IOS


Тъй като смартфоните с ябълки все още нямат обемни батерии, по правило максималната работа, на която потребителят може да разчита, е два дни. Днес един изключително неприятен проблем ще бъде разгледан по-подробно, когато iPhone откаже да бъде таксуван изобщо.

Защо iPhone не се зарежда

По-долу ще разгледаме основните причини, които могат да повлияят на липсата на таксуване на телефона. Ако срещнете подобен проблем, не бързайте да пренасяте смартфона в сервизен център - често решението може да бъде изключително просто.

Причина 1: Зарядно устройство

Apple смартфоните са изключително капризни за неоригинални (или оригинални, но повредени) зарядни устройства. В тази връзка, ако iPhone не реагира на зареждащата връзка, първо трябва да обвините кабела и мрежовия адаптер.

Оригинален кабел за iPhone

Всъщност, за да решите проблема, опитайте да използвате друг USB кабел (разбира се, трябва да е оригинален). Обикновено USB адаптерът може да бъде всичко, но е желателно токът да е 1А.

USB мрежов адаптер за iPhone

Причина 2: Захранване

Променете захранването. Ако е гнездо, използвайте всяка друга (най-важното, работеща). В случай на свързване към компютър, смартфон може да бъде свързан към USB порт 2.0 или 3.0 - най-важното е да не се използват съединители в клавиатурата, USB хъбовете и т.н.

USB порт на компютъра за зареждане на iPhone

Ако използвате докинг станция, опитайте да заредите телефона без него. Често не сертифицираните аксесоари на Apple може да не работят правилно с смартфон.

Причина 3: Неизправност на системата

Така че, вие сте напълно уверени в източника на захранване и свързаните аксесоари, но iPhone все още не се зарежда - тогава трябва да подозирате, че е имало повреда в системата.

Рестартиране на IPhone

Ако смартфонът все още работи, но таксата не върви, опитайте да я рестартирате. В случай, че iPhone вече не се включи, можете да пропуснете тази стъпка.

Още подробности: Как да рестартирате iPhone

Причина 4: Съединител

Обърнете внимание на конектора, към който е свързано зареждането - с течение на времето влезе прах и мръсотия, поради което iPhone не разпознава контактите на зарядното устройство.

Съединител за зареждане на IPhone

Големи отломки могат да бъдат отстранени с клечка за зъби (най-важното е, че действат изключително внимателно). Препоръчително е да натрупате натрупания прах с кутия със сгъстен въздух (не трябва да го духате с устата си, тъй като слюнката, която попада в конектора, може най-накрая да прекъсне работата на устройството).

Причина 5: Отказ на фърмуера

Отново този метод е подходящ само ако телефонът все още не е имал време да се освободи напълно. Не толкова често, но все пак има грешка в инсталирания фърмуер. Можете да разрешите този проблем, като изпълните процедура за възстановяване на устройството.

Възстановете iPhone чрез iTunes

Още подробности: Как да поправите iPhone, iPad или iPod чрез iTunes

Причина 6: Износена батерия

Съвременните литиево-йонни батерии имат ограничен ресурс. Една година по-късно ще забележите колко много смартфон е станал по-малко работа от едно зареждане, а колкото по-далеч - толкова по-тъжно.

Индикатор за зареждане на IPhone

Ако проблемът се дължи на бавно изтощаваща се батерия, свържете зарядното устройство към телефона и го оставете да се зарежда за 30 мин. Възможно е индикаторът за зареждане да не се появи веднага, а само след известно време. Ако се покаже индикаторът (можете да го видите на снимката по-горе), като правило след 5-10 минути телефонът автоматично се включва и операционната система се зарежда.

Причина 7: Желязни проблеми

Може би нещо, от което всеки потребител на Apple се страхува най-много, е провалът на някои компоненти на смартфон. За съжаление, разбиването на вътрешните компоненти на iPhone е доста често срещано явление и телефонът може да бъде много внимателно опериран, но един ден той просто спира да реагира на свързването на зарядното устройство. Въпреки това, по-често този проблем възниква поради падането на смартфона или проникването на течност, която бавно, но сигурно "убива" вътрешните компоненти.

Проблеми с хардуера на IPhone

В този случай, ако нито една от горните препоръки не е довела до положителен резултат, трябва да се обърнете към сервизния център за диагностика. Самият телефон може да бъде повреден от самия конектор, кабела, вътрешния контролер на захранването или нещо по-сериозно, например дънната платка. Във всеки случай, ако нямате подходящи умения за ремонт на iPhone, по никакъв начин не се опитвайте сами да разглобите устройството - възлагайте тази задача на специалисти.

заключение

Тъй като iPhone не може да се нарече бюджетна притурка, опитайте се да я третирате внимателно - носете предпазни капаци, сменяйте батерията своевременно и използвайте оригинални (или сертифицирани от Apple) аксесоари. Само в този случай можете да избегнете повечето от проблемите в телефона, а проблемът с липсата на таксуване просто няма да ви докосне.