Като собственик на канала си в YouTube можете да получавате различни данни, отнасящи се до вашите видеоклипове и общността. Това важи за абонатите. Получавате информация не само за техния брой, но и за всеки отделен човек.

Информация за абоната на YouTube

Има специален списък, в който можете да видите кой ви е абонирал и кога. Той е в творческото студио. Нека разгледаме по-отблизо:

  1. Въведете страницата си, където искате да видите този списък. Кликнете върху аватар в горния десен ъгъл, за да отидете в студиото, като кликнете върху съответния бутон.
  2. YouTube Creator Studio

  3. Разширете раздела "Общност" и отидете на "Абонати" .

Настройки на общността на YouTube

Сега можете да видите кой и кога сте се абонирали за канала си и също така да видите броя на подразбивачите на определен човек.

Информация за абоната на YouTube

По този начин можете да изучите дейността на канала като цяло, вашата целева аудитория и да сте сигурни, че тези хора са реални, а не ботове.

Прочетете още: Как да прегледате статистическите данни за канала в YouTube

Прегледайте канала на друг

За съжаление не е възможно да видите списъка с абонати на конкретен канал, до който нямате достъп. Можете да забележите, че по-рано тази функция е била налице, но с въвеждането на една от последните актуализации, тя изчезна. Следователно е възможно само да видите броя на абонатите. Можете да направите това, както следва:

  1. Въведете името на желания канал в търсенето. Можете да използвате филтри, за да ускорите процеса на търсене, например да премахнете видеоклипове и да оставяте само профили. Можете също така да отидете до канала чрез търсачка или връзка.
  2. Прочетете още: Правилната работа с търсенето в YouTube

  3. Сега до бутона "Абониране" можете да видите броя на абонатите на определен канал, дори не е нужно да отидете на страницата, всичко ще се вижда в резултатите от търсенето.

Преглеждайте абонатите на канал в YouTube

Моля, обърнете внимание, че ако не виждате броя на абонатите, това не означава, че те не са такива. Има такава функция, като скриване на абонатите, което се определя от специални настройки за поверителност. В този случай няма да можете да разберете тази информация на канала на друг човек.