Всеки ден се срещаме с видеонаблюдение: в супермаркети, в паркинги, в банки и офиси ... Но всеки потребител може също да организира система за мониторинг независимо и без допълнителни усилия и разходи. За да направите това, трябва да имате само камера и специален софтуер. Е, ние ще оставим избора на камерата за вас, но с програмата ще ви помогнем!

Така че, ако решите да организирате мониторинга на вашата стая или извън територията, тогава ви представяме списък с най-популярните програми за видеонаблюдение.

iSpy

iSpy

iSpy е безплатен софтуер за видеонаблюдение, който ви позволява да наблюдавате всичко в стаята. Използвайки уеб камера и микрофон, той улавя трафик или звуци и започва да записва видео и получавате известие.

Всички вписвания, които ще направи Ai Spay, ще се съхраняват на уеб сървъра. Това дава редица предимства. Първо, те няма да заемат място на компютъра ви. На второ място, само тези, които имат парола, могат да ги видят. Трето, ще можете да гледате записите от всяко устройство, където има връзка с интернет, и да можете да наблюдавате какво се случва в стаята по време на отсъствието ви.

Друг плюс на програмата е, че няма ограничения за броя на свързаните устройства. Това означава, че можете да организирате камери в целия апартамент и да ги наблюдавате едновременно.

За съжаление, функции като SMS известие или електронна поща се заплащат.

Урокът: Как да превърнете уеб камера в камера за наблюдение с iSpy

Изтеглете софтуера iSpy

Xeoma

Xeoma

Xeoma е удобна програма за управление на видеокамери. С негова помощ можете да наблюдавате едновременно няколко камери, тъй като програмата няма ограничения за броя на свързаните устройства. Всички устройства могат да бъдат конфигурирани чрез блокове с необходимите параметри. Също така Xome е програма за видеонаблюдение чрез уеб камера.

Едно от предимствата на програмата е наличието на локализация на руски език, което прави Xome разбираемо за потребителите. Също така и прост интерфейс, над който дизайнерите очевидно са се опитали.

Програмата може също така да ви изпраща известия до вашия телефон или електронна поща, веднага щом улавя трафика. По-късно можете да прегледате записите в архива и да разберете кой е бил уловен от камерите. Между другото, архивът не съхранява записите постоянно, но се актуализира след определен интервал от време. Ако камерата е повредена, последният получен запис ще остане в архива.

На официалния уебсайт на Xeoma има няколко версии на програмата. Можете да изтеглите безплатната версия, но за съжаление тя има някои ограничения.

Изтеглете софтуера Xeoma

ContaSam

ContaCam

ContaCam е друга програма в нашия списък, която може да проведе скрито наблюдение от уеб камера. Можете също да свържете допълнителни камери и да ги конфигурирате да се включват автоматично.

Контактът също така може да изпрати кадри към вашия имейл. Всички записи могат да се съхраняват на уеб сървър и да не се запушват паметта на компютъра ви. Благодарение на това можете да гледате видеото от всяка точка на света, където има достъп до Интернет. Разбира се, ако знаете паролата.

Програмата може да работи скрита и да работи като услуга за Windows. Така че човек, който решава да използва компютъра ви, дори не знае, че той се премахва.

ContaCam може да се изтегли на руски език, така че потребителите не трябва да имат проблеми при настройването на програмата.

Изтеглете софтуера ContaSam

IP камера Viewer

IP камера Viewer

IP Camera Viewer - един от най-лесните програми за видеонаблюдение в реално време. Това не отнема много място и съдържа само най-необходимите настройки. С тази програма можете да работите с почти две хиляди модели камери! Освен това, всяка камера може да се настрои, за да получите по-добра картина.

За да свържете камерата, не е необходимо да програмирате програмата или устройството за дълго време. IP Camera Viewer ще направи всичко възможно най-бързо и удобно за потребителя. Ето защо, ако не сте работили с такива програми, IP Camera Viewer е добър избор.

За съжаление с тази програма ще можете да наблюдавате само когато седите на компютъра. IP Camera Viewer не записва видео и не го записва в архива. Също така броят на свързаните устройства е ограничен - само 4 камери. Но безплатно.

Изтеглете IP Camera Viewer

WebCam Монитор

Уеб камера

WebCam Monitor е отлична програма, която ви позволява да работите с няколко камери едновременно. Този софтуер е създаден от същите програмисти, които са създали IP Camera Viewer, така че програмите са доста сходни ... външно. Всъщност, WebCam Monitor е много по-мощен и има много повече функции.

Тук ще намерите удобен съветник за търсене, който ще се свърже и ще конфигурира всички налични камери, без да е необходимо инсталиране на драйвери. WebSam Monitor - програма за видеонаблюдение както от IP камерата, така и от уеб камери.

Също така можете да настроите сензорите за движение и шум. А при аларма можете да изберете какви действия трябва да предприеме програмата: да започнете записа, да направите снимка, да изпратите известие, да включите звуковия сигнал или да стартирате друга програма. Между другото, за уведомяванията: можете да ги получавате както по телефона, така и по електронната поща.

Но сякаш WebSam Monitor не беше добър, той има своите недостатъци: той е ограничен до безплатната версия и малък брой свързани фотоапарати.

Изтеглете WebSam монитора

Axxon Next

Axxon Next

Axxon Next е професионален софтуер, който има няколко интересни функции. Както при много подобни програми, тук можете да настроите сензорите за движение и звук. Също така можете да определите областта, върху която ще се записва движението. Заедно с Axxon След това се предлага програмата за гледане на видео от камери за наблюдение.

Добавянето на видеокамери не трябва да води до проблеми с потребителите. Първо, програмата е на руски език, което много помага да се работи с нея. И на второ място, можете да добавите сами камерите и можете да включите съветника за търсене на камера, който ще направи всичко за вас.

Axxon Следваща функция - способността да се изгради интерактивна 3D карта, която да показва всички свързани камери и района, който се наблюдава. Между другото, в безплатната версия можете да свържете до 16 камери.

Нека да преминем към недостатъци. Axxon Next не работи с всяка камера, така че има шанс тази програма да не работи за вас. И също така интерфейс, който е доста труден за разбиране. Въпреки че изглежда красива.

Изтегляне на софтуер Axxon Next

WebCamXP

WebcamXP

WebCamXP е доста мощна и удобна програма, с която можете да провеждате видео наблюдение от IP камера или USB камера. Това е отличен избор за тези, които искат бързо и лесно да създадат система за видеонаблюдение, като харчат минимални средства за това.

Можете да защитите програмата от външни смущения, така че не се притеснявайте, че някой ще види или изтрие записаното видео. Също така можете да зададете сензори за движение, звук, да изберете времето за стартиране на програмата в график и много други. Можете да активирате функцията "Auto-Photo", която отнема екранна снимка след определен период от време.

За съжаление, WebCamXP не може да хареса потребителите с разнообразието и богатството на инструменти. Само най-необходимото и нищо повече. Въпреки че програмата се представя и като мощен инструмент за работа с система за видеонаблюдение. Също така, много функции не се предлагат в безплатната версия.

Изтеглете WebCam XP

В този списък сме събрали най-интересните и популярни програми за видеонаблюдение. Тук ще намерите както програми за наблюдение в реално време, така и за създаване на огромни видео архиви. Можете да управлявате не само уеб камерата, но и всички налични IP камери. Надяваме се, че тук ще изберете вашата програма и с нейната помощ ще защитите имота си. Е, или просто се забавлявайте и научете нещо ново).