За професионалистите, които се занимават с разработването на сайтове и дори за практически хора, интерфейсът на програмата не е толкова важен, колкото и качеството на нейната работа. Това правило се прилага изцяло за програми за оптимизиране на изображения, включително компресиране на JPEG файлове. Приложението Jpegoptim принадлежи към този тип комунални услуги.

Свободната програма Jpegoptim с много високо качество произвежда компресиране на JPEG файлове, въпреки че това действие се изпълнява изцяло от интерфейса на командния ред.

Съветваме ви да погледнете: друг софтуер за компресиране на снимки

Оптимизиране на без загуба на файлове

Jpegoptim конзолата

Качествената оптимизация на изображения без загуба в JPEG формат от помощната програма на Jpegoptim е направена за удобно прехвърляне на снимки през Интернет, като се публикува в уеб сайтове? и за други цели. Целият процес на оптимизация се осъществява чрез конзолата на командния ред. Въпреки очевидното неудобство тази процедура е съвсем проста.

Компресиране на изображения в Jpegoptim

Компресиране на изображения със загуби

Компресията се извършва чрез премахване на безполезни коментари във файла и оптимизиране на структурата му. Ако файлът може да бъде компресиран без загуба, тогава в този случай източникът на това изображение просто е презаписан. Ако картината е достатъчно компресирана, че не може да бъде компресирана без загуба, тогава има възможност за компресиране на файла със загуби, използвайки специален параметър. Можете да зададете съотношението на компресиране от 1 до 100. В този случай ще бъде по-рационално да създадете отделен файл. Програмата предлага и тази функция.

Компресиране на загубен файл в Jpegoptim

Почти няма повече функции за приложението Jpegoptim.

Предимства на Jpegoptim

  1. Висококачествено компресиране на снимки в JPEG формат;
  2. Програмата е безплатна;
  3. Поддръжка за работа на няколко операционни системи.

Недостатъци на Jpegoptim

  1. Лесна функционалност;
  2. Липса на интерфейс на руски език;
  3. Липса на графичен интерфейс;
  4. Работете само с един файлов формат.

Въпреки липсата на графичен интерфейс и функционални ограничения, програмата Jpegoptim се смята за една от най-добрите в своя сегмент поради високото качество на отделната задача за компресиране на JPEG файлове.

Свали Jpegoptim безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт