Статистическите данни за канала в YouTube са информация, която отразява ранга на канала, растежа или обратното - спадът в броя на абонатите, видеоклиповете, приходите от канали, месечни и ежедневни и много други. Само администраторът или собственикът на канала могат да преглеждат тази информация в YouTube. Но има специални услуги, които ще покажат всичко това. Един от тези ресурси ще бъде разгледан в статията.

Преглеждайте статистическите данни за канала си

За да разберете статистиката на собствения си канал, трябва да влезете в студиото за реклама. За да направите това, кликнете първо върху иконата на потребителския си профил, след което кликнете върху бутона "Creative Studio" в диалоговото меню.

вход в творческото студио в YouTube

Отидете при него, обърнете внимание на областта, наречена "Анализ". Той показва статистическите данни за канала ви. Това обаче е само върхът на айсберга. Там можете да видите общото време, прекарано в гледането на видеоклиповете ви, броя на изгледите и броя на абонатите. За да научите повече информация кликнете върху връзката "Покажи всички" .

бутонът показва всичко в студиото на YouTube

Сега мониторът ще покаже по-подробна статистика, покриваща такива нюанси като:

 • Средната стойност на времето за гледане, изчислено в минути;
 • Брой оценки "Подобно", "Не харесвам";
 • Брой коментари под публикации;
 • Брой потребители, които са споделили видеоклипа в социалните мрежи;
 • Брой видеоклипове в плейлисти;
 • Регионите, в които е гледан видеоклипът ви;
 • Сексът на потребителя, който е гледал видеоклипа;
 • Източници на трафик. Това означава какъв ресурс гледа видеоклипът - в YouTube, VKontakte , Odnoklassniki и така нататък;
 • Места за възпроизвеждане. Тази област ще ви даде информация за това какви ресурси гледа видеоклипа ви.

Преглежда статистически данни за канала на друг човек в YouTube

В Интернет има отлична чуждестранна услуга, наречена SocialBlade. Основната му функция е да предостави на всеки потребител подробна информация за конкретен канал на YouTube. Разбира се, с помощта на него можете да намерите информация за Twitch, Instagram и кикотене , но става въпрос за видео хостинг.

Стъпка 1: Идентифицирайте ID на канала

За да научите статистическите данни, първо трябва да намерите идентификационния номер на канала, който искате да анализирате. И на този етап може да има трудности, които са описани по-долу.

Самият идентификационен номер не се крие, грубо казано, това е самата връзка в браузъра. Но за да бъдете по-ясни, струва си да говорите подробно за всичко.

Първо, трябва да въведете страницата на потребителя, чиито статистики искате да знаете. След това обръщайте внимание на адресната лента в браузъра. Трябва да изглежда нещо като изображението по-долу.

потребителска справка в YouTube

В него ID - това са символите, които вървят след думата потребител , т.е. "StopGameRu" без кавички. Трябва да го копирате в клипборда.

Обаче, потребителят просто няма думи в реда. И вместо това е написано "канал" .

свържете канала в YouTube

Между другото, това е адресът на същия канал. В този случай трябва да кликнете върху името на канала на главната страница.

главната страница на канала в YouTube

След това тя ще бъде актуализирана. Визуално нищо няма да се промени на страницата, но адресната лента ще бъде тази, от която се нуждаем, и след това можете безопасно да копирате идентификационния номер.

Но си струва да направите още една забележка - понякога дори след кликване върху заглавието връзката не се променя. Това означава, че потребителят, чийто идентификационен номер на канал се опитвате да копирате, не променя подразбиращия се адрес към обичайния му. За съжаление в този случай няма да можете да научите статистическите данни.

Стъпка 2: Преглед на статистическите данни

След като копирате идентификационния номер, трябва да го изпратите директно до услуга SocialBlade , На основната страница на сайта трябва да обърнете внимание на реда за въвеждане на идентификационния номер, който се намира в горната дясна част. Поставете идентификатора, който сте копирали преди това.

вмъкване на идентификационния номер на канала в социалната услуга

Важно: Обърнете внимание на точката до търсещия низ в падащия списък е елементът "YouTube", в противен случай търсенето няма да доведе до резултат.

След като кликнете върху иконата под формата на лупа, ще видите всички подробни статистически данни за избрания канал. Той е разделен на три области - основни статистически данни, дневна статистика и статистика на възгледите и абонаментите, направени под формата на графики. Тъй като сайтът е англоговорящ, сега си заслужава да се говори за всеки отделно, за да можете да разберете всичко.

Основна статистика

В първия район ще получите основна информация за канала. посочва:

основните статистически данни за канала от YouTube в социалната услуга

 • Общият клас на канала (Общ клас), където буквата А е водеща позиция, а следващите са по-ниски.
 • Рангът на канала (Ранг на абоната) - позицията на канала в горната част.
 • Клас на показване на видеоклипа - позицията в горната част спрямо общия брой показвания на всички видеоклипове.
 • Брой показвания през последните 30 дни (Изгледи за последните 30 дни).
 • Брой абонаменти за последните 30 дни (абонати за последните 30 дни).
 • Месечен доход (прогнозни месечни приходи).
 • Годишен доход (приблизителна годишна печалба).
 • Забележка: Статистическите данни за приходите по канали не трябва да се вярват, тъй като броят им е доста висок.

  Прочетете още: Как да разбера приходите на канал в YouTube?

  Прочетете още: Как да разбера приходите на канал в YouTube?

 • Връзка към споразумението за партньорство (мрежа / заявено от).

Забележка: Процентите, които са в съседство с броя показвания и абонаменти за последните 30 дни, сочат печалба (отбелязана в зелено) или нейния спад (подчертана в червено) спрямо предходния месец.

индикатор за стилистиката в сравнение с последния месец по социалната услуга

Дневна статистика

Ако слезете малко по-надолу в сайта, можете да гледате статистическите данни за канала, в който всичко е боядисано през деня. Между другото, тя взема предвид информацията за последните 15 дни, а в дъното е дадена средната стойност на всички променливи.

статистически данни за ежедневните канали от YouTube в социалната услуга

Тази таблица съдържа информация за броя на абонатите, които са се абонирали на посочената дата (абонати), броя на показванията (показвания на видеоклипове) и директно от приходите (приблизителни приходи).

Прочетете още: Как да се абонирате за канал в YouTube

Статистика за броя на абонаментите и видеоклиповете

Малко под (под дневната статистика) са две графики, които показват динамиката на абонаментите и изгледите на канала.

канал от YouTube за социални услуги

На вертикалния сегмент в графиката се изчислява броят на абонаментите или изгледите, докато в хоризонталния сегмент се изчислява броят на абонаментите или изгледите. Струва си да се отбележи, че графикът отчита данните от последните 30 дни.

Забележка: Числата на вертикалния сегмент могат да достигнат хиляди и милиони, в този случай буквата "К" или "М" се поставя една до друга. Това означава, че 5K е 5000, докато 5M е 5,000,000.

За да установите точната цифра за даден ден, трябва да поставите курсора на мишката върху нея. В този случай в диаграмата ще се появи червена точка в областта, в която сте се движели над курсора, а в горния десен ъгъл на диаграмата ще видите датата и номера, съответстващи на стойността, съответстваща на избраната дата.

показваща информация в диаграмата в социалната услуга

Можете също така да изберете конкретен период от време за един месец. За да направите това, е необходимо, като задържите левия бутон на мишката (LMB) в началото на периода, издърпайте показалеца на курсора надясно, за да създадете затъмнение. Това е потъмнената зона, която се дължи и ще бъде показана.

избор на сайт в диаграмата в социалната услуга

заключение

Можете да намерите подробна статистика за канала, който ви интересува. Въпреки че самата услуга на YouTube я скрива, всички гореизброени действия не са нарушение на правилата и в резултат няма да поемете никаква отговорност. Трябва обаче да отбележим, че някои показатели, особено приходите, могат да се отклонят до голяма степен от реалните, тъй като услугата прекарва изчисления върху алгоритми, които могат да се различават в известна степен от алгоритмите на YouTube.