Ако имате нужда от защита на компютъра си от непознати хора и запомнете и въведете паролата, която не искате, внимавайте за програмите за разпознаване на лица. С помощта на такива програми можете да използвате лицето си като парола. Това е много удобно и отнема доста време. Една такава програма е Lenovo VeriFace.

Lenovo VeriFace е софтуер за разпознаване на лица, който ви позволява да използвате лицето си като уникална парола за вход. Вместо да въвеждате парола, VeriFace предлага на потребителите лична проверка на самоличността с снимки, направени рано от уеб камерата. Също така ви позволява да замените паролата за уеб сайтове или програми за разпознаване от уеб камера.

Вижте също: Други програми за разпознаване на лица

Конфигуриране на устройства

В Lenovo VeriFace камерата и микрофонът могат да се инсталират лесно и лесно. Като цяло, самата програма настройва всички основни настройки, просто трябва да настроите качеството на изображението.

Инсталиране на Lenovo VeriFace камера

Създаване на изображения на лица

Когато за пръв път стартирате програмата, ще бъдете помолени да регистрирате лицето си. За да направите това, просто погледнете в камерата за известно време.

Регистриране на потребителя от Lenovo VeriFace

признаване

Можете също да регулирате чувствителността на разпознаването на лица. Колкото по-висока е чувствителността, толкова по-бързо и по-точно програмата определя кой иска да влезе в системата.

Настройки за разпознаване на Lenovo VeriFace

Откриване на живо

В Lenovo VeriFace ще намерите такава интересна функция, като Live Detection. Той се използва, за да се предпазите от хакването на компютъра си с снимки, тъй като може да се направи KeyLemon , В случай, че решите да използвате Live Detection, тогава на входа ще трябва да погледнете само в камерата, но обърнете главата си и леко да промените изражението на лицето си.

Lenovo VeriFace Live Detection

списание

Ако се опитате да получите достъп до компютъра на човек, който не съответства на оригинала, програмата ще направи снимка и ще запише времето, можете да разгледате всичко това в дневника на VeriFace.

Списанието на Lenovo VeriFace

Опции за влизане

Също така в настройките на Lenovo VeriFace можете да зададете опции за влизане или да деактивирате напълно програмата.

Опции за влизане в Lenovo VeriFace

достойнство

1. Програмата е на разположение на руски език;
2. Лесен за ползване и удобен за ползване интерфейс;
3. Автоматична конфигурация на устройства;
4. по-висока степен на защита, отколкото в повечето подобни програми;

недостатъци

1. Въпреки всички предимства, програмата все още не може да осигури 100% защита на компютъра.

Lenovo VeriFace е удобна програма, която е бърза и точна биометрична система за разпознаване на лица и може да бъде използвана от всеки компютър с оборудване за улавяне на видео. Разбира се, програмата не ви осигурява пълна защита срещу хакерство, но можете да изненадате приятелите си с необичайни данни за вход.

Свали Lenovo VeriFace безплатно

Изтеглете най-новата версия от официалния сайт за Windows 7
Изтеглете последната версия от официалния сайт за Windows 8