В социалната мрежа VKontakte, както и на всеки друг подобен сайт, има специален набор от функции, които ви позволяват да научите статистическите данни за всяка страница. В същото време на всеки потребител е дадена еднаква възможност да научи как да притежава статистически данни, т.е. личния си профил и цялата общност.

Сложността на изчистването на статистическите данни от страницата на VKontakte се определя само от мястото, където се извършва анализът. По този начин личната сметка на абсолютно всеки човек е много по-лесно да се анализира поради определени ограничения, наложени от администрацията на тази социална мрежа. Въпреки това, дори и в това отношение, има няколко фактора, които заслужават повече внимание за себе си.

Гледайте статистиката на VKontakte

На първо място, особено внимание заслужава фактът, че разглеждането на статистическите данни за личен профил или цяла общност не е същото като учебен списък за гости , което разгледахме по-рано в съответната статия. В основата си, този процес, независимо от мястото на интереса в социалната мрежа VK, ви позволява да виждате само графика на посещенията, изгледите и различните дейности.

Към днешна дата статистическите данни на VKontakte могат да бъдат наблюдавани на две различни места:

 • на обществени места;
 • на вашата страница.

Независимо от информацията, която ви е необходима лично, ще разгледаме допълнително всички аспекти, свързани с проучването на статистическите данни.

Прочетете още: Как да прегледате статистическите данни за профил в Instagram

Статистика на Общността

В случай, че става дума за групи от VKontakte, информацията за статистиката играе една от най-важните роли, тъй като това е функционално, което може да изясни много аспекти на присъствието. Например, имате група за хора с определени критерии, рекламирате я и с помощта на статистиката проверявате присъствието и стабилността на абонаментите.

Данните за присъствието на публичен профил, за разлика от личния профил, могат да бъдат достъпни не само от администрацията на групата, но и от всеки друг член на общността. Това обаче е възможно само ако в настройките за общността са зададени подходящи настройки за поверителност за тези данни.

Имайте предвид, че колкото повече общности имате, толкова по-трудно е да следите статистическите данни. В допълнение, в зависимост от размера на групата, информацията може да варира не от 1-2 души, но засяга стотици или дори хиляди потребители наведнъж.

 1. Отворете сайта за видеоклипове и от менюто отляво на превключвателя на екрана до секцията "Групи" .
 2. Отидете в секцията на групата чрез главното меню VKontakte

 3. В горната част на страницата, която се отваря, изберете раздела Управление и отворете началната страница на вашата група.
 4. Отворете раздела за управление, за да отидете в общността ви в секцията VKontakte group.

  Ако се интересувате от статистиката на друга общност, трябва да я отворите и да следвате всички допълнителни инструкции. Не забравяйте обаче, че администрацията в повечето случаи не предоставя общ достъп до такава информация.

 5. Под аватара намерете бутона "..." и кликнете върху него.
 6. Отваряне на главното меню на общността в групата VKontakte

 7. Сред изброените елементи преминете към секцията "Статистика на Общността" .
 8. Отидете в секцията за статистики на общността чрез главното меню в групата VKontakte

От отворената страница се показва достатъчно голям брой различни графики, всеки от които е на един от четирите специални раздели. Те включват следните раздели:

 • от чужда помощ;
 • покритие;
 • Дейност;
 • съобщения на общността.
 1. На първия раздел има графики, на които лесно можете да проследявате присъствието на вашата общественост. Тук ви даваме възможност да изучите динамиката на ръста на популярността, както и показателите на най-заинтересованата аудитория по възраст, пол или геоложко разположение.
 2. Прегледайте раздела "Участие" в секцията Статистика на общността в групата VKontakte.

  Също така, в първия раздел има функция за активиране или забрана на общия достъп до статистически данни.

 3. Вторият раздел "Покритие" е отговорен за показването на информация за това колко често членовете на общността са изправени публични публикации в своя информационен канал. Данните се разпространяват изключително на потребители в групата, базирани на дневни данни.
 4. Прегледайте обхвата на раздела в секцията Статистика на Общността в групата VKontakte.

 5. Следващият параграф има за цел да оцени активността по отношение на дискусиите. Това означава, че тук можете да наблюдавате всяка дейност на участниците във вашата група, когато пишете коментари или създавате дискусии.
 6. Прегледайте раздел "Дейност" в раздела "Статистика на общността" в групата VKontakte.

  Струва си да се помни, че всяка дейност от страна на администрацията също е взета под внимание.

 7. На последния раздел има графика за оценката на хората, които използват функционалността за обратна връзка на общността.
 8. Прегледайте раздела "Съобщения в общността" в секцията "Статистика за общностите" в групата VKontakte.

  Ако деактивирате възможността да пишете административни съобщения, тази графика няма да е налице.

 9. В случай на всяка представена диаграма получавате допълнителна възможност да експортирате статистически данни. За тях използвайте съответния бутон "Изтегляне на статистика", разположен в горната част на страницата "Статистика" .
 10. Бутон за разтоварване на статистически данни в секцията за статистически данни в групата VKontakte

В допълнение към всичко казано по-горе, струва си да се има предвид, че за членовете на общността в групи с отворени статистически данни, налице е повече информация, отколкото пряко, за администраторите. Това е възможно всички операции по статистика на общността да се считат за завършени.

Статистика на персоналната страница

Основната особеност на този вид статистика е, че достъпът до тази информация може да бъде получен само от потребителя, чийто брой на абонатите достига до 100 или повече души. По този начин, ако нямате предварително определен брой хора, абонирани за вашите актуализации на VKontakte, вашият личен профил не преминава през процеса на анализиране.

В основата си личната информация за страницата има изключително висока степен на сходство с описаната по-рано общностна статистика.

 1. Докато сте в уеб сайта на VK.com, използвайте главното меню, за да преминете към секцията "Моята страница" .
 2. Отидете в секцията на моята страница през главното меню VKontakte

 3. Под основната снимка на потребителския ви профил намерете иконата за графика, намираща се вдясно от бутона "Редактиране" .
 4. Отворете раздела за преглед на статистическите данни за личния си профил от началната страница на VKontakte

 5. От отворената страница можете да наблюдавате три различни раздели, които също са в общността.
 6. Преглеждайте статистическите данни на личната ви страница за VK

Всяка представена секция е точно същата, описана по-рано в частта за статистиката на общността. Единствената очевидна разлика тук е липсата на функционалност за анализиране на получените и изпратени съобщения.

Моля, имайте предвид, че номерата, които можете да представите в групата VKontakte и на личната страница, могат да се различават драстично един от друг. Той е пряко свързан с развитието на общността чрез различни рекламни услуги и опаковки.

Цялата информация, която ви интересува, от прозореца "Статистика" на личната ви страница, може да бъде качен и в отделен файл за по-нататъшна манипулация.

В тази връзка всички дейности, свързани със статистиката като цяло, могат да се считат за завършени. В случай на проблеми винаги можете да получите техническа информация от администрацията на VC и възможността да напишете коментари на нашия уебсайт. Пожелаваме Ви най-доброто!