Всеки потребител иска да защити личните си данни и по този начин защитава компютъра си под формата на парола. Но има друг начин да защитите компютъра си! Можете да инсталирате специална програма и вместо паролата просто ще трябва да включите уеб камерата. Използвайки системата за разпознаване на лица, KeyLemon ще ограничи достъпа до вашата информация.

KeyLemon е интересен инструмент за разпознаване на лица, който ще ви позволи да влезете в системата или някои сайтове, като просто прегледате уеб камерата. Ако компютърът се използва от няколко човека, можете да конфигурирате достъпа за всеки потребител. Програмата може дори да влезе в социалните мрежи на човека, който се регистрира в системата.

Вижте също: Други програми за разпознаване на лица

Настройка на камерата

Самата програма определя, свързва и конфигурира налична уеб камера. Не е необходимо да инсталирате допълнителни драйвери, нито да разбирате настройките на камерата.

Устройство KeyLemon

Приемане на компютъра

Както вече споменахме, с KeyLemon можете да влезете, като просто погледнете уеб камерата. Програмата не забавя входа и бързо определя кой отиде на компютъра.

Вход в KeyLemon

Модел на лицето

За да може програмата да ви разпознае, трябва предварително да създадете модел на лицето. За известно време просто погледнете камерата, можете да се усмихнете. KeyLemon ще запази няколко снимки за по-голяма точност.

KeyLemon Face Model

Използване на микрофон

Можете също така да използвате микрофон за въвеждане. За да направите това, KeyLemon ще ви помоли да прочетете на глас предложения текст и да създадете модел на вашия глас.

Гласов модел на KeyLemon

Изход

Също така можете да зададете в KeyLemon времето, в което да излезете, ако потребителят не работи.

фотографии

Програмата ще запише снимки на всеки, който се опитва да влезе в системата.

Screenshots на KeyLemon

достойнство

1. Прост и интуитивен интерфейс;
2. Програмата работи бързо и не забавя влизането;
3. Възможност за конфигуриране за множество потребители;
4. Автоматично заключване на системата.

недостатъци

1. Липса на русификация;
2. Програмата може лесно да бъде измамена с помощта на фотографията;
3. За някои функции трябва да закупите програмата.

KeyLemon е интересна програма, с която можете да изненадате приятелите си и да защитите компютъра си. Тук можете да влезете в системата с помощта на уеб камера или микрофон и не е нужно да запомните и въведете пароли. Просто погледнете уеб камерата или кажете фраза. За съжаление само тези, които не могат да намерят снимката ви, могат да бъдат защитени.

Изтеглете пробна версия на KeyLemon

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт