Кой не е запознат с IKEA? Вече много години тази мрежа е най-известната в целия свят. Ikea предлага широка гама мебели и други шведски продукти, а магазинът е уникален, тъй като ви позволява да изберете пълния комплект мебели, абсолютно за всяка чанта.

С цел опростяване на ползвателите на интериорния дизайн на помещенията, фирмата реализира софтуера на IKEA Home Planner . За съжаление в момента това решение не се поддържа от разработчика, така че не можете да го изтеглите от официалния сайт на компанията.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за интериорен дизайн

Изготвяне на основния план на стаята

Преди да започнете да добавяте мебели в стаята от Ikei, ще бъдете помолени да направите план на стаята, посочвайки зоната на стаята, разположението на вратите, прозорците, батериите и т.н.

Изготвяне на основен план за стая в IKEA Home Planner

Подреждане на помещения

След като оформлението на помещенията е завършено, можете да преминете към най-приятното - поставянето на мебели. Тук е необходимо, тъй като е невъзможно от начина, по който пълен набор от мебели от Ikea, които могат да бъдат закупени в магазините. Моля, имайте предвид, че програмната поддръжка е завършена през 2008 г., поради което мебелите в каталога се поддържат актуални за тази година.

Подреждане на помещения в IKEA Home Planner

3D изглед

След като завършите планирането на помещенията, винаги искате да видите предварителния резултат. В този случай програмата реализира специален 3D режим, който ще ви позволи да видите от всички страни създадените и оборудвани помещения.

3D изглед в IKEA Home Planner

Списък на продуктите

Всички мебели, поставени на вашия план, ще бъдат показани в специален списък, където ще се покаже пълното му име, както и цената. Този списък, ако е необходимо, може да бъде запазен на компютъра или да бъде отпечатан незабавно.

Списък на продуктите в IKEA Home Planner

Незабавен достъп до уеб сайта на IKEA

Разработчиците приемат, че ще използвате браузъра с отворената уеб страница на официалния сайт на Ikea успоредно с програмата. Ето защо програмата може да отиде на сайта само с едно кликване.

Незабавен достъп до уеб сайта на IKEA в IKEA Home Planner

Запазване или отпечатване на проект

След като приключи работата по създаването на проекта, резултатът може да бъде запазен на компютъра като FPF файл или да бъде отпечатан директно върху принтера.

Запазване или отпечатване на проект в IKEA Home Planner

Предимства на IKEA Home Planner:

1. Прост интерфейс, предназначен за използване от обикновен потребител;

2. Програмата е напълно безплатна.

Недостатъци на IKEA Home Planner:

1. Остарял интерфейс по настоящите стандарти, което е леко неудобно за използване;

2. Програмата вече не се поддържа от разработчика;

3. Няма руски език;

4. Няма възможност да се работи с цвета на стаята, тъй като тя се реализира в Planner 5D ,

IKEA Home Planner - решение от известния хипермаркет за мебели. Ако искате да прецените как ще изглежда в стаята, преди да купите мебели в Ikea, трябва да използвате този софтуер.