Когато потребителят на Instagram взе популяризиране на профила ви , той периодично трябва да преглежда статистическите данни, които ще ви позволят да получите интересни данни и наистина да оцените текущата ситуация на профила. За това как да научите статистическите данни за профила в Instagram и ще ги разгледате в статията.

Статистиката в Instagram отразява динамиката на абонирането и отписването на потребителите, броя на коментарите, харесванията и т.н. Обикновено са необходими инструменти за статистика за гледане за потребители, които са ангажирани с професионалното развитие на страницата си, но освен това статистиката ще бъде интересна за обикновените потребители, за които поведението на Instagram е приятно хоби.

Начини за преглед на статистическите данни в Instagram

По-долу ще разгледаме три ефективни начина за преглед на статистическите данни в Instagrams, всяка от които може да се използва в зависимост от ситуацията.

Метод 1: стандартният метод

Не много отдавна в Instagram беше приложена функцията за показване на статистически данни за бизнес профили. Същността на този метод е, че статистическите данни ще бъдат достъпни само за компании, предлагащи различни услуги. Чрез свързването на страницата във Facebook и профила на Instagram той автоматично придобива статуса на "Бизнес", така че страницата ще получи редица нови функции, сред които ще се виждат статистически данни.

Прочетете повече: как да направите бизнес профил в Instagram

 1. За да използвате този метод, стартирайте приложението Instagram, отворете раздела, който показва профила ви, и кликнете върху иконата на зъбно колело.
 2. Редактиране на профил в Instagram

 3. В секцията Настройки изберете Свързани профили .
 4. Свързани профили в Instagram

 5. Кликнете върху елемента "Facebook" .
 6. Свързване на профила ви в Facebook с Instagram

 7. На екрана ще се покаже прозорец за разрешаване, в който трябва да свържете Facebook страницата на организацията, на която сте администратор.
 8. Въвеждане на данни от Facebook в Instagram

 9. Върнете се в прозореца за основни настройки и в секцията "Профил" кликнете върху бутона "Превключи на фирмения профил" .
 10. Превключете на потребителския профил в Instagram

 11. Трябва да реорганизирате профила в Facebook и след това следвайте инструкциите за кандидатстване, за да завършите процеса на преход към бизнес профил.
 12. Повторно упълномощаване на Facebook за Instagram

 13. След това в раздела за потребителския профил в горния десен ъгъл ще се покаже иконата на статистическите данни, върху която ще се покажат данните за показването, покритието, участието, демографските данни, свързани с възрастта на аудиторията, местоположението й, времето за преглеждане на публикациите и много други.

Статистика в Instagram

По-подробно: как да свържете Facebook профил с Instagram

Метод 2: Преглед на статистическите данни на компютър, използващ Iconsquare

Популярна уеб услуга за проследяване на статистически данни. Услугата се позиционира като професионален инструмент за анализ на един или повече профили на Instagram, като предоставя подробни и точни данни за поведението на потребителите на страницата Ви.

Основното предимство на услугата е, че не е нужно да имате бизнес профил, за да преглеждате статистическите данни, така че можете да използвате услугата, ако изобщо нямате потребителски профил във Facebook или искате да видите статистически данни на страница от интерес.

 1. Отидете към основната страница на услугата и кликнете върху бутона "Първи стъпки" .
 2. Първи стъпки с Iconsquare за преглед на статистическите данни в Instagram

 3. Системата ще ви уведоми, че ще трябва да се регистрирате на страницата на услугата, за да получите 14-дневен безплатен достъп до всички функции на Iconsquare.
 4. Регистрация на Iconsquare

 5. След успешната регистрация ще трябва да свържете профила си в Instagram. За да направите това, кликнете върху иконата на потребителския профил.
 6. Свързване с профила на Instagram в Iconsquare

 7. На екрана ще се появи прозорец, в който ще трябва да посочите идентификационните си данни от профила на Instagram (вход и парола). След като тази информация е вярна, трябва да потвърдите процедурата за въвеждане на Instagram.
 8. Упълномощаване в Instagram за преглед на статистически данни

 9. След успешното свързване на профила кликнете върху бутона "Стартиране на Iconsquare" .
 10. Първи стъпки в Iconsqare за преглед на статистически данни

 11. След това на екрана ще се появи малък прозорец, в който ще бъдете информирани за събирането от страна на услугата на статистическите данни за профила Ви. Тази процедура ще отнеме не повече от час, но за съжаление, докато обработката не приключи, няма да можете да използвате услугата.
 12. Уведомяване за събиране на статистически данни в Instagram

 13. Ако информацията се събере успешно, на екрана ще се появи следният прозорец:
 14. Успешно събиране на статистически данни в Instagram

 15. Екранът ще покаже автоматично прозореца на статистиката на потребителския ви профил, в който можете да проследявате данните както за цялото използване на Instagrams, така и за определен период от време.
 16. Преглед на статистическите данни в Instagram

 17. Във формата на графики можете ясно да видите активността на абонатите и динамиката на абонирането и отписването на потребителите.

Статистика на профила в Instagram под формата на графики

Метод 3: Използване на приложението Iconsquare за вашия смартфон

Като се има предвид, че Instagram - мобилна социална мрежа, предназначена да работи със смартфон, работещ с операционната система IOS или андроид , след което проследяването на статистическите данни за тази услуга трябва да се приложи като удобно приложение, например като Iconsquare.

Подобно на втория начин, можете да използвате приложението Iconsquare в случаите, когато по някаква причина не можете получите бизнес профил в Instagram ,

 1. Ако приложението Iconsquare все още не е инсталирано на вашия смартфон, отидете на една от връзките по-долу и го изтеглете.
 2. Изтеглете приложението Iconsquare за iPhone

  Изтеглете приложението Iconsquare за Android

 3. Стартирайте приложението. На първо място ще бъдете помолени да упълномощите. Ако все още нямате Iconsquare сметка, регистрирайте го, както е описано в първия метод.
 4. Упълномощаване в Iconsqare на смартфон

 5. След като разрешението е успешно, статистическите данни за профила ви в Instagram ще се показват на екрана, което може да се види както за цялото време на съществуване на профила Ви, така и за определен период от време.

Преглеждайте статистическите данни в Instagram на вашия смартфон

Ако знаете други удобни услуги и приложения за проследяване на статистически данни в Instagram, споделете ги в коментарите.