Ако искате да защитите компютъра си, но сте твърде мързеливи, за да запомните и да въведете паролата всеки път, когато влезете, внимавайте за програмите за разпознаване на лица. С тяхна помощ можете да осигурите достъп до компютър за всички потребители, работещи на устройството чрез уеб камера. Човек просто трябва да погледне камерата, а програмата ще определи кой е пред нея.

Получихме някои от най-интересните и прости програми за разпознаване на лица, които ще ви помогнат да защитите компютъра си от непознати хора.

KeyLemon

KeyLemon

KeyLemon е доста интересна програма, която ще ви помогне да защитите компютъра си. Но това няма да стане по обичайния начин. За да влезете, трябва да свържете уеб камера или микрофон.

По принцип потребителите не трябва да имат проблеми при използването на програмата. KeyLemon прави всичко сам по себе си. Не е необходимо да конфигурирате камерата, за да създадете модел на лицето, просто погледнете камерата за няколко секунди, а за гласовия модел - прочетете на глас предложения текст.

Ако компютърът се използва от няколко човека, можете също така да запазвате модели на всички потребители. Тогава програмата не само дава достъп до системата, но и вкарва необходимите акаунти в социалните мрежи.

Безплатната версия на KeyLemon има доста ограничение, но основната функция е, че разпознаването на лица е правилно. За съжаление защитата, осигурена от програмата, не е напълно надеждна. Тя може лесно да бъде заобиколена с помощта на фотографията.

Изтеглете безплатна програма KeyLemon

Lenovo VeriFace

Lenovo VeriFace

Lenovo VeriFace е по-надежден софтуер за разпознаване от известната компания Lenovo. Можете да го изтеглите безплатно на официалния сайт и да го използвате на всеки компютър с уеб камера.

Програмата е доста растяща употреба и ви позволява бързо да разберете всички функции. Когато стартирате Lenovo VeriFace за пръв път, свързаната уеб камера и микрофонът автоматично се конфигурират и вие също така ще бъдете подканени да създадете модел за лице. Можете да създадете няколко модела, ако компютърът се използва от няколко човека.

Lenovo VeriFace има по-високо ниво на защита благодарение на функцията Live Detection. Не само ще трябва да погледнете камерата, но и да обърнете главата си или да промените емоциите си. Това ви позволява да се предпазите от хакерство чрез фотография.

Също така, програмата поддържа архив, в който се записват снимки на всички хора, които се опитват да влязат в системата. Можете да зададете периода на съхранение за снимки или да изключите напълно тази функция.

Изтеглете безплатен Lenovo VeriFace

Rohos Face Logon

Rohos Face Logon

Друга малка програма за разпознаване на лица, която също има няколко функции. И което също лесно се опростява чрез фотографията. Но за този случай можете също да поставите ПИН код, който не е толкова лесно да се разбере. Rohos Face Logon ви позволява да осигурите бързо влизане чрез уеб камера.

Както при всички подобни програми, в Rohos Face Logon можете да го конфигурирате да работи с множество потребители. Просто регистрирайте лицата на всички хора, които редовно използват компютъра ви.

Една от характеристиките на програмата е, че можете да я стартирате в скрит режим. Това означава, че човек, който се опитва да влезе в системата, дори не подозира, че процесът на разпознаване на лица е в ход.

Тук няма да намерите много настройки, е необходим само минимум. Може би е по-добре, защото неопитен потребител може лесно да се обърка.

Изтеглете безплатно софтуера Rohos Face Logon

Прегледахме само най-популярните програми за разпознаване на лица. В интернет можете да намерите много други подобни програми, всяка от които се различава от другите. Целият софтуер в този списък не изисква никакви допълнителни настройки и е много лесен за използване. Така че изберете програма, която ви харесва, и защита на вашия компютър от непознати.