Като правило много проблеми с работата на iTunes се решават чрез пълно преинсталиране на програмата. Днес обаче ще разгледаме ситуацията, когато грешката "File" iTunes Library.itl "не може да бъде прочетена на екрана на потребителя, когато iTunes стартира , защото е създадена от по-нова версия на iTunes . "

Обикновено подобен проблем възниква, защото потребителят първо е премахнал iTunes от компютъра не напълно, затова на компютъра има файлове, свързани с предишната версия на програмата. И след последващата инсталация на новата версия на iTunes, старите файлове са в конфликт, поради което грешката, която обмисляме, се показва на екрана.

Втората често срещана причина за грешка в файла iTunes Library.itl е срив на системата, който може да възникне в резултат на конфликта на други програми, инсталирани на компютъра, или на действията на вирусния софтуер (в този случай системата трябва да бъде сканирана от антивирусна програма).

Как да поправите грешката с файла iTunes Library.itl?

Метод 1: Изтрийте папката iTunes

Преди всичко можете да опитате да разрешите проблема с малко кръв - за да изтриете отделна папка на компютъра, поради което грешката, която обмисляме, може да се появи.

За да направите това, трябва да затворите iTunes, след което отидете в Windows Explorer към следната директория:

C: Users USERNAME Музика

Тази папка съдържа папката "iTunes" , която ще трябва да изтриете. След това можете да стартирате iTunes. Като правило, след извършване на тези прости действия, грешката е напълно решена.

ITunes Library.itl не може да се чете

Недостатъкът на този метод обаче е, че библиотеката на iTunes ще бъде заменена с нова, което означава, че ще бъде необходимо ново попълване на музикалната колекция в програмата.

Метод 2: Създайте нова библиотека

Този метод всъщност е подобен на първия, но не е нужно да изтривате старата библиотека, за да създадете нова.

За да използвате този метод, затворете iTunes, задръжте клавиша Shift и отворете прекия път iTunes, т.е. стартирайте програмата. Задръжте клавиша, докато на екрана се появи прозорец с миниатюри, в който трябва да кликнете върху бутона "Създаване на библиотека" .

ITunes Library.itl не може да се чете

Отваря се Windows Explorer, в който ще трябва да посочите всяко желано място на компютъра, където ще се намира новата ви медийна библиотека. За предпочитане е да е безопасно място, откъдето библиотеката не може да бъде случайно изтрита.

ITunes Library.itl не може да се чете

Екранът автоматично ще стартира програмата с iTunes с новата библиотека. След това трябва да се разреши успешно грешка с файла iTunes Library.itl.

Метод 3: преинсталиране на iTunes

Основният начин за решаване на повечето проблеми, свързани с файла iTunes Library.itl, е да преинсталирате iTunes и iTunes трябва първо да бъде напълно деинсталиран от компютъра, включително и допълнителен софтуер на Apple, инсталиран на компютъра.

Как да премахнете напълно iTune от вашия компютър

След като напълно премахнете iTunes от компютъра си, рестартирайте компютъра си и след това извършете нова инсталация на iTunes, като изтеглите най-новото разпространение на програмата от официалния сайт за разработчици.

Изтеглете iTunes

Надяваме се тези прости методи да ви помогнат да разрешите проблемите с файла iTunes Library.itl.