Много потребители на Apple са запознати със софтуер като iTools, който е мощна, функционална алтернатива на iTunes media combo. Тази статия е за проблема, когато iTools не вижда iPhone.

iTools е популярна програма за работа с джаджи на Apple на компютър. Тази програма ви позволява да извършвате сложна работа по копиране на музика, снимки и видео, да записвате видео от екрана на смартфона (таблет), да създавате тонове на звънене и незабавно да ги прехвърляте в устройството, да оптимизирате паметта, като премахвате кеша, бисквитките и други отпадъци и много други.

За съжаление, желанието да използвате програмата не винаги може да успее - устройството ви с ябълки просто не може да бъде открито от програмата. Днес ще разгледаме основните причини за този проблем.

Причина 1: По-стара версия на iTunes е инсталирана на компютъра или програмата напълно липсва

За да работи iTools правилно, е необходимо iTunes да е инсталиран и на компютъра и не е необходимо да се стартира програмата iTunes.

За да проверите за актуализации за iTunes, стартирайте програмата, кликнете върху бутона "Помощ" в горната част на прозореца и отворете раздела "Актуализации" .

iTools не вижда iPhone

Системата ще започне да проверява за актуализации. Ако откриете актуализирани актуализации за iTunes, ще бъдете подканени да ги инсталирате.

iTools не вижда iPhone

Ако на компютъра нямате изобщо инсталирана програма iTunes, не забравяйте да я изтеглите и инсталирате на компютъра си от тази връзка от официалния сайт за разработчици, тъй като без него iTools няма да може да функционира.

Причина 2: По-стара версия на iTools

Тъй като iTools работи заедно с iTunes, програмата iTools също трябва да бъде актуализирана до най-новата версия.

Опитайте напълно да преинсталирате iTools, като предварително извадите програмата от компютъра и след това изтеглите последната версия от официалния сайт на разработчика.

За да направите това, отворете менюто "Контролен панел" , задайте режима на гледане "Малки икони" и отворете секцията "Програми и функции" .

iTools не вижда iPhone

В отворения прозорец намерете iTools в списъка с инсталирани програми, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Изтриване" в контекстното меню, което се появява. Завършете изтриването на програмата.

iTools не вижда iPhone

Когато проверката на iTools бъде потвърдена, ще трябва да изтеглите последната версия на програмата от официалния сайт на разработчика. За да направите това, отидете тази връзка и заредете програмата.

iTools не вижда iPhone

Изпълнете изтеглената дистрибуция и инсталирайте програмата на компютъра.

Причина 3: Системна грешка

За да премахнете проблема с неправилната работа на компютъра или iPhone, рестартирайте всяко от тези устройства.

Причина 4: Неоригинален или повреден кабел

Много продукти на Apple често отказват да работят с не оригинални аксесоари, по-специално кабели.

Това се дължи на факта, че такива кабели могат да дават скокове на напрежение, което означава, че те могат лесно да забранят устройството.

Ако използвате неподходящ кабел за свързване с компютъра, препоръчваме ви да го замените с оригиналния и да опитате отново да свържете iPhone към iTools.

Същото важи и за повредени оригинални кабели, например, има завои или оксидации. В този случай също се препоръчва да смените кабела.

Причина 5: Устройството не вярва на компютъра

Ако свържете iPhone с компютъра си за първи път, за да може компютърът да има достъп до данните на смартфона, трябва да отключите iPhone с парола или Touch ID, след което устройството ще зададе следния въпрос: "Доверете се на този компютър?". В отговор на положително, iPhone трябва да се показва в iTools.

Причина 6: Инсталиране на jailbreak

За много потребители хакерските устройства са единственият начин да получите функции, които Apple няма да добави в обозримо бъдеще.

Но заради Jailbreack устройството ви може да не бъде разпознато в iTools. Ако случаят е такъв, моля, създайте нов резервен файл в iTunes, възстановете устройството в първоначалното му състояние и след това го възстановете от резервното копие. Този метод ще премахне Jailbreack, но устройството определено ще работи правилно.

Причина 7: неуспех на водача

Крайният начин за решаване на проблема, който е да инсталирате драйверите за свързаното устройство на Apple.

 1. Свържете вашето Apple устройство към компютъра си с помощта на USB кабел и отворете прозореца Device Manager. За да направите това, трябва да отидете в менюто "Контролен панел" и да изберете раздела "Управление на устройства" .
 2. Отидете в менюто

 3. Разгънете елемента " Преносими устройства" , щракнете с десния бутон на мишката върху Apple iPhone и изберете Update Driver .
 4. Актуализирайте драйверите за устройството на Apple

 5. Изберете елемента "Търсене на драйвери на този компютър" .
 6. Намерете драйвери на този компютър

 7. След това изберете "Изберете драйвер от списъка с налични драйвери на компютъра" .
 8. Потърсете драйвери, налични на вашия компютър

 9. Изберете бутона "Инсталиране от диск" .
 10. Инсталиране на драйвери от диск

 11. Кликнете върху бутона "Преглед" .
 12. Общ преглед на водача

 13. В прозореца на Explorer, който се показва, отворете следната папка:
 14. C:Program FilesCommon FilesAppleMobile Device SupportDrivers

 15. Ще трябва да изберете два пъти показания файл "usbaapl" ("usbaapl64" за Windows 64 бита).
 16. Изборът на подходящия драйвер на вашия компютър

 17. Връщайки се до прозореца "Инсталиране от диск", кликнете върху бутона "OK" .
 18. Прилагане на промени

 19. Кликнете върху бутона "Напред" и завършете процеса на инсталиране на драйвера.
 20. Завършване на инсталирането на драйвери

 21. И накрая, стартирайте iTunes и проверете дали iTools работи правилно.

Обикновено това са основните причини, които могат да предизвикат неспособността на iPhone в програмата iTools. Надяваме се, че тази статия ви е помогнала. Ако имате собствени решения, разкажете ни за тях в коментарите.