В днешния свят размерите на файловете достигат много големи обеми и това не отчита целия им комплекс, както например в програмата. Такива файлове биха били по-удобни за прехвърляне или съхранение в компресирано състояние. Това е възможно благодарение на J7Z.

J7Z е архиватор с графичен интерфейс, който разпознава и знае как да работи с няколко формата, като ZIP, 7-Zip, Tar и други. Програмата не се различава от популярността си сред потребителите, но също така се справя доста добре с функциите си.

Създаване на архив

Основната функция на J7Z е компресирането на файлове. Това е възможно както при контекстното меню на операционната система, така и директно от програмата. Както споменахме по-горе, програмата поддържа няколко формата, но не знае как да създава * .rar архиви.

Създаване на архив в J7Z

Избиране на нивото на компресия

В този архиватор е възможно да се определи до каква степен е полезно да се компресира файла. Разбира се, скоростта на този процес ще зависи от нивото на компресия.

Избиране на нивото на компресия в J7Z

безопасност

Програмата осигурява някои настройки за сигурност. Например, можете да шифровате името на архива или да зададете парола, за да е по-трудно за нарушителите да имат достъп до файлове, разположени в него.

Сигурност в J7Z

тестване

Преди да създадете архив, можете да тествате. Благодарение на една отметка можете да защитите архива си от възможни грешки.

Тестване в J7Z

Настройване на стандартни папки

Друго полезно предимство е инсталирането на папки, в които по подразбиране ще бъдат създадени архиви от програмата. По този начин винаги можете да знаете къде ще бъде създаден новият архив, тъй като те всички ще бъдат на едно място.

Задаване на стандартни папки в J7Z

Персонализиране на изгледа

Програмата има способността да персонализира външния вид, който не е, например, в една и съща WinRAR , Не е най-важната функция на програмата, но като добър бонус определено ще слезе.

Персонализиране на външния вид в J7Z

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Лесен за ползване интерфейс;
  • Добавяне на функции към контекстното меню;
  • Персонализирайте външния вид.

недостатъци

  • Липса на руски;
  • Непълна поддръжка на RAR формат;
  • Малък обем.

По принцип програмата е много добра, но все още не е много популярна. Разработчиците не бяха твърде мързеливи и спряха вниманието си не само върху сигурността, но и върху удобството и външния вид. Е, вероятно най-големият плюс на програмата е лекото й тегло.

Свали J7Z безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт