотата им, така че всеки човек да може да избере най-добрия вариант, който няма да повлияе на неговата работа. В това няма нищо сложно, така че дори неопитен потребител може да се справи с тази задача.

 1. Отворете Kaspersky Anti-Virus.
 2. На главния екран в горния ред отдясно има секция за актуализиране на подписа, която трябва да изберете.
 3. Бутонът за актуализиране на синтаксисните подписи в антивирусната програма Kaspersky Anti-Virus

 4. Сега кликнете върху бутона "Update" . Процесът на актуализиране на базите данни и програмните модули ще продължи.
 5. Стартирайте актуализирането на синтаксисните подписи в антивирусната програма Kaspersky Anti-Virus

Когато всичко се актуализира, можете да конфигурирате методите и честотата на изтегляне на текущия списък с вирусни речници.

 1. За да направите това, отидете в главното меню и кликнете върху "Настройки" в долната част.
 2. Отидете на "Посочете режима за стартиране на актуализациите" .
 3. Конфигурирайте настройките на режима за честотата на актуализациите на вируси в антивирусната програма Kaspersky Anti-Virus

 4. В нов прозорец можете да изберете честотата на зареждане на подписите по свое удобство. За да сте сигурни, че актуализациите не изяждат много ресурси в най-неочаквания момент или ако имате доста слаб компютър, можете да настроите режима ръчно. Така че ще запазите честотата на зареждане на базите данни под контрол. Но не забравяйте да ги актуализирате редовно, за да не излагате системата на опасност. В друг случай, ако не сте сигурни, че редовно ще следите най-новите подписи, поставете график, след което антивирусът ще изтегли необходимите компоненти на определена дата и час.
 5. Конфигуриране на стартирането на актуализации на подписа в определено време и ден в антивирусната програма Kaspersky Anti-Virus

Метод 2: Актуализиране със специална помощна програма

Някои функции за сигурност имат функция за изтегляне на бази данни чрез архив, който може да се изтегли директно от официалния уебсайт на програмиста на програмата или да се използва собствена помощна програма, специално създадена за тази цел. В Kaspersky например има KLUpdater. Винаги можете да го изтеглите от официалния сайт. Този метод е добър, защото можете да прехвърляте подписи от едно устройство на друго. Тази опция е подходяща, когато сте на един компютър, работещ с интернет, но от друга - не.

Изтеглете безплатно от официалния сайт на KLUpdater

 1. Изтеглете и стартирайте KasperskyUpdater.exe.
 2. Започнете процеса на изтегляне на вирусните бази данни.
 3. Когато приключите, преместете папката "Updates" на друг компютър.
 4. Сега в антивируса отидете в Настройки - Разширени - Настройки за актуализация - Конфигуриране на източник на актуализация .
 5. Изберете "Добави" и отидете до преместената папка.
 6. Добавяне на актуализации на вирусни подписи в антивирусната програма Kaspersky Anti-Virus

 7. Сега отидете на актуализацията. Без връзка с интернет, Kaspersky ще се актуализира от изтегления файл.

Актуализиране на антивирусите

Kaspersky Anti-Virus може да бъде конфигуриран да се актуализира автоматично или ръчно. Тази процедура е необходима, за да може приложението да има необходимите корекции от грешки при всяка актуализация.

 1. Отворете "Разширени" и след това в "Актуализации" .
 2. Проверете "Изтегляне и инсталиране на новата версия автоматично" . Можете да оставите втория елемент, ако имате проблеми с интернет връзката или искате да актуализирате версията на програмата от време на време.
 3. Конфигуриране на автоматични актуализации на програмите в антивирусния Kaspersky Anti-Virus

 4. Модулите се актуализират по същия начин, по същия начин като базата данни по пътя на "Актуализации" - "Актуализиране" .

Активиране на антивируса

Всяка програма е резултат от свършената работа. Антивирусите не са изключение, а желанието на разработчиците да правят пари за своя продукт е разбираемо. Някой прави платен софтуер и някой използва реклама. Ако сте изтекли лицензионния ключ на Kaspersky, можете да го купите отново и по този начин да актуализирате защитата.

 1. За това трябва да се регистрирате в личния си акаунт.
 2. Отворете раздела "Лицензи" .
 3. Кликнете върху "Купете" .
 4. Закупуване на лиценза за антивирусна програма Kaspersky Anti-Virus

 5. Сега сте с нов лицензен ключ.

Прочетете повече: Как да подновите Kaspersky Anti-Virus

В тази статия научихте как да актуализирате вирусните подписи и честотата им на изтегляне, както и да актуализирате модулите на Kaspersky и да активирате лиценза. Тези методи винаги могат да ви помогнат при решаването на вашите проблеми.