Мислили ли сте някога, че някой използва вашият компютър без ваше разрешение? За такива случаи можете да използвате уеб камера и да заснемете този безскрупулен човек. За по-удобна работа с уеб камерата можете да използвате специални програми за видеонаблюдение. Ще разгледаме един от тези инструменти - IP Camera Viewer.

IP Camera Viewer е удобна програма за организиране на видеонаблюдение с помощта на USB и IP камери. С негова помощ можете да конфигурирате система за видеонаблюдение в рамките на няколко минути. IP Camera Viewer може да работи с много модели, чийто брой е около 2000.

Вижте също: Друг софтуер за видеонаблюдение

Добавяне на камери

За да добавите видеокамера към IP Camera Viewer, трябва само да кликнете върху бутона Add Camera. Ако имате IP камера, трябва да намерите марка и модел в списъка. Също така можете да защитите устройството с парола и никой не може да го следи. С уеб камера всичко е малко по-лесно - програмата ще я намери и ще я конфигурира.

IP камера Viewer Добавяне на камери

извъртане

Ако вашият фотоапарат е поставен с главата надолу, в IP Viewer можете да го завъртите на 180 градуса, или под друг ъгъл в настройките.

IP камера Viewer Завъртане

Настройка на изображението

Можете да персонализирате полученото изображение, за да подобрите неговото качество. В зависимост от осветлението, можете да увеличите и намалите яркостта, контраста, наситеността, яснотата и много повече.

Настройка на изображението на визьора на IP камера

Разделен екран

В зависимост от броя на камерите, можете да изберете разделянето на екрана на две, три или четири части. Или не можете да я разделите, ако имате само едно устройство.

IP камера Viewer

Увеличаване на изображение

С функцията PTZ контрол можете да увеличите конкретната област на изображението. За да изберете областта на сближаване, просто трябва да изчертаете кръг на това място.
IP камера приблизител

достойнство

1. Голям брой поддържани устройства;
2. Свързването на камерите не изисква продължителна настройка;
3. Програмата отнема малко над 50 MB;
4. Лесен за ползване интерфейс.

недостатъци

1. Липса на русификация;
2. Максималният брой поддържани камери е 4;
3. Не можете да архивирате, само наблюдение в реално време.

IP Camera Viewer е много удобна и неактивна програма за видеонаблюдение. Няма ненужни настройки, ясен интерфейс - всичко, от което се нуждае обикновеният потребител. И въпреки, че за разлика от Xeoma или iSpy , този продукт не знае как да поддържа архив с видеозаписи, IP Camera Viewer е подходящ за тези, които трябва да следят само в реално време.

Свали IP Camera Viewer безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт