Актуализирането на драйверите за графичната карта NVIDIA е доброволно и не винаги задължително, но с пускането на нови версии на софтуера можем да получим допълнителни "кифли" под формата на по-добра оптимизация, увеличаване на производителността в някои игри и приложения. В допълнение, новите версии определят различни грешки и грешки в кода.

Актуализиране на драйверите на NVIDIA

В тази статия нека разгледаме няколко начина за актуализиране на драйверите. Всички те са "правилни" и водят до същите резултати. Ако някой не е работил и това се случи, тогава можете да опитате друг.

Метод 1: Опит на GeForce

GeForce Experience Той е включен в софтуера на NVIDIA и е инсталиран заедно с драйвера по време на ръчната инсталация на пакета, изтеглен от официалния сайт. Има много функции в софтуера, включително проследяване на пускането на нови версии на софтуера.

Можете да получите достъп до програмата от системната област или от папката, в която е била инсталирана по подразбиране.

 1. Системна област.

  Тук всичко е просто: трябва да отворите таблата и да намерите съответната икона в нея. Жълтата удивителна точка показва, че в мрежата има нова версия на драйвера или друг софтуер на NVIDIA. За да отворите програмата, трябва да кликнете с десния бутон върху иконата и да изберете елемента "Open NVIDIA GeForce Experience" .

  Достъп до GeForce Experience от системната област на Windows за актуализиране на драйверите за графичната карта NVIDIA

 2. Папка на твърдия диск.

  Този софтуер е инсталиран по подразбиране в папката "Програмни файлове (x86)" на системното устройство, т.е. където се намира папката "Windows" . Начинът е следният:

  C:Program Files (x86)NVIDIA CorporationNVIDIA GeForce Experience

  Ако използвате 32-битова операционна система, папката ще бъде различна, без регистрацията "x86":

  C:Program FilesNVIDIA CorporationNVIDIA GeForce Experience

  Тук трябва да намерите изпълнимия файл на програмата и да я стартирате.

  Достъп до програмата GeForce Experience от папката Program Files на системното устройство за актуализиране на драйверите за NVIDIA графичната карта

Процесът на инсталиране е както следва:

 1. След стартиране на програмата отворете раздела "Драйвери" и натиснете зеления бутон "Изтегляне" .

  Диск за драйвери в GeForce Опитайте да актуализирате драйверите за NVIDIA графична карта

 2. След това трябва да изчакате, докато пакетът бъде зареден.

  Изтегляне на софтуер в програмата GeForce Experience за актуализиране на драйверите за NVIDIA графични карти

 3. След като процесът приключи, трябва да изберете вида на инсталацията. Ако не сте сигурни кои компоненти трябва да инсталирате, тогава се доверяваме на софтуера и изберете Express .

  Избиране на експресна инсталация на софтуер в програмата GeForce Experience за актуализиране на драйверите за NVIDIA графичната карта

 4. Когато успешната актуализация на софтуера приключи, затворете GeForce Experience и рестартирайте компютъра.

  Завършване на инсталирането на софтуера в програмата GeForce Experience за актуализиране на драйверите за графичната карта NVIDIA

Метод 2: Администратор на устройства

В операционната система Windows има автоматично търсене и актуализиране на драйвери за всички устройства, включително видеокарта. За да го използвате, трябва да стигнете до "Device Manager" .

 1. Обадете се на "Контролния панел" на Windows, превключете към режим на преглед "Малки икони" и намерете желания елемент.

  Отворете Диспечера на устройствата от контролния панел на Windows, за да актуализирате драйверите за графичната карта NVIDIA

 2. След това, в блока с видео адаптери, намерете графичната си карта NVIDIA, кликнете върху нея с десния бутон на мишката и в отвореното контекстно меню изберете елемента "Update drivers" .

  Автоматична актуализация на софтуера в Windows Device Manager за актуализиране на NVIDIA драйвери

 3. След горните действия ще получим достъп директно до самата функция. Тук трябва да изберете "Автоматично търсене на актуализирани драйвери" .

  Активирайте автоматичните актуализации на софтуера в Windows Device Manager, за да актуализирате драйверите на NVIDIA

 4. Сега самият Windows ще изпълни всички операции, за да намери софтуер в интернет и да го инсталира, ще трябва само да гледаме и след това да затворим всички прозорци и да рестартираме.

Метод 3: Ръчна актуализация

Ръчното актуализиране на драйверите предполага тяхното независимо търсене в сайта на NVIDA. Този метод може да се използва в случай, че всички останали не са получили резултат, т.е. има някакви грешки или неизправности.

Прочетете още: Защо драйверите не са инсталирани на графичната карта

Преди да инсталирате изтегления драйвер, трябва да се уверите, че уебсайтът на производителя съдържа по-нов софтуер, отколкото този, който е инсталиран на вашата система. Можете да направите това, като отидете в "Device Manager" , където трябва да намерите вашия видео адаптер (вижте по-горе), щракнете върху него и изберете "Properties" .

Достъп до собственост на видео адаптер от Диспечера на устройствата, когато актуализирате драйверите на NVIDIA

Тук, в раздела "Драйвер" виждаме версията на софтуера и датата на разработка. Това е датата, която ни интересува. Сега можете да търсите.

Информация за драйвера в прозореца със свойствата на видео адаптера за актуализиране на софтуера на NVIDIA

 1. Отиваме на официалния сайт на NVIDIA в раздела за изтегляне на драйвери.

  Страница за изтегляне

 2. Тук трябва да изберете серия и модел на видеокартата. Имаме серия адаптери 500 (GTX 560). В този случай няма нужда да избирате семейство, тоест директно името на модела. След това кликнете върху "Търсене" .

  Прочетете още: Как да разберете продуктовата серия на видеокартата на Nvidia

  Избиране на серия от видео адаптери на страницата за изтегляне на драйверите на официалния уебсайт на NVIDIA

 3. Следващата страница носи информация за версията на софтуера. Интересуваме се от датата на пускане. За надеждност в раздела "Поддържани продукти" можете да проверите дали драйверът е съвместим с нашия хардуер.

  Проверете съвместимостта на драйвера с видеокартата и датата на пускане на страницата за изтегляне на драйверите на официалния уебсайт на NVIDIA

 4. Както можете да видите, датата на пускане на драйвера в "Device Manager" и на сайта са различни (на сайта по-нови), така че можете да надстроите до новата версия. Кликнете върху Изтегли сега .

  Изтеглете актуализирания драйвер на страницата за актуализиране на официалния сайт на NVIDIA

 5. След преминаване към следващата страница кликнете върху "Приемане и изтегляне" .

  Потвърждение за изтегляне на актуализирания драйвер на страницата за актуализиране на официалния сайт на NVIDIA

Когато изтеглянето завърши, можете да продължите инсталацията, след като затворите всички програми - те могат да предотвратят нормалната инсталация на драйвера.

 1. Стартирайте инсталатора. В първия прозорец ще бъдем помолени да променим пътя за разопаковане. Ако не сте сигурни за правилността на действията си, не докосвайте нищо, просто кликнете върху OK .

  Избиране на път за извличане на инсталационни файлове при актуализиране на драйвера на графичната карта NVIDIA

 2. Очакваме копирането на инсталационните файлове да бъде завършено.

  Разопаковайте инсталационните файлове в избраната папка, когато актуализирате драйвера на графичната карта NVIDIA

 3. След това съветникът за инсталиране ще провери системата за необходимия хардуер (видеокарта), който е съвместим с това издание.

  Проверка на системата за съвместим хардуер при актуализиране на драйвера за NVIDIA графичната карта

 4. Следващият прозорец на инсталатора съдържа лицензионното споразумение, което трябва да приемете, като кликнете върху бутона "Приеми, Продължи" .

  Приемане на лицензионното споразумение при актуализиране на софтуера на NVIDIA

 5. Следващата стъпка е да изберете типа инсталация. Тук също така оставяме параметъра по подразбиране и продължаваме с "Напред" .

  Избиране на вида инсталация Express при надстройване на софтуера на NVIDIA

 6. Повече от нас не се изисква нищо, самата програма ще изпълни всички необходими действия и ще рестартира системата. След рестартирането ще видим съобщение за успешната инсталация.

  Успешно съобщение при инсталиране на NVIDIA софтуер

Това е мястото, където опциите за актуализация на драйверите за NVIDIA графичната карта са изчерпани. Можете да извършите тази операция веднъж на 2-3 месеца след появата на нов софтуер на официалния сайт или в програмата GeForce Experience.